KesOsaleb.ee palub tagasisidet

  • yllar 12 a

    Tere,

    Sai loodud veebipõhine keskkond, millega saab lihtsamalt hallata ürituste korraldamist ja ürituse kohta käivat igapäevast suhtlust:

    Lehte näeb aadressilt:
    http://www.kesosaleb.ee

    Kuna ühe ürituse lõikes tuleb tihtipeale palju e-maile ja täpsustavat infot vahetada, siis läbi online keskkonna loodetavasti vähendab see töömahtu. Samuti ka inimesed saavad ise üksteise küsimustele vastata ja näha, kes osaleb ja kes mitte. Mõeldud leht nii konverentside, kokkutulekute, sünnipäeva või mõne muu ürituse korraldamiseks.

    Palun teiste foorumikasutajate abi:
    - lehelt vigade leidmisel ja testimisel
    - mõtteid, mis funktsioone võiks tulevikus juurde teha ja mis on kitsaskohad
    - teretulnud on ka kõikvõimalikud turundusmõtted
    - disaini osas ootame ka ettepanekuid, kuid enne sooviks just funktsionaalsuse paikka saada.

    Ettepanekud on väga teretulnud ja oodatud. Neid võib jätta siia postitusse või saata mulle allnimetatud e-mailile.

    Hetkel on kogu asi veel testperioodis, seega võib seal esineda väikeseid vastuolusid või vigu, aga loodab need kõik üles leida ja ära parandada.

    Ette tänades.

    Üllar
    yllar@kesosaleb.ee

    24. mai 2011 - 16:59:34 · Otselink

    1

    • Kas oleks võimalik näha kujunduse pildifaili?

    Loe kõiki

  • PeZ 12 a

    Kui seda juba teha, siis võiks kuidagi tunnistada, et paljud kasutavad Feissarit üritusteks, seega need võiks kuidagi olla ühendatud.

    24. mai 2011 - 17:18:39 · Otselink

  • mul kaks kommentaari:
    1. kujundus on megakräpp
    2. UI on ulme

    samas mul ei ole vaja üritusi korraldada

    24. mai 2011 - 17:22:40 · Otselink

  • yllar 12 a

    Facebooki tähelepanek on väga hea. See on tegemisel ja tuleb natuke hiljem.
    Vaalaskala, oleks sulle tänulik, kui leiad aega paari sõnaga kirjutada oma mõtteid või ettepanekuid UI kohta. Minu e-mail on: yllar@kesosaleb.ee

    Kuna teeme lehte just tavakasutajale ja soovime väga kaasata inimeste arvamusi edasisesse arendusesse, siis on teretulnud nii negatiivsed kui positiivsed kommentaarid. Eelkõige on aga oodatud konstruktiivsed kommentaarid ja ettepanekud, mis aitaksid lehte paremaks muuta.
    Tänud esimestele kiiretele vastajatele.

    24. mai 2011 - 17:31:26 · Otselink

    2

    • Ma ütleks üsna abstraktselt, et kujundus on kuidagi sünge ja raske. Vähem radiente, vähem seda veidrat tumesinist, vähem "ilu" elemente.

    • Laura ütles kõik ära. Pakun, e te ei ole sarnaseid asju veebist otsinud. ma leidsin googlist esimese ringiga 12 sama asja

    Loe kõiki

  • leedu 12 a

    Päris konstruktiivselt:

    1. Kogu kujundus on suunatud iseendale ja ei tee infot paremini arusaadavaks. Näiteks see esilehel olev pictodega joonis on üks kehveimaid viise kuidas sellist infot edasi anda. Selle joonise mõte võiks olla selgitada teenuse toimimist, aga ta ütleb praegu tuhat sõna, millest tugevad kaks kolmandikku on "miks?"

    2. Kujunduselemendid on pärit stockist, mis oleks OK, kui nad oleksid sarnased, antud juhul nad sarnased ei ole, mis tõttu ei saa nad ka sama sõnumit/tunnet edasi anda.

    3. Font. Get one.

    4. Üritus on halb mõiste, sest on üldiselt "luhtunud katse" .. Parem on sündmus .. Või noh .. Lihtsalt "Pidu" ... Mis toob mind sujuvalt järgmise teema juurde...

    5. Fookus. Praegu ei keskendu te ühele teemale vaid proovite kõiki tabada .. Aga labraka orgunn peaks toimuma eraldi soliidse trimpamise organiseerimisest .. Erinev sihtrühm, erinev mindset, erinev rõhuasetus ... See tähendab ka erinevat kujundust, copit jne ... Valige üks asi, mida te hästi teete.

    Aga ideel on ju jumet. Nagu FB ei asenda Rate'i saab Ka seda värki paralleelselt ajada ..

    24. mai 2011 - 21:29:15 · Otselink

  • Laura 12 a

    Hetkel ei rõhuta kujundus neid elemente, mis on tähtsamad ja ei too infot esile. Vastupidi, avalehel on paljud elemendid silmale samal tasemel ja seetõttu tundub kõik väga mürane.

    Kas seda ürituse loomise vormi ei saaks lihtsustada? Hetkel tundub see selline suur hiiglane, mida ma ei viitsiks täita. Võib olla ära kaotada need lahti-kinni käivad blokid ja üritada kompaktsemaks muuta? Selle kuva kujundus näeb välja nagu oleks erinevatest rakendustest erinevad kujunduselemendid kokku pandud ühele lehele.

    Tervel lehel puudub ühtne visuaalne stiili, vaid on väga erinevate kujunduselementide hunnik.

    3-4 aasta tagasi prooviti sarnast ideed, aga praegu enam ei leia seda lehte üles.

    Detailid:
    1. Puudu favicon.
    2. Jaluses olev valge riba tekitab emotsiooni, et tegemist on bugiga.
    3. Peamenüü lingid on sinised ja seetõttu eeldasin, et ka sinised tekstid lehel on ka lingid aga minu üllatuseks ei olnud.
    4. Tekstide reavahe on liiga väike ja põhjustab halba loetavust.
    5. Elementide joondused on kaootilised.
    6. Vormidel võiks olla kahte erinevat stiili nupud. Üks peamine, mis kuvab peavoogu ja teine alternatiivne.
    7. "Registreeri üritusele" popup abiinfo layerid on FF 4.0'ga katki ja liiga pikad, et neid saaks nö normaalselt lugeda.

    Kood:
    1. CSSi annaks optimiseerida.
    2. HTMLis on palju semantika probleeme.
    3. Hoiatusteade on inglise keeles, aga lehe üldine sisu eesti keeles.

    - ID ja classide nimed erinevates keeltes.
    - Kood sisaldab tühju HTMLi elemente.
    - Nimekirjad võiks koodis ka nimekirjana olla.
    - <br /> tagi semantiliselt ebaõige kasutamine.
    - Classide ja IDde nimed kirjeldavad välimust.

    24. mai 2011 - 22:31:20 · Otselink

    2

    • assakurat! Sulle, Laura, ei julgeks pimedal tänaval omatehtud html'iga ette jääda :) Respect! iga postitusega tõstad latti kõrgemale.

    • Word!

    Loe kõiki

  • tajo 12 a

    laura, see 4 aastat tagasi tehtud projekt oli minupidu.ee - minu ja priidik vaikla väike web-app, mille abil üritusi luua ja sinna sõpru kutsuda.

    mõnda aega oli see üleval, sinna tehti isegi mõned üritused ja priidik käis ETV hommikuprogrammis sellest rääkimas. siis tuli orkutisse ürituste loomise võimalus ja me panime poe kinni - kriitiline mass inimesi oli seal olemas ja polnud mõtet hiiglasega võidu joosta :)

    panen nostalgia mõttes 4 aastat vana screenshoti ka siia:

    24. mai 2011 - 22:42:53 · Otselink

    3

    • see ruubikukuubik on nummi :)

    • see näeb ikka way parem välja kui see kesosaleb kräpp

    Loe kõiki

  • kass 12 a

    Nagu ma aru saan, siis teete seda vabast ajast, täiesti tasuta ning suure innuga. Mõtlete, et ega alguses kohe rahhi ei tule aga kui palju kasutajaid seda lehte kasutama hakkavad, küll siis saab kuidagi kulud tasa ja pizza "täitsa tasuta" kontorisse tellitud.

    Istuge korra maha ja mõelge läbi, et mitu tundi aega (loe raha) Te hetkel sinna projekti sisestanud olete ning kui palju läheb aega (loe raha) selleni, et esimene kasutuskõlbulik versioon valmis saab. Seejärel tehke turuuuring (see ei ole sõprade käest küsimine) potentsiaalse sihtrühma peal, et kas keegi seda teenust üldse vajaks...

    Muidu võib juhtuda nii, et panete metsikult energiat ja aega antud projekti alla magama ning lõpuks juhtub see, et ise korraldate läbi selle paar pidu sõpradega ning mõned suvalised inimesed korraldavad paar piknikku. Seejärel vajub asi unustusse ning 02.12.2011 domeen aegub ning satub vabade domeenide nimekirja...

    Kui teete seda puhtalt eneseharimise mõttes (keegi harjutab progemist, keegi disaini, keegi projektijuhtimist), siis laske käia.

    Antud kommentaar on kirjutatud sõbralikul toonil ning pigem mõttega korra raputada, sest tundub, et Teil hetkel on lihtsalt selline peatumatu hoog sees, et muudkui teeks ja teeks aga kuhu sellega jõuate? Iga asjaga ei pea muidugi raha teenima - kui teenus on lihtne, lahe ja mugav, siis toovad rohked kasutajad lihtsalt rõõmu, et midagi Sinu tehtut kasutatakse ning kasutajatele meeldib.

    Sõpradega pidude korraldamiseks on Facebook (private events vms), väikefirmas ega suurfirmas ei ole raske meililisti kiri saata ning kui suuremat sorti tähtsat üritust korraldada, siis tehakse selleks enivei juba spetsiaalne registreerimisvorm koos antud ürituse teemalise kujundusega, mis vastab TÄPSELT nendele nõudmistele, mis vaja on.

    24. mai 2011 - 23:27:45 · Otselink

  • yllar 12 a

    tänud kõikidele. Mõtteainet sai küllaga. Tõesti kohati mõned asjad vajavad veel tähelepnu ja mõtlemist. Võtame nüüd aega ja loodame eelnimetatud asju vaikselt parandama hakata.

    24. mai 2011 - 23:38:19 · Otselink

  • iam 12 a

    Mina näeks projektil tulevikku kui mitte teha oma saiti, vaid kasutada platvormiks FB evente, kommenteere, likesid, küsitlusi, placesid ja need kuidagi kenasti ühtseks kokku panna... Enne tasuks muidugi vaadata, kas keegi juba midagi sarnast teinud pole :P https://www.facebook.com/search.php?q=event&type=apps&init=srp

    25. mai 2011 - 11:39:37 · Otselink

    1

    • Muidugi on teretav ka teenused, mis on kättesaadavad ka siis, kui pole Facebooki kasutaja :)

    Loe kõiki

  • Ragunaru 12 a

    Minu esimene reaktsioon peale lehe laadimist oli lihtsalt tabi sulgemine. Ma isegi ei viitsi oma pead valutama hakata, kui mind selline jõledus tervitab. See on umbes, et me tahame, et sa meid kasutaksid, kuid me teeme selle kogemuse sulle meelega nii halvaks kui võimalik.

    Ja millegi konstruktiivse kirjutamiseks olen ma lihtsalt liiga laisk. Niisama möliseda on kergem.

    25. mai 2011 - 20:23:42 · Otselink

  • Pliis no Times New Roman :D Ehk siis fondi-segadus ja reavahe rikuvad üldpildi kohati ära. Ja mikse tervik nii "tehniline" välja näeb? Ei teagi õiget sõna selle nähtuse kohta tegelikult... kaks-kolm erinevat stiili on kokku mixitud justkui.... jalus on üli-business, päises ja taustas on natuke poppi joont ning keskel on hästi kahvatute värvidega 3D. Aga vähemalt on sellel lehel content olemas. Tihtipeale topitakse veeb white-space ning huge fonte täis ning arvatakse on tehakse jube poppi web2.0 värki.

    26. mai 2011 - 00:18:31 · Otselink