Firebug Css vead

  • Selline imelik tähelepanek mul, et firebug tihti näitab õiget css seadet, aga firefoxis ise pole seda näha. Suht tihti viimasel ajal nii ja mõtlesin, et siin äkki keegi oskab seletada miks.

    Hetkel mul firebug näitab et .footer peaks olema mingit värvi ja firefoxi aknas siis ei ole. html ja css validatorid ei näita mingeid selliseid erroreid et css v koodis viga peaks olema. Eks ta ole kindlasti kuskil, aga ei oska otsida ju nii.

    30. september 2010 - 03:04:47 · Otselink

  • sander 13 a

    Kas sa mõtled seda, et brauseris ei kuvata seda värvi, mis sa andnud oled? Kui jah, proovi !important'ga, näiteks: .footer { color: #fff !important; }

    Kui viga on milleski muus, siis seleta palun täpsemalt.

    30. september 2010 - 10:25:58 · Otselink

  • Jah viga on just selles et brauser ei kuva, aga kui jama on koodis või css, siis firebug tavaliselt ikka näitab et seda värvi ei kasutata, sest mujal on mingi setting mis sellest tähtsam on. (kuvab mitte kasutatavad settingud maha tõmmatuna)

    Mul aga hiljuti tihti nii, et firebug ei kuva settingut maha tõmmatuna - et nagu peaks olema footeril vastavat värvi taust, aga näe ei ole.

    30. september 2010 - 12:53:35 · Otselink

  • Allan 13 a

    Eks seal võib ka muu mure olla - a'la kui sul seal kasti sees on ainult floatitud või absolute positioniga elemendid ning kasti kõrgus määramata (või floatitud asjad clearimata), siis ta arvestab kasti kõrguseks 0 - ja seetõttu pole ka taustavärv näha.

    30. september 2010 - 13:32:22 · Otselink

  • marko† 13 a

    proovi
    .footer { color: #fffffft; }

    Firefoxil on miski pisikene kala lühendatud värvikoodidega vahel.

    04. oktoober 2010 - 18:06:03 · Otselink

  • See eelmine proble sai teisiti lahendatud, aga nüüd teine mure ja ehk keegi oskab aidata j mul pole vaja uut teemat teha.

    Leht ei ole minu tehtud, aga sisu on minu poolt paika pandud. Kõik on ok FF, opera ja Crome-i peal, aga sellel lehel näiteks, on layout ie-ga paigast ära: http://it.emsisoft.com/it/software - igast floatid ja laiuste muutmised ei taha üldse aidata. Mul mõte otsas.

    Tean et seal veel menüü katki ie-s aga pole minu teema hetkel.

    05. oktoober 2010 - 15:05:13 · Otselink

  • sander 13 a

    Soovitav oleks ka IE versioon ära märkida. IE8's on korras, aga IE7's katki. Oletan, et aitab see link: http://www.positioniseverything.net/explorer/doubled-margin.html

    Oleks huvitav teada, kuidas eelmine probleem lahenes.

    06. oktoober 2010 - 13:55:48 · Otselink

  • Eelmisel projektil hakkasin nullist WP template-i kirjutama, niisama, et oleks kogemus olemasja saaksin teada kas oskan. tuli välja et ei oska ja sellised asjad tulevad vastu. Võtsin mingi suvalise template-i ja tegin selle nii ümber, et nagu oleks kujunduse järgi template olemas. Olemasolevat koodi oskan paremini ümber kirjutada kui nullist kirjutada. Selles ajas vähemalt.

    Kuna selle eest maksti tunnitööna, siis ei tahtnud enda õppimise peale liiga palju aega raisata ja teine variant käis palju kiiremini. Õnneks pool css-i oli kirjutatud juba.

    Ja sellel lehel on jah IE7 peal katki - ei aidanud see link küll, sest containeritel endal ju margineid pole erilist midagi.

    Saan kõik korda kui eemaldan selle teise kasti paremast tulbast kus on see "Best in test" graafika. (http://it.emsisoft.com/it/order/antimalware/ - see leht veel katki) - tundub et selle osa pärast ei taha korrektselt kuvada lehte. Contao CMS peal on see ning seal saab eri kohtades kuvatavaid asju lihtsalt include-ida ja seal ongi. content mis on float right ja sama graafika float right ja siis vasakul olevad sidebar-id float leftiga üksteise järgi. Kui seda graafikat ei kuva, siis on kõik korras, kui kuvan siis ei ole.

    Samuti, Kui kuvan graafikat ülalpool contenti, siis mahub sidebar contenti kõrvale ilusti ära, aga ülemise graafika kõrvale ei mahu. Masendav.

    06. oktoober 2010 - 22:57:50 · Otselink

  • Allan 13 a

    Tee vasakus ja paremas tulbas olevate juppide ümber wrapper div-id, millel on laius määratud (ja overflow: hidden võib ka olla), floatitud siis vastavalt kas vasakule või paremale.

    <div id="left">
    <div>Vasaku esimene jupp</div>
    <div>Vasaku teine jupp</div>
    </div>
    <div id="right">
    <div>Parema esimene jupp</div>
    <div>Parema teine jupp</div>
    </div>
    <p class="clear"></p>

    .c lear -i css näeb välja "height: 0; overflow: hidden; clear: both" - vajalik, et lehitsejad floatitud asjade lõppemisest aru saaks.

    Siis esiteks ei pea sa eraldi float-ima kõiki sisujuppe, ei pea laiusi määrama vasakus tulbas olevatele asjadele eraldi (paneb ise vasaku wrapperi laiuseks) ning ei teki selliseid "katkestusi".

    06. oktoober 2010 - 23:44:52 · Otselink

  • Jaaa, ma oleks nii teinudki, aga contao raisk tahab et kõik div-id mis eri osades alustatakse, peaksid ka lõppema selles.

    Seal on wysiwyg editor - panen source kirjutan algusesse suvalise div - ei lõpeta ära. panen update.

    Et kontrollida koodi vajutan uuesti source ja:
    Automaatselt lisab lõpu. Samuti kui on ainult lõpp, siis kustutab selle ära. Esimese asjana proovisin seda mida soovitasid.

    07. oktoober 2010 - 00:41:37 · Otselink

  • Allan 13 a

    Okei. Natuke source-i uurides on tähelepanek - kogu ülejäänud sisuosa asub ühe DIV-i sees, mis saab enne "Best in Test" osa otsa (best in test jaoks algab eraldi uus samasugune).

    Kui sul on võimalik enne <h3>Best In Test</h3> -e ära kustutada

    </div>
    <div class="ce_text subpage_content_right block">

    saab kõik korda - või includeb ta selle kuidagi ise nii, et ei pääse nokkima?

    07. oktoober 2010 - 00:58:35 · Otselink

  • Eelmises postis just seletasin et ei saa. Contao lisab muide ise ce_text ja block klassid mulle sinna ka.

    07. oktoober 2010 - 01:04:03 · Otselink

  • Allan 13 a

    Ja seda "Best in Test" osa siis ülejäänud asjade juurde ei panna ei saa? Kõik tema kohal olevad asjad (Important order information, Emsisoft Anti-Malware + Sandboxie Bund...) on ju ühe ühise DIV-i sees.

    Kui ei saa, siis ei oska ma konkreetset lahendust tundmata midagi tarka öelda vist.

    07. oktoober 2010 - 01:19:05 · Otselink

  • No ma peangi vist siis seda kliendile soovitama. Lihtsalt nüüd ei saa teda lihtsalt lisada kõiglile lehtedele kui vaja.

    Tänud proovimast ikkagi. ;)

    07. oktoober 2010 - 01:26:42 · Otselink

  • Tuli välja et mul ei olnud õigusi template-e muuta ja seal oli vasaku sidebar-iga template ka täitsa olemas. See kes lehe tegi seletas nüüd kõik ära ja saan hoopis teisiti kõik korda.

    07. oktoober 2010 - 17:00:53 · Otselink