Angular, Node ja muud JavaScripti põhilised MVC raamistikud

  • batman 9 a

    Viimaselajal kõvasti populaarsust kogunud C-le kirjutatud v8 mootoriga, kiire, modulaarne Node.js serveri loogika ja Eriti düdaamilised ja a-sünkroonilise runtimega front end raamistikud on jõudnud küpsesse ikka.

    Nüüd kaardistavad seda ka Google SEO "crawlerid" mis hakkasid jooksutama JavaScripti:
    http://www.business2community.com/seo/googles-crawler-now-understands-javascript-mean-0898263#!bMdLr4

    Kerkinud ka esimesed kommuuni aretatud CMS-id nagu pencilblue või webhook

    Huvi kas Eestis ka keegi kokku puutunud või äkki juba adapterib ja rakendab ka kliendi projektidega?

    29. august 2014 - 15:31:50 · Otselink

  • Angulari ikka tehakse. Mingi osa sellest uuest Omniva lehest on AngularJS peal (Nortali tehtu). Nortal vist kuulutuste järgi teeb midagi ka Angulariga EMTAle.
    Elioni mingites (iseteenindus) portaalides on osaliselt kõige muu kõrval kasutusel Angular.

    29. august 2014 - 15:55:47 · Otselink

  • matude 9 a

    NodeSwat

    29. august 2014 - 18:01:34 · Otselink

  • MP 9 a

    Backendi kirjutan ikka Railsis, aga UId EmberJSiga.

    Armusin EmberJSi, sest seal on minusugusele backendi mehele arusaadavad terminid ja loogika - mudelite lihtne mappimine REST teenustega kasutades EmberData-t, vaadete kirjeldamine Handlebarsiga ja kontrollerid. Lisaks olemasolevatele valmis komponentidele saab taaskasutatavaid komponente luua. Näiteks HTML inputi + serverist tagasituleva veateate seostamine on paar rida koodi, mis töötab kõikide väljade tarbeks.

    http://emberjs.com/
    http://handlebarsjs.com/
    https://github.com/emberjs/data

    29. august 2014 - 21:20:01 · Otselink

  • andris 9 a

    Node ja Angular on natukene erinevad asjad, üks ei välista teist. Frondi poolt on mulle samuti pigem Ember silma hakanud, kuigi tundub, et reaalselt kasutatakse Eestis Angulari siiski rohkem, vähemalt on selle kohta rohkem näiteid tuua. Millalgi sattusin nägema Elioni töökuulutust, kus Angular oli isegi eraldi välja toodud.

    Node kui backendi lahendus on aga Eestis juba pikalt ja laialt kasutusel. Üks esimesi Node põhjal ehitatud lahendusi on tõenäoliselt NETI.ee "visiitkaardi" serveerimise lahendus (ehk selle info serveerimine mis ilmub nähtavale kui kataloogilingi taga klikata nupul "Visiitkaart"), ma isegi ei mäleta täpset aega millal see üles sai, aga Node versioon oli tollal 0.3. Pangalink.net on samuti Node rakendus ja see on üleval 2011 a. suvest. Lisaks kasutatakse Eestist pärit Node kraami ka mujal – suurem osa Node rakendustest saadetud e-kirjadest liigub läbi Nodemaileri, mis on tehtud Eestis – ise tegin :) Ja muidugi tasub märkimist juba eelpoolt läbi käinud NodeSwat ning kindlasti on neid tegijaid veel.

    29. august 2014 - 23:17:06 · Otselink

    2

    • Ember on nii värske asi - küll jõuab inimestele kohale, et saab ka lihtsamalt. :)

    • Ember ja Angular on mõlemad üsna vanad projektid. Pigem on Angular "uus reaalsus" nagu varem oli seda jQuery (mootools vms võis ju mõnest küljest parem olla, aga kõik kasutasid ikka jQueryt)

    Loe kõiki

  • Zap 9 a

    Sync.club - selline tore pulk on arenduses jookseb nodel ja täiesti prototüüp alles :)

    30. august 2014 - 20:17:38 · Otselink

  • Kriv 9 a

    soovitan vaadata ka üle Meteor.com, millega mina oma veebi teen, küll veel mitte professionaalselt. Sealne esimene video näitab päris hästi ära mis point on. Node ja Handlebars põhjal.

    31. august 2014 - 09:10:28 · Otselink

  • batman 9 a

    15. september 2014 - 09:43:55 · Otselink

    1

    • väga cool :)

    Loe kõiki

  • Me oleme NodeJS peale erinevaid kliendiprojekte teinud: Salva kinldustuskalkulaatorid, 4energia monotooringurakendused ja hulgaliselt erinevad väiksemaid projekte.
    Ausalt öeldes ainult selliseid projekte tahakski teha, kui ainult piisavalt tellijaid oleks. Sinna peale on läinud nii front- kui ka back-end. Muuseas, meil pärinevad ka NodeJS iPizza (vabavara) moodulid.

    09. oktoober 2014 - 15:18:07 · Otselink