Uus riigihangete register

  • jüri 7 a

    Uus riigihangete register on projekt millega Nortalis viimased pool aastat olen hõivatud olnud. Minu vastutusalas on kasutajasõbraliku liidese väljamõtlemine ja kujundamine, eesmärgiga täita nii hankijate kui pakkujate ootusi ja vajadusi. Reaalset ilmavalgust näeb see projekt alles 2018, aga täna kergitati meedias natuke eesriiet.

    Need kuvad on küll jäämäe pinnapealne nähtav osa, aga siiski. Milline on esmamulje? Asjalikud kommentaarid ja tagasiside on oodatud ja kuulub arvestamisele.

    RAHMIN: Uus riigihangete register pakub innovaatilisi võimalusi
    RIIGIHANGETE INFOPORTAAL: Riigihangete registri arendamise projekt
    POSTIMEES: Fotod: vaata, mille näeb välja kapitaalselt uuenev riigihangete register
    DELFI: Uue riigihangete registri jaoks valmisid esimesed tehnilised lahendused ja kujundus

    10. veebruar 2017 - 00:21:42 · Otselink

  • Zap 7 a

    Selle vaate puhul tekkis paar küsimust/ettepanekut. Kas üldse oleks vaja 2 erinevat "tabi" tüüpi (kollasega ja sinise bottom-borderiga) äkki saab vaid ühegagi hakkama ? Pealkirjad saaks ka ehk nendest sinistest taustadest ja boxist välja tõsta, antud vaate puhul kisub kuidagi liiga siniseks ära ja loetavus oleks ka ehk parem. Sisuosa tundub, et ei vajaks üldse mingit ümbritsevat boxi nagu ka siin threadis toodud pildil on näidatud :)

    cool stuff - suund on õige :)

    10. veebruar 2017 - 09:40:07 · Otselink

  • Anzkan 7 a

    Soovitan seda disaini ka korralikult lõppkasutajate peal testida nii mobiilis kui ka desktopis. Aga paar kasutatavuse riski mis tasub proovida on päises otsingu leidmine, eriti ligipääsetavust arvestades. Võib proovida selle Luubi ikooni ka nihutada vasakule logole lähemale ja luubi taha ka "Otsing" kirjutada. Küpsistega saaks ka peale esimest sisselogimist ka personaalsemat sisselogimata avalehte luua. A' la "sinu viimati vaadatud hanked jne.."
    Kui päisemenüüs õnnestub tab'ide abil mobiilivaates burgermenüüd üldse vältida siis oleks superluks :)
    Värvilahendus on asjalik :)

    12. veebruar 2017 - 13:47:27 · Otselink