Vanainimeste teema - Quark Xpress

  • Jubejuss 12 a

    Tere
    Selline küsimus tekkis, et kas keegi siin kolajatest, kasutab veel või hoopis ehk taas Quark Xpressi? Pigem siis viimaseid versioone.
    Kunagi sai loobutud puhtalt rahalistel kaalutlustel, nüüd vaatan, et hind näikse alla olevat tulnud. Varemalt oli ta mu meelest oma loogika jms poolest Adobe pakutust mõneti parem (subjektiivne arvamus muidugi), samas nõudis lingifailide ja prepressi jaoks omi lisajuppe või lähenemist.
    Nokin praegu demoversiooni, aga täie rauaga, mitmel masinal asja väljavahetamiseks, jääks sellest veidi väheks.
    Novat.
    Aa jah, küsimus on siis, et kas oskab keegi muljetada, võrrelda Indesigniga või siis ühilduvusega Photoshopi, Illuka jms asjadega?
    Googel pakub paljus vastuseks a'la Mac vs PS, Canon vs Nikon taolisi vaielunge. Kuigi osalt sealt ühtteist selgub ju ka.
    Aitähh.

    01. november 2011 - 09:53:49 · Otselink

  • PeZ 12 a

    Noh, ma ise ei soovitaks minna üle. Eks trend on pigem niimoodi, et kõik lähevad InDesigni+Illuka peale igasugu muudelt asjadelt ja Quark tekitab sulle lihtsalt probleeme, kui vaja mingisugust spetsiaalset asja teha või üle anda. Räägitakse muidu seda, et üsna perse läks asi pärast seda kui USAst kolis arendus üle indiasse, siis läinud kõik katki ja bugiseks ja kõik kolisid üle. Võin otsida sda posti kui soovid. Igatahes tundub, et selle üleminekuga tekitad endale rohkem probleeme kui säästad.

    Muidugi ma ise pole suurem asi quarki kaustaja ka tippaegadel olnud, mõne üksiku asja teinud, aga Adobe ühe loogikaga workflow tundub loogilisem .

    01. november 2011 - 10:06:30 · Otselink

  • Jubejuss 12 a

    Isegi mitte säästmise pärast mõte, vaid kuidagi kogu vajalik programmimaailm on sinna Adobesse kolinud ja siis tekib mõtteid, et kas kohe kuskilt alternatiive veel/jälle, ei paista.
    Selline tunne, et kui kõik on ühtede onude käes, siis areng stoppab.
    Nojah, samas, otseselt ju midagi viltu pole, võibolla vaid see, et programmid muutuvad järjest resursinõudlikumaks jms.

    01. november 2011 - 10:24:40 · Otselink

  • PeZ 12 a

    Njah, lihtsalt vastupanuliikumise mõttes Quarki üle kolida poleks ka mõtet. Ei tea küll isiklikult mitte kedagi kes kasutaks. Ehk suuremates trükikodades on, et mignid vanemad materjalid avada vms, aga isegi suurtelt corpidelt tulnud failid mis mõni aeg tagasi tõesti olid Quarkis, on viimased paar aastat juba Indesignis olnud. Kahju muidugi et pole alernatiive, kui midagi väga ägedat oleks, küll oleks kuulnud. Mingi lightweight odav/tasuta küljendussoft oleks teretulnud küll.

    01. november 2011 - 10:27:28 · Otselink

    1

    • Jah krt, selle ma muidugi unustasin, et toorikuid saab peamiselt indesignis.

    Loe kõiki

  • PeZ 12 a

    Vaatan et trükiteemad on head popid siin pixlis :)

    01. november 2011 - 15:48:23 · Otselink

  • Hoosh 12 a

    Pole Quarki ajastust pärit (vist - vähemalt pole kunagi kokku puutunud), seega ei oska midagi lisada või arvata :D.

    01. november 2011 - 15:50:25 · Otselink

  • johnny 12 a

    Terv,

    Ma õppisin küljendama ca 2001-2 vist lausa Quark 3.xiga ja olen kasutanud vahepealseid versioone nii macile kui winile 7.xni välja. Praegu umbes kord aastas tuleb tõesti veel mõni põhi qxd-na ja siis peab jälle meelde tuletama, mismoodi see asi seal käis, aga iial ei kasutaks ma quarki ID asemel vabatahtlikult.

    Peamised jamad, mis pähe kargavad:

    * esiteks stabiilsus, quark 7.x võib vahel tunnis mitu korda kokku joosta ja kui pidevalt salvestanud pole, teed kõik uuesti. (Võib-olla see on mingi quark+win teema ja maci peal seda ei ole. Igatahes IDs avab peale crashi sealt, kus pooleli jäid ja see on enam kui tänuväärne.)
    * quark võib ainult unistada pathide vms väikeste objektide kopipeistimise mugavusest PS, illuka ja ID vahel.
    * imporditud tabelitega wordi dociga on ALATI mingeid probleeme, näiteks on osa lahtreid tühjad vms
    * psd failid tuleks kõik ära flattida, sest näiteks mingitest läbispaistvatest layeritest ei saa quark õigesti aru
    * lisaks peavad kõik pildid enne quarkis kasutamist olema resize'itud õigesse suurusesse, muidu kannatab kvaliteet. Ja piltide asetamine pildikastidesse ja nende suurendamine vähendamine on eriti 2001.
    * eesti keelt tonkav poolitaja on vaja juurde osta

    Ja kui CS5 on tõesti juba kohutav ressursiröövel, siis CS4 oli selle koha pealt veel minu meelest üsna mõistlik.

    Jan

    01. november 2011 - 16:25:28 · Otselink

    2

    • Mul jäi CS4 vahele, kuid CS5 tundub küll kiirem kui 3, aga sellele on loll viga asju Rami kõikuma jätta, isegi pärast faili sulgemist.

    • Panin miski jupi nimega "FreeMemory" peale, natsa uniselt, aga puhastab.

    Loe kõiki

  • Quargil pole häda midagi, robustne ja töökindel. Adobe jutt sujuvast kasutajainterfeisist ei pea paika: osa illuka peal sisse kulunud shortcute ei ole IDs rakendatavad,
    Ma ei ole küll viimaseid IDsid pruukinud, aga vanematel oli paras jama masterpagedega, kui mingi valmis kujunduspõhi masterpageks defineerida ja hiljem dokumendis tahtsid vahetada mõnd elementi, oli kogu lehekülje elementide järjestus peapeal, Quargis on see mugavus alles, et saad muretult leheküljel toimetada edasi.
    8st alates on Quargil kadunud multiple master fontide tugi, näitab esimest fonti perekonnast ja kõik, varasematel versioonidel oli see olemas.
    Seotud stiile nagu IDs, pole.
    Väga hea pdf mootor on sees, lust teha trükikõlbliku pdf.
    Suure hooga tegeletakse e-kirjastamise poole arendamisega, Apple -Adobe maadejagamine flashi ümber on Quargile kasuks olnud, 9 on IPadle kirjastamiseks korralik tugi.
    Quargis saab määrata lihtsalt perioodilist vahesalvestust tegema, crashi järel on sul võtta sõltuvalt valitud ajavahemikust lähim variant. tegelikult palju mugavam ja kindlam kui recovery peale loota IDs.
    Ma jätsin quark 5 vahele, see oli totaalne saast, aga edasi on asi tiksunud aina paremaks. Ja eks see ole maitse ja harjumuse küsimus, mulle tundub Quark mugavam.

    04. november 2011 - 00:56:03 · Otselink

  • Hoosh 12 a

    Viimased 2 ID'd on sinu jutu järgi järelikult paremad kui Q9. Masterpagedega sellist jama pole kogenud kunagi. PDF tugi on ID'l mõneti parem isegi kui AI'l, kuna tundub et on hakatud integreerima ID'd ja Destillerit. Ideaalne veel pole, aga sellegi poolest kõik toimib lihtsalt ja nii nagu peaks. Ja üldiselt, ID's ei ole isegi vanemates versioonides olnud tükifaili tegemistega probleeme. ID küll vahesalvestust eraldi failidena ei tee (vb saab tegema panna aga ei kasuta), aga vaikimisi atomaatne salvestus eraldi põhi failist toimib väga kenasti. Peale crashi pole kunagi jama olnud, et midagi oleks kaotsi läinud. Ma imestan jällegi, et sama süsteemi AI ei kasuta, seal olen küll vahel pidanud poole pealt uuesti alustama, aga eks see on oma viga kui cmd+s peale igat clicki näpus pole. Aga jah, maitse asi on ta kindlasti ka.

    04. november 2011 - 09:30:03 · Otselink