shutterstock security

  • evany† 16 a

    Kui turvalised on fotopangad? Milline on toenaosus, et minu panga kaardi andmed lekivad valja? miks neid yldse seal fotopangas salvestatakse?!

    29. mai 2007 - 13:01:21 · Otselink

  • Jolly† 16 a

    Väljalekkimisest pole kuulnud

    Salvestatakse seetõttu, et oleks mingi garantii et sa "olemas oled".

    Umbes nii:
    Kui juhtub mingi jama, näiteks pole model release-t ja fotopanga kliendile esitatakse kahjunõue, siis edastab ta selle fotopangale. Kuna fotopank ei taha ise kohtuskäimisega jamada, võetakse see kahjunõue sinu krediitkaardi arvelt maha ja edasised jutuajamised teemal "miks mul kaart 3 milli miinuses on" toimuvad juba pangaga...

    Või umbes nii peaks see hästi lihtsutatult käima...

    29. mai 2007 - 15:49:07 · Otselink

  • evany† 16 a

    huvitav ari mudel

    29. mai 2007 - 21:49:35 · Otselink

  • Jolly† 16 a

    See ei ole nagu selles mõttes ärimudel, et otseselt selliseid asju eriti sageli ei toimu - st. mingit sellist teemat pole, et süsteem olekski üles ehitatud kasutajate perse lohku tõmbamisele.

    Läheb käiku siis, kui:
    1) paned müüki pildi, kus on mingi asi mis release alla käib - näiteks kui modell ei ole andnud oma kirjalikku nõusolekut, ei tohi pilti kasutada mingite toodete või teenuste promomiseks. Pariiisi Eiffeli torni ei tohi ilma eriloata (kommertseesmärkidel) öösel pildistada. Istanbuli Hagia Sofia sisemuse piltide müügiks tuli vist ka mingi eriluba hankida(osta).
    2) Väidad, et sul on release, kuigi tegelikult pole (loe peenike kiri läbi, minumeelest oli shutterstockil jms microstockidel lepingus selline tingimus, et kui pildi üles laadid, siis sellega tõendad, et kõik vajalikud released on olemas)
    3)Pilt müüakse kalli raha eest maha (litsentseeritakse kellegile - täiesti maha tänapäeval pilte eriti ei müüda)
    4)Modell/Pariisi linnavalitsus/Türgi riik avastab selle pildi kuskilt hambapastareklaamist ja otsustab reklaamija kohtusse kaevata
    5)Reklaamija edastab kahjunõude stockile

    Nestle oli vist see firma, mis maksis mõned aastad tagasi 8mil $ valurahaks - üks mees läks poodi, vaatas, et uuel kohvireklaamil on nagu kuidagi tuttav nägu...
    Ja siis tuli talle meelde, et 10 aastat tagasi oli ta modelliks tahtnud hakata ja proovivõtetel käinud. Mingit modellilepingut polnud temaga tehtud ja nagu ameerikamaal ikka kombeks - kaebas kohtusse.
    Pärast selgus, et mingi AD oli avastanud fotoagentuuri arhiivis pilte otsides kasti slaididega ja talle oli see pilt meeldinud. Ja miskipärast ei olnud keegi järgi ka tsekanud, et kas kõik paberid ikka korras on.

    30. mai 2007 - 09:15:44 · Otselink