WordPressi pluginate/templiitide arendamise keskkond

  • andris 11 a

    Sain valmis WordPressi pluginate ja templiitide arendajate jaoks arenduskeskkonna www.sandpress.org

    Teenus võimaldab luua "ühe klikiga" WordPressi instantse (mitte multi user, vaid stock WorpPress, koos täieliku FTP ja MySQL ligipääsuga), mis on parooli taha peidetud. Lisaks saab keskkonna kaudu tekitada ka blank templiite ja pluginaid, mis on hallatavad üle git'i (sarnaselt githubi repodega) - teed oma masinas "git push" ning templiidi või plugina kood saadetakse otse blogisse, eraldi mingeid faile üle FTP sellisel juhul kopeerida pole vaja (kuigi ka nii saab, kui git ei meeldi).

    Juurde saab tekitada suvalise hulga kasutajaid, kes saavad sisse logida, et blogi näha ning selliste lisakasutajate külastused logitakse - alati on näha, et millal mingi kasutaja viimati konkreetset blogi vaatas. Nii näeb et kas kliendile antud kasutajatunnusega on üldse kunagi sisse logitud või mitte.

    Mind huvitab, et kas sellisel asjal on üldse mõtet? Sest võibolla WordPressi peale asju ehitavatel arendajatel on üldse omad töövood välja kujunenud, kuhu SandPress laadne sait ei mahu ning kellelegi pole seda vaja. Aga võibolla on just väga kasulik, nii et sellest tasuks ehk isegi äri välja arendada. Minu idee järgi peaks see asendama igasugu localhost põhised arendusserverid - MAMP, XAMPP, WAMP jne.

    Igatahes, proovimiseks on sait avatud, kõik peaks töötama, aga kui vigu leiate või tekib seonduvaid ideid, siis andke palun teada.

    www.sandpress.org

    11. veebruar 2013 - 23:10:27 · Otselink

  • Allar 11 a

    Väga huvitav, minu workflow on selline, et enamus arendust toimub "lives". Enamusel progejatel ilmselt on localhost selle jaoks.

    Aga postita see ka https://www.facebook.com/wordpress.eesti äkki sealt saab spetsiifilisemat tagasisidet.

    11. veebruar 2013 - 23:35:54 · Otselink

    1

    • Hea mõte, panen sinna ka.

    Loe kõiki

  • väga lahe asi tegelt. giti põhiseid workflowsid pakuvad üsna paljud kohad, kõige ehedam neist openshift (3 tasuta virtuaalmasinat jooksuta mida tahad) jne.

    Sinu suurimaks väljakutseks saab selle vajalikkuse selgitamine sihtgrupile, sest kahjuks wordpressi kujundajad installijad jne ei tea mis on git või versioonihaldus, miks nad peaks midagi selist kasutama jne. Online editorid nagu koding ja cloud9 ide jne see on nende jaoks maagia, nad ei tee seda õpikurvi läbi tavaliselt.

    11. veebruar 2013 - 23:55:14 · Otselink

    4

    • Mulle tundus, et kui juba ainult GitHubil on ligi poolteist miljonit registreeritud kasutajat, siis git enam väga võõras olla ei tohiks.

    • eks see võõras ongi seletamise vaev, kui suudad kasutaja ära rääkida eks siis õpib ära ka

    Loe kõiki