canoni klaas nikoni kerel

  • crn† 15 a

    fotohuvilised, palun abi:

    kas kellelgi on õnnestunud kruvida Canon EF objektiive Nikon F kere külge? Adapteriga? Kahe adapteriga? Nimelt pakutakse mulle hea hinnaga D90-t. Selle asemel, et kalli raha eest oma isiklik komplekt objektiive hankida, jagaks hea meelega korterikaaslaste klaase - aga neil on kahjuks mõlemal canonid. Tundub, et nikoni objektiive canoni kere otsa panna on lihtne, aga teistpidi pole ma midagi leidnud. Ja ma olen selline pirtsakas, et tahaks ikka tingimata nikonit.

    Võõraste objektiivide kasutamise miinustest ja raskustest olen teadlik.

    Aitäh!

    09. märts 2009 - 17:04:35 · Otselink

  • wuzz 15 a

    canoni klaas ei pidanud nikoni ette minema sest et läätse fokuseeritav ala on liiga objektiivi lähedal (obje kinnitus peaks sügavamal keres olema).

    09. märts 2009 - 17:11:04 · Otselink

  • crn† 15 a

    Nii ongi. Internet ja paar fotograafi on sinuga nõus.

    Aga nägin sellist lahendust, kus noor fotohuviline oli võtnud selle kere peale kruvitava katte ja objektiivikatte, need kokku superliiminud, augu keskele teinud ja tema sõnul töötas nagu nalja. Obje fookuskaugus ei tähenda siis muidugi enam midagi, aga noh, töötab.

    10. märts 2009 - 22:52:10 · Otselink

  • wuzz 15 a

    võta tükk pappi, tee auk sisse ja hoia näpuga objektiivi augu ees. töötab nagu ennevanasti.

    teoreetiliselt sigma objektiive peaks saama canoni mountist nikoni mountiks muuta, sisemine optika on raamist eraldatud suht hästi (olin sunnitud ühe obje avama kuna ei saanud liiva muidu serva vahelt kätte, kokku panemine ei võtnud 3 tundigi :) ). huvitav et ükski tootja pole veel mingit adapteritega varianti teinud.

    10. märts 2009 - 23:03:16 · Otselink