ekraanilaius ja menüüd

  • anil† 17 a

    Kas keegi oskaks öelda allikat, kust saaks informatsiooni selle kohta, millist ekraaniresolutsiooni kasutatakse kõige enam ning millised kodulehekülgede ülesehitused on kõige populaarsemad. Huvitab näiteks see, millist menüüd on kasutajal kergem kasutada kas ülevalt alla jooksvat vasakmenüüd või üle lehekülje paremalt vasakule kulgevat menüüriba (kas võiks olla selle kohta infot, mida rohkem kasutatakse ja mis mugavam).

    Tänud!

    08. märts 2007 - 11:49:24 · Otselink

  • http://www.w3.org/WAI/ peaks sulle andma aimu mis on oluline.

    Konkreetset populaarsust välja tuua menyyde hulgas aitab ka see, kui sa piiritled oma mõiste "menüü" minglile kindlale arvule astmetele. Oleneb ju mugavus ja süsteemi valik sellest kui palju infot peab selle menüü kaudu leitav olema. Kõige lihtsam on ahvida suuri tegijaid, sest nemad on sellistesse uuringutesse tohutult investeerinud samas on need investeeringud ja uuringud tehtud konkreetselt nende infomahu juures ja ei pruugi jälle konkreetses olukorras toimida.

    Mina lähtuksin käigus oleva asja puhul konkreetse keskkonna statistikast ja kasutajate ootustest/harjumustest konkreetset keskkonda kasutada. Uue keskkonna puhul on rohkem vabadust

    http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp on ka üks koht kus üldist statistikat näidatakse , hetkel vist ei toimi

    08. märts 2007 - 14:50:49 · Otselink

  • anil† 17 a

    Tänan vastuse eest!
    Kuidas muidu üldine arvamus on, kas oleks mõistlik kujundada internetileheküljed 1024 ekraanilaiusele ja 800ne laius unustada. Kindlasti on väiksed imagolehed, mida pole mõtet üle ekraani kujundada, aga milline on teie kogemus, kas olete suuremale laiusele üle läinud?

    09. märts 2007 - 10:35:06 · Otselink

  • paries 17 a

    1024, 800 jääb väikeseks. Niikuinii minnakse ka vaikselt üle laiekraanidele.

    09. märts 2007 - 10:51:32 · Otselink

  • "Tänan vastuse eest! Kuidas muidu üldine arvamus on, kas oleks mõistlik kujundada internetileheküljed 1024 ekraanilaiusele ja 800ne laius unustada. Kindlasti on väiksed imagolehed, mida pole mõtet üle ekraani kujundada, aga milline on teie kogemus, kas olete suuremale laiusele üle läinud? "

    uuemad asjad on tehtud ikkagi mingisuguse 1024 arvestades, samas trend on ikkagi see, et su sait on skaleeruv vastavalt resole kuna tänapäeval saab ette anda ka min ja max widthi. Kuiteed ümber olemasolevat saiti vaata statistikasse mitmel % inimestel sa sita keema ajad, kui skaleeruvat ei tee

    09. märts 2007 - 11:19:35 · Otselink

  • wuzz 17 a

    skaleeruvuse tasuvust ma pole siiani veel kohanud :) kõik osad tuleb nigunii mingi kindla miinimum laiuse jaoks kujundada ja kõik mis venib pärast laiemaks on lihtsalt kole ja saavutatud ruum ei tule kasuks - tekst on sitasti loetav laialt, laiadel vormidel pole pointi jne. Abiks on ainult mingite lollide tabelite puhul.

    reso vali ikka selle järgi, mis sisu ja kui palju on vaja näidata. kui on mingi suva tekstiveeb kus pole palju pilte ja tabeleid ja menüü on mingi elulihtne ja väike siis 800 laiusele on hea küll, kui aga on nii horisontaalse kui vertikaalse menüü järgi vajadus või on palju keerulisi vorme või näiteks tootekataloog siis 1024.

    09. märts 2007 - 14:28:48 · Otselink

  • "skaleeruvuse tasuvust ma pole siiani veel kohanud :) kõik osad tuleb nigunii mingi kindla miinimum laiuse jaoks kujundada ja kõik mis venib pärast laiemaks on lihtsalt kole ja saavutatud ruum ei tule kasuks - tekst on sitasti loetav laialt, laiadel vormidel pole pointi jne. Abiks on ainult mingite lollide tabelite puhul. reso vali ikka selle järgi, mis sisu ja kui palju on vaja näidata. "

    pidasin selle tasuvuse all silmas seda, et reaalselt on võimalik teha veeb maksimum laiust ja miinimumi arvestades ehk korraga 800 ja 1024 jaoks. Arvan samuti , et ülilaiaks pole mõtet venitada

    09. märts 2007 - 18:18:30 · Otselink

  • See link peaks siia teemasse passima An Adaptive Layout Technique

    12. märts 2007 - 08:11:34 · Otselink