Minu graafiline jutustus:

  • Tutvustaksin sedapuhku oma trükisooja koomiksit "Skarabeus - Kuningas Tehuti Hauakambri Needus"

    16. september 2009 - 14:10:45 · Otselink

  • hea et keegi teeb koomikseid. tubli. nüüd võiks keegi pro tasemel ka esineda.

    17. september 2009 - 09:22:29 · Otselink

  • PeZ 14 a

    ee miks kuskil ühtegi näidislehte või paari pole? Sellest kaanest küll mingit ülevaadet ei saa.

    17. september 2009 - 10:49:52 · Otselink

  • PeZ 14 a

    Aok leidsin siit

    Tore muidugi tõesti et keegi teeb, aga nendest lehtedest jääb mulje et keegi trükkis su matatunni vihikukritseldused kaante vahele.

    17. september 2009 - 10:52:09 · Otselink

  • kass 14 a

    Alar, kirjutad ka seda, et SKARABEUS, Fööniks jne on Sinu kaubamärgid. Patendiametis ei ole selle kohta aga ühtki kirjet? Miks?

    17. september 2009 - 11:14:33 · Otselink

  • Tee oma kodutöö ära! Nende märkide kasutamiseks ei pea küll end kuskil registreerima. Registreerimist tähendav kaubamärk on R sõõris.

    "Alar, kirjutad ka seda, et SKARABEUS, Fööniks jne on Sinu kaubamärgid. Patendiametis ei ole selle kohta aga ühtki kirjet? Miks? "

    17. september 2009 - 12:12:49 · Otselink

  • Lähemalt saad lugeda siit!

    17. september 2009 - 12:13:12 · Otselink

  • Joonistatud on asi tõesti keskkooli ajal. Sisu sai nüüd alles üle kohendatud. Käsil on hetkel selle asja järg mis tuleb täies värvides ning ma loodan, et teie ilumeelt rahuldavam.

    "Aok leidsin siit Tore muidugi tõesti et keegi teeb, aga nendest lehtedest jääb mulje et keegi trükkis su matatunni vihikukritseldused kaante vahele. "

    17. september 2009 - 12:16:12 · Otselink

  • kass 14 a

    Even though an application is pending, the registration symbol may not be used before the mark has actually become registered. The federal registration symbol should only be used on goods or services that are the subject of the federal trademark

    PS! Minupoolest kasuta neid märke seal kus soovid aga sinu R või C märk ei tähenda seda, et mina ei võiks oma Skarabeus koomiksit välja lasta ning igale lehele Fööniks kirjutada ;)´

    Ehk Sinu R ega C märk ei keela kedagi sinu logosid/nimesid/pealkirju kusagil kasutada :)

    17. september 2009 - 12:23:42 · Otselink

  • h2rra 14 a

    Õpi joonistama või otsi omale kunstnik, kes oskab joonistada.

    Nii ka päris ei saa, et suvaline jorss laseb paintis mingi käki kokku ja hakkab seda 70eeki(WTF?) eest müüma.

    Kui sa paneks lihtsalt selle koomiksi netti üles ja otsiks kriitikat ja värki, oleks kõik ok. Aga see, mida sina teed, on täielik banaalsuse tipp.

    Btw, need "egiptuse silmad" profiili piltides on küll (Y).

    17. september 2009 - 12:25:14 · Otselink

  • PeZ 14 a

    See on ikka väga sürreaalne :S

    17. september 2009 - 12:37:20 · Otselink

  • Eelkõige müün ikkagi stoorit. Teiseks paintist on asi ikka väga kaugel. Kujuta ette, et mõni teeb asju ka käsitsi. Kuna eesti koomiks on hetkel nagunii lapsekingades, võib ka nii. Oled sa näiteks näinud esimesi TMNT koomikseid? Ei saa olla nii kitsarinnaline.

    "Õpi joonistama või otsi omale kunstnik, kes oskab joonistada. Nii ka päris ei saa, et suvaline jorss laseb paintis mingi käki kokku ja hakkab seda 70eeki(WTF?) eest müüma. Kui sa paneks lihtsalt selle koomiksi netti üles ja otsiks kriitikat ja värki, oleks kõik ok. Aga see, mida sina teed, on täielik banaalsuse tipp. Btw, need "egiptuse silmad" profiili piltides on küll (Y). "

    17. september 2009 - 12:41:23 · Otselink

  • h2rra 14 a

    facepalm...

    17. september 2009 - 12:42:47 · Otselink

  • kass 14 a

    Otsides välja, mida tähendab TMNT ning seejärel vaadates nende esimest koomiksit, siis tase on ikka totaalselt teine

    TMNT

    Ma arvan, et kitsarinnalisusest on siin lood kaugel. Kellelgi ei ole midagi selle vastu, kui Sa harjutad ja teed asja oma ning teiste lõbuks. Aga asja müüma hakata?

    Kujutad Sa ette, kui poes müüdaks piima, mis on enamvähem okei?

    17. september 2009 - 12:48:51 · Otselink

  • Esiteks... kuidas saab sellist asja võrrelda riknevate kaupadega? Teiseks, ma ei tea, et eestis kehtiks hetkel kommunismile sarnane stensuur, mille pean läbima, et oma asja müüa. Kolmandaks, turgu hetkel on, seega mina ei kurda. Käsimüügiga olen kümnest eksemplarist 4 maha müünud. Ja ma kordn uuesti. Joonistus on teostatud keskkooli ajal vormistatud sai selliseks puhtalt nostalgilistel põhjustel ning ma müün eelkõige ikka lugu.

    "Otsides välja, mida tähendab TMNT ning seejärel vaadates nende esimest koomiksit, siis tase on ikka totaalselt teine TMNT Ma arvan, et kitsarinnalisusest on siin lood kaugel. Kellelgi ei ole midagi selle vastu, kui Sa harjutad ja teed asja oma ning teiste lõbuks. Aga asja müüma hakata? Kujutad Sa ette, kui poes müüdaks piima, mis on enamvähem okei? "

    17. september 2009 - 13:00:12 · Otselink

  • Ma ei ole kasutanud kusagil REGISTREERITUD KAUBAMÄRGI SÜMBOLID kust sa selle lõigu võtsid. Kas teil on keskendumisega probleeme?

    "Even though an application is pending, the registration symbol may not be used before the mark has actually become registered. The federal registration symbol should only be used on goods or services that are the subject of the federal trademark PS! Minupoolest kasuta neid märke seal kus soovid aga sinu R või C märk ei tähenda seda, et mina ei võiks oma Skarabeus koomiksit välja lasta ning igale lehele Fööniks kirjutada ;)´ Ehk Sinu R ega C märk ei keela kedagi sinu logosid/nimesid/pealkirju kusagil kasutada :) "

    17. september 2009 - 13:08:41 · Otselink

  • Ma olen need seadused üksipulki läbilugenud ja usu mind, ma tean, kus, mida ja millal kasutada.

    17. september 2009 - 13:10:55 · Otselink

  • Otse loomulikult keelab. Tahad tee proovi ja näeme kohtus. Selleks ei pea isegi kaubamärgi ja või copyrighti sümboleid kasutama. Autoriõiguse omandab loodud teos juba loome momendist . Märgid on lihtsalt sulle meeldetuletuseks, et "kuule mees, pea nüüd hoogu."

    "... Ehk Sinu R ega C märk ei keela kedagi sinu logosid/nimesid/pealkirju kusagil kasutada :) "

    17. september 2009 - 13:14:47 · Otselink

  • Laiendades edasi teemat, et teile joonistus ei meeldi. Selliselt peaks ära keelustama ju ka filmid nagu Brüno. Kuigi minu lugu on väga kaugel sellisest roojast, mida vaimustusega kinolinadel esitatakse. Kõik saab kuskilt alguse loo järgmine peatükk on uue näoga, miks ma peaksin asja õiget nägu peitma. Küll ja küll on kriipsujukusid lasteraamatutes maha müüdud ja raha kokku aetud, kas ma neid seepärast arvustan.

    17. september 2009 - 13:19:37 · Otselink

  • kass 14 a

    Ma kardan, et varsti ilutseb pixel.ee title täägide vahel "Skarabeus veebileht pixel.ee..." ning kollases pressis kirjutatakse, kuidas koomiksilooja keelab sõnade skarabeus ja fööniks kasutamise :D

    Sa võta asja pisut iisimalt. Harju kriitikaga ning inimestega, kellele Sinu vahvad joonistused ei meeldi...

    17. september 2009 - 13:26:49 · Otselink

  • m703324 14 a

    mina (kui alati kõvasti kritiseerida saanud inimene) arvan, et alati kritiseeritakse ja see on tihti hea, õpid, saad teiste inimeste maitseerinevustest teada jne.

    Aga kui kiitjaid üldse ei ole (või on ainult ema + paar sõpra kes ise ka joonistada ei oska) siis peab tõsiselt mõtlema kas ainult sahtlisse joonistamise peale või hobi vahetamise peale.

    Ja püüelda ei tule mitte ninja turlesite esimese numbri kõige halvemate näidete poole vaid ikka tänapäeva parimate (või vähemalt keskmiste) poole. Muidu jäädki naljanumbriks.

    Aga jällegi kiiduväärt pealehakkamine ja idee turu olemasolu kohta ning koomiksite defitsiidi koha pealt on kõik õige.

    17. september 2009 - 14:03:58 · Otselink

  • Kriitika vastu pole mul ka midagi, võibolla norin enamat :D. Lihtsalt üritan oma seisukohti selgeks teha ja natukene teidki korrigeerida, mis puudutas neid sümboleid.

    17. september 2009 - 14:19:54 · Otselink

  • kass 14 a

    Sümbolid sümboliteks aga mind siiski häirib lause

    "kõigi tegelaskujude nimed, mis käesolevas teoses on esitatud on Alar Sapelkovi kaubamärgid"

    Sa ei saa seda väita, kui need EI OLE sinu kaubamärgid :D Ma ei taha neid kasutada vaid norin enamat ;)

    17. september 2009 - 14:31:50 · Otselink

  • awah 14 a

    Loosse on ju raske sisse minna kui pildid on nii abstraktsed ja arusaamatud.
    Ei ütle, et ära tegele joonistamisega, aga koomiks pole vähemalt 5-10 aastat sinu ala...
    Ja kaanekujundus on suht 90's.
    Võta vabamalt mees, kellelegi ei lähe eniveis see copyright seal korda...
    Proovi mingit muud kunsti või proovi oma elus midagi uut teha, mine reisi, õpi, tee kanepit või mine pane end jooga kursustele kirja...

    Pealegi, kas püramiidid ja sfinks ongi sinu välja mõeldud?

    17. september 2009 - 15:04:21 · Otselink

  • On piisavalt neid kes leiavad vastupidist. Sulle jäägu sinu arvamus ja ma respekteerin. Nõuandeid oma sihi valimiseks.... no kamoon, kes oled sina, et seda mulle öelda?

    "Loosse on ju raske sisse minna kui pildid on nii abstraktsed ja arusaamatud. Ei ütle, et ära tegele joonistamisega, aga koomiks pole vähemalt 5-10 aastat sinu ala... Ja kaanekujundus on suht 90s. Võta vabamalt mees, kellelegi ei lähe eniveis see copyright seal korda... Proovi mingit muud kunsti või proovi oma elus midagi uut teha, mine reisi, õpi, tee kanepit või mine pane end jooga kursustele kirja... Pealegi, kas püramiidid ja sfinks ongi sinu välja mõeldud? "

    17. september 2009 - 15:29:07 · Otselink

  • bollynbooks.com reloaded?

    17. september 2009 - 15:36:50 · Otselink

  • kass 14 a

    Seda võib Sulle ma arvan igaüks öelda. Sõnavabadus :) Lihtsalt kui Sa näed, et keegi muudkui pusib ja pusib aga edusamme ei ole, siis tulebki Talle öelda, et äkki proovid midagi muud? Mis Sa ikka tuuleveskitega võitled...

    Äkki saadad paar linki mõnele tööle, mis siinsete inimeste ilumeeli rohkem rahuldaks. Siis võibolla ei soovitataks Sul suunda muuta ;)

    "Käsil on hetkel selle asja järg mis tuleb täies värvides ning ma loodan, et teie ilumeelt rahuldavam"

    17. september 2009 - 15:36:58 · Otselink

  • Täitsa okei kooomiks ju, muidugi võib vaielda piltide taseme üle, aga ega tavainimene seda nii täpselt ei näe ja pole neil nii häda kah midagi, maitse asi. Samas jutt ise tundub olevat ilusti kirjutatud ja see on omaette pluss. Tubli tükk ettevõtmist ja loodetavasti ostetakse seda teost ikka piisavalt. Soovin igatahes edu, kui see midagi loeb :)

    17. september 2009 - 15:37:13 · Otselink

  • Allar 14 a

    igati positivne, et inimene teeb seda mis talle meeldib ja veel toredam, kui keegi selle eest talle nõus maksma on. turumajanduse rõõmud :)

    minu maitsemeel on ilmselt liiga erinev sinu potensiaalsete klientide omast, aga mul on tunne, et päris andetu sa pole. stiil on vaid selline, venepärane? liiga kirju ja ilma selge visioonita, kokku lapitud erinevatest asjadest.

    aga koomiks täitsa norm tundus, on hullematki tehtud, ma usun :)

    17. september 2009 - 15:46:35 · Otselink

  • Tahtsid lisa näha: Triloogia teise peatüki esimene lehekülg on selline:

    17. september 2009 - 16:05:25 · Otselink

  • awah 14 a

    ma ei öelnud et sa omale uue sihi valiks aga siit tuleb see klassikaline lause: Think outside the box.
    Ehk alles siis oled võimaline ennast ja oma asju paremini analüüsima... Näiteks see sama, et kui sa annad välja oma niiöelda retrospektiivi, siis su nimi peab olema hetkel väga kõva, et sellel suurem mõte oleks. Kui sa oled tundmatu siis on see naljakas ja sa müüd pigem ikka seda mida sa teed, mitte seda mida sa tegid... Või otsi asjale uus formaat et ta normaalselt töötaks... Või teine asi, kui ei ole pro siis ära proovi olla pro. Tee nii hästi kui saad aga tee midagi huvitavat ja vormista see õigesti. Jõudu! Respekt.

    17. september 2009 - 16:27:26 · Otselink

  • Ma ei räägigi, et ma väga kinni olen raamides. See sai kunagi joonistatud ja miks pean ma ta minema viskama kui ta saab natukene ennast tagasi teenida. Triloogia päris valmis saab läheb naguniii kõik ühtede kaante vahele lõpuks aga sellega võib hea viis aastat minna.

    17. september 2009 - 16:38:35 · Otselink

  • Aga aitähh!

    17. september 2009 - 16:50:51 · Otselink

  • m703324 14 a

    sa kavatsed veel viie aasta pärast ühes suures köites oma keskkooli keskpärasusi müüa? dude

    17. september 2009 - 16:54:47 · Otselink

  • Kid† 14 a

    Miks sa domeeni täpitähtedega ei pannud?

    17. september 2009 - 17:13:13 · Otselink

  • Ameeriklastel on raske täpitähti oma klaverilt leida.

    "Miks sa domeeni täpitähtedega ei pannud? "

    17. september 2009 - 17:16:04 · Otselink

  • Loomulikult läheb ka keskkooli osa sisse, kuna see kuulub looga ühte.

    "sa kavatsed veel viie aasta pärast ühes suures köites oma keskkooli keskpärasusi müüa? dude "

    17. september 2009 - 17:26:28 · Otselink

  • m703324 14 a

    tead ma vahel joonistan pilti ja kui hakkab valmima siis vaatan et fuck ma saaks ju seda ägedamalt ja paremini teha. ja ei savegi ära.

    kui sul aga enesekriitika ja ilumeel kümme aastat ei arene siis on sitasti.

    suht pikk thread sai. kui sa nüüd kõik läbi loed siis saad ju mingid järeldused teha?

    17. september 2009 - 17:35:31 · Otselink

  • Kait 14 a

    teismelised mutant ninja kilpkonnad...kes krt selle peale tuli üldse. ei tea kas alustati ninjadest ja lõpetati kilpkonnadega...ning siis, et pohh, paneme kõik kokku? sürr.

    17. september 2009 - 17:40:11 · Otselink

  • PeZ 14 a

    See on asja tuum jah, et see et midagi valmis tehtud on, ei tähenda et see automaatselt puhas kuld on, olgugi et sinna võib olla tuhatmiljon tundi alla pandud.

    17. september 2009 - 18:00:22 · Otselink

  • kass 14 a

    "Loomulikult läheb ka keskkooli osa sisse, kuna see kuulub looga ühte."

    Äkki võiksid keskkooli osa ikka ümber joonistada (VÄHEMALT sellisel tasemel nagu triloogia-teise-peatüki-esimene-lehekülg). Sisu ju ei muutuks...

    Aga nagu eespool juba öeldi - võta eeskujuks ikka parimad ;)

    17. september 2009 - 18:21:29 · Otselink

  • See koomusk selleks koomuskiks, aga tegelt mul küll küsimus, et miks Eestis ei tehta? Ma peale Kallase omade ei teagi ühtegi Eesti koomiksit mis mingi kvaliteedivõrdluse välja kannataks väljamaa omadega. Muidugi ma saan aru, et ega eesti turule koomiksit tehes raha taevast sadama ei hakka, aga nuh fun ja patriotism jne :D ...

    17. september 2009 - 18:25:49 · Otselink

  • Scooter 14 a

    "Laiendades edasi teemat, et teile joonistus ei meeldi. Selliselt peaks ära keelustama ju ka filmid nagu Brüno."


    Brüno on ikka väga OK, seal on kohe alguses Scooter'i lugu! :)

    17. september 2009 - 19:00:23 · Otselink

  • persse see brüno ja skuutrid, miks rammstain oma tuuriga eestisse ei tule?

    17. september 2009 - 19:57:55 · Otselink

  • Kid† 14 a

    www.üniversal.com on veel vaba.

    17. september 2009 - 20:12:17 · Otselink

  • Mnjaa, soovitaks siis kasvõi vaadata sellist asja nagu One Manga et erinevaid joonistamistehnikaid vaadata ... võib ka Battle Angel Alitat kaeda Rippers Anime leheküljel Downloads -> Manga -> Battle Angel Alita + Battle Angel Alita - Last Order

    18. september 2009 - 16:23:33 · Otselink

  • PeZ 14 a

    ma arvan et anime on viimane koht kust joonistamise kohjta õppida :) (kuigi BAA on vhea)
    isegi johnk blogi on oluliselt parem materjal.

    18. september 2009 - 20:24:53 · Otselink

  • jee

    18. september 2009 - 22:06:17 · Otselink

  • Mihkel 14 a

    no kuulge, noor inimene, huvi on, miks mitte? pealegi, ameerikas trükitud!

    19. september 2009 - 23:19:22 · Otselink

  • No kui juba nikitakse siis lisan, et mis paganama "Toetavad veebilehitsejad" need seal lehe all servas on? Keda nad toetavad? Skarabeusi (ära nüüd kohtusse aeba, et vastavat tähekombinatsiooni kasutasin).

    30. september 2009 - 17:48:51 · Otselink