Testimiseks - BillPart

  • kass 15 a

    Tere

    On plaanis avada tasuta veebipõhine teenus BillPart.com ning paluksin Teid keskkonda katsetama. Praegu on veel mitmed funktsioonid puudu. Ootaksin tagasisidet just kasutamismugavuse ning "poindile pihta saamise" kohta. Lisaks võite kirjutada, millised funktsioonid võiks BillPart'il veel olla või mis segaseks jääb...

    Lühidalt ideest :

    Kui teete sõpradega mingi ürituse ning keegi maksab alguses ühise arve, siis pärast oleks tarvis see arve kuidagi ära jagada. Näiteks kõik osalejad maksavad liha ja grillsöe eest kuid erinevate alkoholide eest maksavad eri inimesed.

    Sisse saab logida kasutajaga demo/demo või siis registreerida kasutajaks. Registreerimisel ei ole hetkel oluline e-maili aadressi õigsus ehk võite vabalt mingi suva-konto teha ning lehte katsetada.

    Leht siis siin -> BillPart.com

    Tagasisidet ootama jäädes,
    Martin

    26. september 2008 - 15:23:34 · Otselink

  • kass 15 a

    Unustasin põhilise poindi kirjutada - ehk peale kaupade sisestamist kuvab BillPart täpselt, kui palju keegi antud arvest maksma peab :)

    26. september 2008 - 15:27:36 · Otselink

  • PeZ 15 a

    et mobiili/läptopi/pc sisse ehitatud kalkulaatori kasutamine on keerulisem kui minna arvuti ligi, otsida üles sait, registreerida, kanda kõik info sisse ja siis teada saada see mida muidu oleks saanud ca minutiga?

    greit. hea bisnesplaan.

    26. september 2008 - 15:46:12 · Otselink

  • kass 15 a

    Pez - Sul on põhimõtteliselt õigus - aga...

    Ütleme kui on tegemist mingi suurema üritusega - näiteks Jaanipäev.

    See muidugi oleneb ka seltskonnast aga meil on üldjuhul nii, et keegi maksab alguses kogu arve ära ning pärast lihtsalt annab teada, palju keegi talle maksma peab.

    Jaanipäeva tsekil oli umbes ~70 kirjet ning osalejaid umbes 10. Kes jõi õlut, kes veini, kes viina - liha eest maksid kõik.

    Kui tsekk on lühike, siis on muidugi tavalise kalkulaatori abil kergem arve ära jagada aga kui arve pikem ning osalejaid palju...

    PS! Tegemist ei ole biznesplaniga ehk teenus ei käivitu raha teenimise eesmärgil.

    26. september 2008 - 15:50:57 · Otselink

  • PeZ 15 a

    joogisumma / inimeste arvuga kes seda jooki tahtsid = joogiühik
    joogisumma2 / inimeste arvuga kes seda jooki tahtsid = joogiühikühik 2
    söögisumma / inimeste arvuga = ühik

    kogusumma: joogiühik (2) + ühik

    jubekeeruline :)

    26. september 2008 - 16:04:25 · Otselink

  • kass 15 a

    Arvan, et ei hakkaks sel teemal vaidlema. Igal ühel oma arvamus. Mõte on selles, et kui arvel on palju asju mis kuuluvad erineval määral maksmiseks erinevate inimeste poolt.

    See on mõeldud just selleks, kui arvutus tehakse peale üritust ühe inimese poolt - arve maksja poolt. Funktsionaalsusesse peaks lisanduma ka e-mailide saatmine arve maksjatele, kus arve maksmises osalejad saavad täpselt näha, kui palju nad mille eest maksma peavad...

    See oleneb ka täiesti seltskonnast. Mõnes seltskonnas maksab KOGU arve alguses üks inimene ja pärast toimub jagamine. Teises aga jooksevad kõik üritusel osalejad kassa järjekorda omi asju maksma...

    26. september 2008 - 16:09:23 · Otselink

  • tajo 15 a

    ma arvan, et mida Pezi jutust tasuks kaasa võtta on olemasoleva süsteemi lihtsamaks tegemine. praegu on neid astmeid ja vaateid liiga palju. tee üks ajaxiga möllav tabel kus saad lisada toiduridu ja iga rea taha panna tick, kes peab maksma, kes mitte. saad kogu asja lahendada ühe lehe peal :)

    praegu on juba exceli lahtitegemine lihtsam, aga kui sa oma idee lihtsamaks teed, on juba kasu rohkem

    26. september 2008 - 16:14:01 · Otselink

  • PeZ 15 a

    jah.
    Ja registreerimine! ehksiis kui mul on seda vaja, siis kohe kindlasti ei viitsi ma selleks registreeruda, vaid on vaja kiirelt lahendust.

    26. september 2008 - 16:17:27 · Otselink

  • kass 15 a

    Mõtlesin samuti registreerimise peale - see on just erinevate funktsionaalsuste jaoks. Et saaks näha varem sisestatud arveid jne.

    Ilmselt tuleb ka selline ilma registreerimiseta jupp, et saaks kiirelt tseki kokku lüüa ja lehelt lahkuda :)

    26. september 2008 - 16:21:23 · Otselink

  • tajo 15 a

    lööd tseki kokku, ja lõppu paned oma (ja sõprade) meiliaadressid kuhu saata see arve. siis saavad kõik postkastist lugeda palju nad eile maha jõid. ja sulle saab boonusena lõppu lisada veel reg.info (user: meiliaadress ja password serveri poolt genereeritud), kui tahad muuta seda arvet.

    aga üldiselt jah, ma elus kasutan seda kord kolme kuu tagant, niiet pigem teha ilma registreerimiseta tabel, mille lõpus meiliaadress või unique URL ;)

    26. september 2008 - 16:27:55 · Otselink

  • mõned lihtsamad asjad mis kohe silmas hakkasid:

    1. erinevate asjade sisestamisel on ilmselt ka kogus tarvis ära määrata - juba 10 õlle sissetoksimisel on lihtsam exceli kasutada.

    2. Kes peavad maksma - poleks sisestuse juures kohustuslik - ei tea ju täpselt kes mida jõi/sõi ja kas on mõtekas üldse hakata eraldi jagama - lihtsalt oleks ülevaade ning igale osapoolele antakse summa teada.

    3. situatsioon, kus erinevad inimesed ostavad erinevaid tooteid ning täiesti suvaliselt - hiljem peaks kokkuvõtte tegema, et kes mida ja mis summa eest ning kuidas nüüd see siis kõik omavahel ära jagada. Ehk siis ka kes mis toodete eest maksnud on.

    4. mingi mõte ka korraga rohkem välju ekraanile kuvada, et peaks vähem "lisa toode" nuppu tampima

    muus osas tuleb penlonelyga nõustuda

    26. september 2008 - 16:55:39 · Otselink

  • Rauno 15 a

    no ma lihtsalt tunnen, et ma peaks siia kirjutama: täitsa putsis.

    27. september 2008 - 00:39:09 · Otselink

  • kass 15 a

    vonbun - kas põhjendad ka?

    27. september 2008 - 17:26:08 · Otselink

  • Rauno 15 a

    esiteks idee ise logiseb. ma soovitaks koosoleku ruumi tagasi minna ja veel mõned tited mõrvata enne kui lahenduste juurde tormata. mis toob mind teisi punktini. see lahendus ka logiseb nagu siin mitmed kallid kaaspixeldajad juba maininud on.

    igaljuhul edu.

    27. september 2008 - 18:40:43 · Otselink

  • kass 15 a

    vonbun - lihtsalt üks küsimus elust enesest :

    Kui teil on sõpradega mingi väljasõit või üritus, siis kas/kuidas jne toimub arveldamine? Kas kõik maksavad niiöelda enda kraami eest ise või kuidas see värk teil välja näeb?

    Ütleme, et on mingi tripp, 8 inimest, 3 päeva. Ühiseid oste selle aja jooksul ikka on (grillid jne).

    Ka teised võiksid rääkida, kuidas nemad arveldavad ühiseid arveid? Kas on üldse ühised arved või kõik jagatakse julmalt ära?

    Hetkel ma lihtsalt ei mõista, et kui püütakse mingit kasulikku mugavat TASUTA teenust püsti panna, siis miks seda sellise vihaga vastu võetakse? Võiksite ju parem kommenteerida, et mis võimalused veel võiks olla või mis teisiti

    27. september 2008 - 18:48:48 · Otselink

  • emer 15 a

    siin ainult rikkad disainerid kes kõigile vabalt välja käristavad - isegi jaanipäeval. I know!

    muideks mul on kassidega probleeme viimasel ajal.

    27. september 2008 - 18:51:41 · Otselink

  • kass 15 a

    hehe Emer!

    Välja käristamise koha pealt - meie suhtlusringkonnas üldjuhul arveldust ei peeta, kes kellele mõne õlle ostab aga selle asja point on just suuremad üritused ning suuremad arved...

    Mis need kassid sulle tegid?:D

    27. september 2008 - 18:54:08 · Otselink

  • Allar 15 a

    tegelt ei ole keegi otseselt vihane, aga kuna su asja idee on selline kahtlane "teeme lihtsa asja keeruliseks" siis on raske väga konstruktiivne olla.
    minu meelest sul positiivne algatus, aga sihtgrupp tundub kuidagi kitsas olevat, arvestades et kõike seda saab ka lihtsamalt teha (paber-pliiats etc.)

    27. september 2008 - 19:08:51 · Otselink

  • emer 15 a

    Kass mida sa paanitsed. Kui oled kindel tee ära oma üritus - proffeteid enivei ei usuta. Ma ka ei usu su teemat, aga kui on valmis ja pakendatud mõtlen veel.
    -
    Pigem ma näen asjal pointi vastupidises teemas - et oleks selline veebisait kus ürituse organiseerija tekitab menüü mis metsa kaasa on vaja võtta - kärakas ja muu. Inimesed siis klikivad ja maksavad mida tellivad. Ja pärast siis meibi arveldatakse veel puudujäägid.
    -
    Kassid on ülbed, mjäuguvad ja nõuavad süüa. Ronivad ise aknast välja.

    27. september 2008 - 19:11:23 · Otselink

  • ma ei tea , et keegi iga rida oleks lahanud, pigem ikka nii, et jagame arve lõppsumma kohalolnud kasutajate arvuga ja korras.

    Kui on vaja peeneks ajada, siis kes viitsiks n arv ridadega jaanipäeva tsekki sisse toksida, lihtam on juba tsekil arvestada ja piliiatsiga tahaküljele eraldi summad lahku lüüa. Või kui tõesti suurem üritus siis on välja mõeldud ennetavalt per kärss osavõtumaks ja selle raames siis mingid asjad tarbimiseks.

    samas kui sa juba oled selle teenuse teinud, siis kindlasti on ka sarnaselt mõtlevaid isikuid kes seda kasutavad. registreerida tänapäeval küll keegi enam ei viitsi

    29. september 2008 - 12:05:03 · Otselink

  • tfk 15 a

    Kuna olin just ühe ürituse arve maksja siis katsetasin seda süsteemi - vead:
    1) ei saa muutmisel maksjaid muuta (nt kui keegi ununeb ära)
    2) lõpp arvel pole kirjas, mida keegi tarbis, et saaks inimesele kopida tema poolt tarbitud joogid/söögid.
    3) Miks EEK kui leht on inglise keelne?

    Teistele kes ei näe asja mõtet. On olemas seltskondi kus inimesed jagunevad alkoholi tarbijateks ja nendeks kes ei tarbi. Imelik oleks maksta ürituse eest kus ma tarbisin ainult torti ja odavat vett/morssi/mahla ja teised kaanisid sisse liitrite kaupa kallist alkoholi. (sageli kuuluvad nende hulka ka kained juhid).

    Vaalasel on õigus, et regada väga ei viitsi. st see võiks olla sessiooni põhine. kustub ära kui lahkud lehelt. võimalusega arvutused meilile saata nt.

    29. september 2008 - 13:52:25 · Otselink

  • kass 15 a

    Hea kuulda, et keegi asja poindile pihta saab :)

    Vastan tfk küsimustele :
    1) Olen sellest teadlik ning maksjate lisamine/muutmine tuleb juurde
    2) Lisandub võimalus niiöelda raporti vaatamiseks, et kes mille eest maksma peab jne. Seda saab ka e-maili teel saata jne
    3) Lisandub võimalus "oma valuuta" valida - a'la eur, $, pound, eek jne...

    Lehele lisanduvad ka erinevad keeled en, et, ru

    tfk - Praegu on veel palju asju niiöelda poolikud ning ongi esmaseks katsetuseks üles pandud. Ehk praegu on vead veel lubatud :)

    Tegelen asja täiustamisega ning ka "Quick-BillPart" lisamisega, mida saab siis ilma registreerimata kiiresti kasutada

    29. september 2008 - 14:06:57 · Otselink

  • Svennu 15 a

    Korraldaja "Halloo! Kuule lugu selline, teema jaanid minu juures"

    Piduline "ok, ma vean end siis kohale, ostan ka midagi?

    Korraldaja "no ma ei tea, ostsin kogu kupatuse ära, et teeks pärast rahad võrdselt, ning kui tunned et oled suurem kõri võta oma tunde järgi alkot juurde..."

    Piduline "no selge"

    See oli siis lühidalt kokku võttes kuda meil jaani orgunn käib. Rahvas saabudes, ennem kui jooma asutakse antakse orgunnijale vastav sull ära, mis tal juba vastavalt 20-40 inimese vahel jaganud on...

    Ei mingeid exeli ja muid keerulisi tabeleid.

    29. september 2008 - 14:21:04 · Otselink

  • samamoodi on olemas seltskondi kus alkot üldse ei tarvita, see ei olegi point :) point on selles, et ütleme kuskil 20 inimese üritus omab tsekil juba üle saja nimetuse ja selle ringitoksimine on mõttetu ajaraisk kuna arvutamiseks pean ma niiehknaa kõik read üle vaatama ja selle käigus võin ma juba arvutada kellele milline summa.

    selline kõige lihtsam lähenemine võiks olla summapõhine mitte tootepõhine ala ma sisestan seltskonna ja iga nime järgi tekib kalkulaatorikast kuhu sisestatud summa liidetakse selle venna reale, sest siis ma tõesti jagan summad lahku nagu tsekilt loen.

    ei lahe idee ja põnevust jätkub, kui alko ja nonalko seltskondi arvestada siis võiks sumapõhiselt olla summagrupid (lõpmatult gruppe vms) kogusumma, alko , muu ja vastavalt siis linnud , et jagaks selel summa automaatselt kõikide osalejate vahel ja pärast linnukese võtad ära playeri realt millist tootegruppi ta ei tarbinud ja proge arvestab kogusummad ringi. Seda gruppeerimist võibki kasutada ka seltskonna kaupa gruppeerimiseks ala lapsed, joodiukud ja autojuhid kus pärast tsekilt jooksvalt loed summakastidesse tooted mida grupid tarbisid

    lihtsustab oluliselt kasutajale asja kuna ei pea toksima tooteid sisse, sest kedagi vist ei huvita juba tarbitud tooted ja ikkagi pigem hind on oluline mis lahku tuleb lüüa

    29. september 2008 - 14:26:41 · Otselink

  • Svennu 15 a

    TIP: võta tseki lõpp summa ja jaga see külaliste arvuga.

    Töötab ideaalselt ja ei ole vaja nimesid ega midagi ;)

    29. september 2008 - 14:55:39 · Otselink

  • wow

    29. september 2008 - 15:21:40 · Otselink

  • nipnip 15 a

    tee nii, et moblaga saab ka kasutada. juhtub ju ikka, et tehakse mõni pidu, kuhu arvutajat kaasa ei võeta aga tahaks kohe sotid sirgeks saada ...

    29. september 2008 - 15:31:41 · Otselink

  • kass 15 a

    nipnip - see on samuti plaani võetud ;)

    29. september 2008 - 15:41:21 · Otselink

  • Rauno 15 a

    piltide lisamine ka. et kui suur seltskond ja kõik pole omad, et siis mäletaks kellele tuutusse kütta, kui ei maksa.

    höhö

    29. september 2008 - 18:00:53 · Otselink

  • Allar 15 a

    kui pildid siis võiks olla ka joodikute hindamine ja peopiltide võimalus ja peo kommentaarid jne. no pmst nagu rate, aga rohkem läbule keskendunud.

    ja nime võiks ära muuta - ratemyparty.com

    29. september 2008 - 18:07:35 · Otselink

  • Kid† 15 a

    Tee iPhone'i app sellest.

    01. oktoober 2008 - 09:31:54 · Otselink

  • kass 15 a

    Vahepeal uuendatud :

    - Saab valida, kas leht on eesti või inglise keeles.
    - Töötab parooli meeldetuletus
    - Saab valida valuutat, milles arveid kuvatakse (hetkel EEK,EUR,GBP)
    - Peale arve sisestamist saab alla laadida arve PDFi kujul. PDFi sisu ning kujundus hetkel lihtne ja tagasihoidlik. Sisu peaks samuti juurde tulema

    Jericho - miks ka mitte ;)

    01. oktoober 2008 - 13:33:59 · Otselink

  • kui sul objective c käpas , siis tõesti triviaalne neid iphone appe treida :P

    01. oktoober 2008 - 13:40:17 · Otselink

  • kass 15 a

    Nüüd võimalus sõpru ning gruppe lisada, et kui pidevalt sama seltskonna või inimestega arveid jagada, siis ei pea nimesid enam sisestama :)

    02. oktoober 2008 - 17:19:23 · Otselink