Tallinna Bussijaam

veeb · newton · tallinna bussijaam

detsember 2012

bussijaam.ee

Lühikirjeldus

Tallinna Bussijaam alustas oma ajalooga 23. maist 1922 aastast, mil arhitektile ja ettevõtjale F. Kangrole anti linnavalitsuse luba 5 bussiliini pidamiseks.

Tootjafirma

Newton

0 meeldimist
  • Tauno 11 a

    Hästi kasutatav. Rõõm näha saiti, kus pole featuritega, struktuuri ja viledega üle pingutatud. Kogu info, mida vähegi oskaks bussijaamalt oodata on 1 kliki kaugusel.

    02. jaanuar 2013 - 21:28:00 · Otselink

  • Taimar 11 a

    Leht on pigem lihtne jah, aga ma ütleks siiski, et on üle pingutatud.

    Teenuste info võiks küll vähem kui ühe kliki kaugusel olla. :) Kohe täies ulatuses nähtaval, st. Pole mingit põhjust teenuseid popiks akordioniks vormistada, lasta neid kasutajal lahti-kinni klõpsata ega igaks juhuks "KLIKI TEENUSE NIMEL" juhendit lisada.

    Majaplaani võiks presenteerida kogu sisuala laiuselt, siis tuleks detailid paremini välja ning legenditekstid saaksid paremini loetavad… praegu väikesed ja udused.

    Kaarti võiks samuti suuremalt ja interaktiivset versiooni näidata. Topelt kaarte pole küll vaja, hetkel üks "Asukoht ja ühendused" ja teine "Firmast" all.

    "Firmast" jaotusel võiks alamlehed kaotada (alammenüü paistab vaevu silma) ja hoida struktuuri võimalikult flatina. Rekvisiidid, ajaloo ja EL fondide info saaks ühele lehele koondada. Natuke pikemat sisu ega kerimist pole vaja karta.

    Parema veeru võiks üldse ära kaotada. See on nii lihtsa struktuuriga leht, pole vaja kiirlinkidega peamenüü punkte dubleerida ega uudiste pealkirju pidevalt kaasas tassida. See on müra. Isegi pileti otsimise moodul võiks vabalt ainult avalehel olla, kuigi leiaks kindlasti ka läbivaks kasutamiseks asukoha, kui väga vaja.

    Ja viimaseks… avalehe renderdus on kangesti udune.

    02. jaanuar 2013 - 22:53:13 · Otselink

  • Taimar 11 a

    Natuke tehnilist ka:

    • Hetkel toimivad iseseisvalt nii http://www.bussijaam.ee/ kui http://bussijaam.ee/ – hea praktika on hoida üht kuju ja teisele 301 redirect (püsisuunamine) teha. Lühem on tavaliselt parem.
    • Lehele võiks tekstifailide pakkimise peale keerata (gzip, deflate vms). Ainuüksi avalehel säästaks see ligi 200 KB (~70+%) liikluse pealt.

    Mõlema seadistamine serveri poolel on väga lihtne, HTML5 Boilerplate aitab koodiridadega.

    03. jaanuar 2013 - 16:19:47 · Otselink

  • Ooker 11 a

    Tänud, Taimar, sul on alati eriti põhjalikud ja kasulikud ülevaated.

    Olen paljude asjadega nõus, mõnda saame ilmselt ka parandada.

    Tegelikult ongi seal (reisijale vajalikku) infot parasjagu nii vähe, et esialgne plaan oli teha selline 1 pikk skrollitav leht (no nagu seda tänapäeval ikka tehakse), kus oleks olnud kogu bussijaama külastajale vajalik info ühel lehel saadaval. Vähemolulised üldised teemad oleksid jäänud ilmselt kuskile kliki taha.
    Majaplaan pidi saama interaktiivne ja teenustega seotud, ehk kohe majaplaanilt oleks saanud kätte info ka bussijaamas pakutavate teenuste kohta. Sama asi asukoha ja transpordi ning parkimistega.

    Paraku hetkel on ta tõesti plaanitust erinev, põhjustel, millest ma siin ei räägi.

    04. jaanuar 2013 - 11:11:43 · Otselink