Eestis levinud epoed

  • Allar 10 a

    Kliendid küsivad aeg-ajalt, et mis on üks hea epood, soovita mõnda ja kumb parem on kas kuutasu põhine või oma veebiserverisse arendatav.

    Nagu ma aru saan, siis kuutasu põhiseid Eestis suuremaid on kaks:
    http://www.pipfrog.com
    http://ee.erply.com (aga nad vist enam epoodi ei paku?)

    Aga mis on levinumad epoe platvormid, millele on kõige rohkem arendajaid Eestis?
    Magento?
    woocommerce?
    osCommerce?
    OpenCart?

    Oskab keegi arendajaid nimetada ka? Läheb ehk tulevikus tarvis :)

    10. detsember 2013 - 12:04:21 · Otselink

  • Arendajaid peab ettevõte ikkagi ise otsima , sest klapp arendajaga mängib väga suurt rolli. Täna on Eestis kvaliteetse teenuse hinnad euroopaga samad (või isegi tsipa kõrgemad) ja ei pea ainult Eestiga piirduma, sest mujal on tiimid suuremad ja kvaliteeti võibolla sama raha eest natuke rohkem. Magento poole vaadates , siis Eestist võib kindlasti soovitada http://oyenetwork.com/ kus on hea Magento knowhow olemas ja kvaliteet tagatud.

    Magento on täna vaieldamatult populaarseim/kvaliteetseim ja kiireima kasvuga vabavaraline e-pood , samas on seda arendada tunduvalt keerukam, kui woo, os ja opencart spagette ja see seab piirid eelarvele ja arendajate kättesaadavusele. Nagu iga vabavaralise asjaga on asjad niikaua vabad, kuniks oma mõistus otsa saab ja ettevõte peab teadma , et arendusega , hooldusega kasnevad suhteliselt kõrged kulud. Magento puhul on kvaliteetse hostingu ja arenduse kulud ka tsipa teises klassis.

    Platvormi valik võib olla alustavale ettevõttele saatuslik (võib tuua edu või võib sundida pile kokku pakkima) . Oma kogemusest võin ütelda, et kui sul on alla 1000 toote , siis rendi kõike mida saad ja kasuta müügikanaleid mis juba eksisteerivad (börsid, portaalid, kettturundused jne ammendumiseni) , kui sul on rohkem tooteid ja su käive on alates 100k eur aastas, siis võid mõtelda kas sul on kasulikum rentida või arendada. Platvormi valik on väga tehniline lähtepunkt ja peaks eelkõige arvestama:
    * mis eeliseid ma saan (peale isetegemise) rent vs ise hostides
    * kas ma arendajaid leian (kvaliteetseid Magento arendajaid raske odavalt leida, kvaliteet maksab ja kvaliteedivead võivad magento puhul sind kiirelt tehnoloogia võlga kasvatama viia)
    * mis arendus maksab
    * mis on kulud (kiirele) hostingule

    Rentimisega on ainus jama see, et makselahendusi kohalikule turule on raske leida, see sunnib paljusid ise arendama. Ise arendamises ei ole midagi halba, plajud (eriti noored) suudavad täna ise juba cssi -s ja javascriptis suhelda ja teha mõistlikke valikuid ja saavutada enda äri jaoks päris hea turueelise.

    Proovida võib samas kõike, täna näen , et euroopas ja usas :
    * sitanikats - 10$ - 20$ tunnis arendushindadega
    * keskmine - 30$ - 60$ tunnis
    * hea tase hakkab 60$ > tunnis

    Kui ise midagi teha ei oska , siis alguseks , et pood tehniliselt käima saada:
    * sitanikats 40h -standardlahendus riiulist , minimaalne abistamine seadistamisel
    * keskmine 120h - standard riiulist, abistamine seadistamisel minimaalne personaliseerimine
    * kvaliteet 160h > - lahendus mis võiks oll hea algus ja ka pikemas perspektiivis su e-äri toetada

    Lisaks veel hooldus ja arenduskulud. Ma ei ole näinud klienti kes ei vajaks kasvava äri juures vähem, kui 15h kuus kasutajatuge ja/või arendust. Alguses rohkem, hiljem vähem jne.

    Kui on vaja lihtsalt "minimal viable product" ära testida, siis võta rendipood , osta theme ja laksi tooted sisse, niiehknaa pead sa tegelema marketingiga mis nõuab 100x rohkem vaeva, kui iga tehniline takistus e-poe elus ja on alustava e-äri puhul palju tähendusrikkam, kui tarkvara kvaliteet.

    10. detsember 2013 - 13:14:26 · Otselink

    3

    • sellised sektsioonid on suht mõttetud :) võib lihtsalt ju kirjutada "alustasid valest otsast!"

    • Väga hea kokkuvõte, tänud! Tajo mõte ka hea, kindlasti abiks alustajatele.

    Loe kõiki

  • Juri 10 a

    Eestis on Magento Gold Partner olemas - Vaimo

    10. detsember 2013 - 17:31:15 · Otselink

    3

    • link

    • Saan aru, et ka eepohs.com tegeleb magentoga...

    Loe kõiki

  • Rauno 10 a

    www.tellimiskeskus.ee
    mingi uus vist - ja mitte midagi ei tea neist...

    10. detsember 2013 - 23:46:48 · Otselink

  • Tellimiskeskus on rendipõhine teenus, mis pakub kõike vajalikku e-poe lihtsaks ja kiireks käivitamiseks.

    Meie arvates ei pea e-poe loomine olema pikk ja piinarikas protsess, vaid pigem lihtne ja mõnus tegevus, millest jätkub rõõmu kõigile. Oleme välja töötanud lahenduse, mis võimaldab käivitada e-poe vaid mõne minutiga. Toodete ja tekstide sisestamisele ning personaalse kujunduse loomisele kuluvad veel mõned päevad ning võidki hakata enda isiklikus e-poes müüma.

    E-poe haldamine on äärmiselt lihtne. Klientidelt saadud tagasiside põhjal julgeme väita, et tegu on ühe lihtsaima e-poe tarkvaraga, mida hetkel leida võib. Oleme palju rõhku pannud muuhulgas haldussüsteemi loomisele, et kõik vajalik oleks käe-jala juures ja kiiresti leitav. Seda kõike sooviga, et e-poe haldamine oleks sulle võimalikult lihtne ja mugav.

    Kõikidele enda küsimustele saad alati kiire ja asjakohase vastuse meie kasutajatoelt. Seda nii tarkvara kasutamise kui üldiste e-äri võimaluste ja trendide osas. Kõike seda pakume vaid alates 29€ / kuu.

    Kui tekkis huvi, siis võta kindlasti ühendust meie klienditoe telefonil (+372) 5780 8061 või saada e-kiri aadressil info@tellimiskeskus.ee. Peatse kohtumiseni!

    11. detsember 2013 - 10:03:48 · Otselink

  • matude 10 a

    Shopify tundub toetavat Eesti maksesüsteeme mingil viisil, kas keegi on proovinud pangalinke ka läbi nende kahe teha?

    14. detsember 2013 - 07:18:30 · Otselink

    1

    • Kas ta mitte ei toeta ainult Paymilli ja Brainteed?

    Loe kõiki