Indiast progemise allhange

  • kaups 11 a

    See pole meie enda teema, aga üks sõber uurib, kas meil on India progemisfirmadega kogemust. Meil pole, aga olen ühtteist kuulnud: kvaliteet madal, tähtajad ei pea ja odavus on tegelikult aeglus, st tunnihind ei peegelda midagi.

    Kas kellelgi on kogemust ning oskab viidata riskidele (kvaliteet, turvalisus, kommunikatsioon, tähtajad, protsess...) või on ka häid näiteid tuua?

    Üks selleteemaline viide ka: http://www.passioncomputing.com.au/Articles/Disadvantages-of-Indian-Outsourcing

    28. jaanuar 2013 - 11:33:50 · Otselink

  • tajo 11 a

    kunagi telliti indiast üks kodeerimistöö. pidi odavam tulema kui eestist. ütleme nii, et kui lõpptulemus kliendini jõudis, telliti kogu töö eestist uuesti.

    28. jaanuar 2013 - 11:42:32 · Otselink

  • Tauno 11 a

    olen ka veidi hindudega töötanud, nad vajasid rohkem juhendamist kui asi väärt oli. puudus igasugune algatusvõime, loomingulisus, kontekstitunnetus. kui disainerile prototüüp ette anda, siis tulemuseks oligi üks-ühele prototüübi välimusega kujundus - täpselt identsed nelinurksed kastid ja paigutus. neilt ei saanud oodata grammigi rohkem, kui minimaalne pingutus, mida ülesande täitmiseks vaja.

    progejatega oli sama lugu - pealtnäha kõik toimis, aga kui koodi vaadata, siis seal oli palju häkke. standardolukorrast veidi erinevate use casedega oleks asi katki läinud. ei osatud riske maandada ega kasutusjuhte ette näha.

    28. jaanuar 2013 - 13:01:41 · Otselink

  • ma olen näinud lugematu arv Indialaste kätetööd. See toimib ainult siis, kui on prjektimeeskond enda kontrolli all nö oma mees mehhikos :) ja pappi nii , et paistetab. Sealt saab arendust tellida, aga selleks , et sealt odavusest võitu saada tuleb ikkagi meeskonda ennem koolitada. Kui projekt otsib odavamat, kui täna on Eestis ja seda üheks korraks, siis ei ole reaalne

    28. jaanuar 2013 - 13:58:33 · Otselink

  • kaups 11 a

    Mitte ühtegi positiivset kogemust? Suht selge vastuse sain, tnx :)

    28. jaanuar 2013 - 14:16:50 · Otselink

  • matude 11 a

    India eripära on üldiselt veel see, et "Ei" ei öelda millalgi. Kui ei osata noogutatakse sellegipoolest "yes, yes" ja võib-olla üritatakse hiljem ka kuidagi valmis punnitada aga tulemus on enamasti selline nagu eelnevatest kommentaaridest võib lugeda.

    On võimalik saavutada häid tulemusi kui kohapeal on asjalik meeskonna juht või ise seal aktiivselt käia, aga niimoodi kaugelt, esimese projektiga täitsa uute inimestega töötada... see nõuab sissetöötamist ja väljakoolitamist.

    Eestist saab kindlasti kvaliteedi/hinna suhtega väga palju paremat tööd. Ütleks lausa, et Eesti on üks ideaalsemaid kohti kust taolisi töid tellida ja välismaale müüa... aga et siin müüa ja Indiast tellida... ei usu sellesse eriti veel. 3-5 aasta pärast võib-olla pigem.

    28. jaanuar 2013 - 14:31:40 · Otselink

  • Martin 11 a

    On olnud paar juhust, kus potensiaalne klient on meie asemel Indiast tellimise kasuks otsustanud ning hiljem meilt sama rakenduse uuesti tellinud kuna hindudega koostöö ei laabunud.

    Samas on võib-olla oluliseks märgiks ka see, et üks meie pikaajalisemaid kliente on praeguseks India firma, kes eelistab pigem tellida Eestist ning mitte nii väga kodumaalt.

    28. jaanuar 2013 - 16:55:46 · Otselink

  • Tanel P 11 a

    Olen korduvalt proovinud, paraku pean eelkirjutajatega nõustuma. Kaugelt seda asja kordineerida on praktiliselt võimatu. Sage nähtus oli ka see, et sama tööd, mida siin progeb üks inimene 5 tundi, teeb seal 3 inimest, igaüks 5 tundi.

    Kui, aga tulla Indiast tunduvalt lähemale, nt Ukraina jms, siis on head kogemused. Vanades liiduvabariikides on palju asjalikke progejaid, keda Euroopa mugav elu ei ole veel ära rikkunud :) Hind võibolla küll olla Indiaga võrreldes x 2, aga tulemus rohkem kui x 2.

    28. jaanuar 2013 - 16:58:27 · Otselink

  • Eesti progejatele ei jõua enam maksta jah?
    Või tegijad on nii hõivatud, et halturts on defitsiit?

    28. jaanuar 2013 - 18:29:57 · Otselink

    2

    • Ma ei tea, miks ta seda uurib, aga see oletus on meelevaldne ega aita teemale kuidagi kaasa.

    • Sellele teemale ei aita enam miski kaasa :)

    Loe kõiki

  • Olen näinud ka seda India tööd. Hoia kahekäega peast kinni ja kogutöö võis prükkarisse visata.

    29. jaanuar 2013 - 10:12:29 · Otselink

    2

    • see ei ole alati nii, lihtsalt need kes seda suudavad realiseerida peavad tiimi väga hästi manageerima

    • Juhtimise tuleproov :)

    Loe kõiki

  • Minu esimene positiivne kogemus tuli täiesti juhuslikult. Ostsin http://codecanyon.net keskkonnast WP plugini ja oli vaja juurde väiksemat arendust. Meeskonnaga kontakteerudes selgus, et tegemist on India arendajatega. Töö oli kiire ja kvaliteetne. Seal codecanyon.net võrgustikus peaks olema ka üsna karmid nõuded, et oma asi müüki saada, seega ehk lihtsalt vedas.

    Teine kogemus oli juhuslikult kuskilt webmasterite foorumist leitud kontakt. Oli vaja Perli scripti, tehti ära küll kiiresti aga lõpptulemus ei olnud päris õige. Õnneks sain scripti kasutada alusena ja paari väikse Eesti arendaja muudatusega sai asja tööle. Hetkel otsin elance.com pakkumise kaudu endale uut inimest, kes odavalt Perli scripte teeks ja jälle India pakkumised on võitmas.

    Tean aga samuti mitut suurettevõtet, kes on Indias oma arendusosakonna likvideerinud ja tean ka mitut ettevõtet, kes on pidanud nendega koostööd tegema kolmandas riigis. Kõigil ka juba eelpool mainitud jutt, et kunagi väga ei tea mis pudrumägesid valmis lubatakse võrreldes selle tulemusega mis sulle tihtipeale hilinemisega esitletakse. Projektijuht peab olema kindlasti väljaspool Indiat. Samas on ka aga tuttav, kes oma suurema projekti jaoks katsetas ja otsis erinevaid India ettevõtteid. Ei mäletagi mitu korda alguses pidi uuesti otsima aga nüüd saab oma arendused kommiraha eest. Siiani tundub rahul olevat.

    29. jaanuar 2013 - 14:03:13 · Otselink

  • Oll 11 a

    India progejate koodiga oli eelmine nädal just kogemus, kus tuli koodi natukene kohandada... Päevalõpuks oleks tahtnud endale nööri kaela panna...

    02. veebruar 2013 - 13:56:39 · Otselink

  • Marek 11 a

    Kuskil 4-5 a. tagasi sai samuti Magento arendust sealt võetud. Lõpptulemiks oli eespool kirjeldatud käkk. Kuttide tunnihind võib olla madal, kuid asjade peale läheb kordades rohkem aega.

    02. veebruar 2013 - 17:54:50 · Otselink

    2

    • Riili? Magento betat arendasite seal juba?

    • Point taken, aasta oli siiski 2009.

    Loe kõiki

  • Kogemus järgmine - niikaua kui esindaja oli kohapeal olemas laabus kõik ilusti. Kohe, kui kohapealtne esindaja lahkus, hakkasid eelnevalt teiste poolt kirja pandud mured koonduma. Adminsitreerimistöö on päris hull, ätt peab ikka mõnuga hoidma. Tihti on ka samade juhendite üle kordamine igapäevane tegevus.

    Tunduvalt parem kogemus on ukrainlastega :)

    11. veebruar 2013 - 17:49:38 · Otselink