Postimees sulgeb kommentaariumi

  • Tauno 8 a

    Postimees sulgeb veebruarist anonüümse kommentaariumi

    See on julge samm ja võib tähistada mõtteviisi muutust Eesti online-meedias, mille peamiseks tuluallikaks on seni olnud bannerite näitamiste müük. Kommentaariumide kasutajad on peamised bannerinäitamiste tekitajad. Praegusel hetkel annab kommentaariumi sulgemine ilmselt mõneks ajaks eelise Delfile, Ekspress Grupile ja Õhtulehele.

    Alternatiiviks kommentaariumidele ja banneritele on tasulise väljaande müük. Ise kavatsen nüüd veebuarist hakata Postimehe väljaannet tellima.

    PM võiks aga hoida tasulist osa täiesti bannerivabana. Võibolla siis inimesed hakkavad harjuma, et parema kasutajakogemuse eest tasub veidi maksta ning vähehaaval hakkavad need õudused Eesti interneti üldpildis ka vähenema.

    31. detsember 2015 - 12:30:25 · Otselink

  • tfr 8 a

    EPL proovis seda ka kunagi, enne kui nad veel Delfi ja kõige muuga ühes pajas polnud. Vist kuu pidasid vastu, siis kukkus külastatavus nii vastu maad, et tegid ilma suurema kärata lahti tagasi.

    31. detsember 2015 - 13:35:14 · Otselink

  • Dim 8 a

    Postimees on nii kollane kui kollane veel olla saab, miks sa tahad neile veel raha anda? Bännereid saad ikka söögi alla ja peale. Eesti ajakirjanduse ongi ära rikkunud see kõige kokku ostmine ja kokku liitmine.

    31. detsember 2015 - 18:35:32 · Otselink

    1

    • +1 Lugeda pole meil midagi.

    Loe kõiki

  • Tauno 8 a

    Sõltuvus bannerireklaamist on põhjus, mis seda kollasust on tekitanud. Bännerinäitamiste optimeerimiseks toodetakse sisu hoopis teistmoodi. Lühikesed tekstid, sensatsioonilised pealkirjad, argumentatsiooni provotseeriv teemakäsitlus. Kui PM hakkaks nüüd nüüd rohkem tellimuste müügile keskenduma, siis võiks loota, et ka sisu kvaliteet hakkab vähehaaval müügiargumendiks muutuma.

    Lugejate usalduse taastamine ei saa lihtne olema. Lisaks on tasuliste kasutajate onboarding kasutajakogemus neil praegu päris halb.

    02. jaanuar 2016 - 09:43:02 · Otselink

    1

    • kõige selle eeldus on, et turul on piisav hulk inimesi, kes tahaksid lugeda pealkirjast kaugemale

    Loe kõiki