Kaia Kanepi vajab uut kodulehte.

  • Kui räpase progemise ja informatsiooni arhitektuuriga on kõik paigas, siis disainiga mitte. Disainerile kuulutame välja konkursi.

    Konkursil osalemiseks soovime näiteid juba tehtud töödest, vaata allpoolt mida otsime ja vali portfoliost selle põhjal. Saadetud töönäidiste põhjal valime paar-kolm vestluskandidaati. Vestluse põhjal võitja. Kaial pole vahet, kas võitja on freelancer või ettevõte, võitja tasu on 1200 EUR (+km, kui ettevõte; eraisik maksab ise omad maksud).

    Alljärgnevalt suht vabas vormis olukorra ja vajaduste kirjeldus.

    Otsime ainult puhast kujundust, mis peab lähtuma uue kodulehe paika pandud informatsiooniarhitektuurist. Eelselektsiooniks nii palju, et uus koduleht ei tule miskist otsast traditsiooniline, mistõttu me eeldame ka disainerilt valmisolekut teha asju teisiti. Kaia kodulehel ei saa olema Flashi, Kaia kodulehel ei saa olema "suurt päist&bännerit ja menüüd vasakul" ehk töönäiteid stiilis http://www.rogerfederer.com/ ei ole mõtet saata. Hindame oskust joonistada ikoone. Noist ootame näidised ka väljaspoolt online. Kaia kodulehel saab olema palju aegreana struktureeritud infot mis on vaja söödavaks ja hoomatavaks teha, samuti palju suuri pilte, videoid, ka audiot. Vana kodulehte pole vaja vaadata, kritiseerida, kommenteerida,

    Tehnilised tingimused, sorry, ei kuulu vaidlustamisele. Kui sa ei suuda neile vastata, ära osale. Tasustatud töö peab olema esitatud 100% vektorgraafikas, kas Illustrator või InDesign CS3's. Dokumendi ühikuks point ja kõik elemendid, täispointides (küsige, kui ebaselge).

    Ega ei tahaks, et nii kiire on, aga kahjuks on. Kaia vabandab. Kui leiame kellegi kes on väga hea ja väga kinni, räägime läbi. Ootaksime teadet osalemisest …5., näidiseid …7., valmisolekut läbirääkida …11. ja siis nii 18. veebruar tahaksime jõuda enam-vähem viimistlemata konsensusele.

    Postkast: pr@kaiakanepi.com, ärge häbenege esitada sisukaid küsimusi.

    02. veebruar 2011 - 16:01:26 · Otselink

  • matude 13 a

    Vektorgraafikas? Miks?
    Või mõtlesite ehk ikka, et logo peab vektoris olema?

    Mitu sisulehte kujundama peaks?

    02. veebruar 2011 - 16:20:23 · Otselink

    2

    • sama küsimus. vektoris ei tee keegi veebi ju.

    • Kliendisuhete A ja O ... kui sulle tundub, et kliendi soov on kuidagi eriline, siis palu tal uuesti selgitada, et miks ta nii soovib..

    Loe kõiki

  • Kõik vektoris. Minu kiiks. Mulle meeldib hoida toormaterjali vektoris. Mul on kodusem pixelperfekt asju teha vektoris. Workflow on umbes selline, et kui Illu või ID dokument on pointis, siis see vastab täpselt ekraanipikselile. Eksport png on kohe kasutatav sellisena ilma Photoshopita. Eksport pdf on põhimõtteliselt kah kohe imprditav ja salvestatav Photoshopist.

    Ei logo ei ole vaja.

    Sisuleht saab olema ainult üks. Piltlikult on idee timeline, minevikku ja ka tulevikku (nii palju kui mängukalendrit teada on). Üks Kaia mäng (kus, kellega, mis tulemus, kümned lingid siia sinna, kümned pisiasjad) on paras ports infot mis on vaja kujundada leotavaks.

    Me ei nõua ja ei oota tasuta eeltööd, seda ei ole vaja pakkuda, ega teha (kui ma õigesti aru sain). Tahaks teha ükskord kõik õigesti ja kohelda kõiki kandidaate võrdselt. Ehk midagi mida ei ole kutses nõutud pole vaja teha. Ainult senised tööd

    02. veebruar 2011 - 16:32:49 · Otselink

    1

    • "Tahaks teha ükskord kõik õigesti ja..." See on meeldivalt tervitatav suhtumine!

    Loe kõiki

  • matude 13 a

    Veebe lihtsalt ei tehta vektoris. Kuigi mõned hullud suudavad vektoris väga geniaalseid tulemusi saavutada julgen öelda, et enamik veebitegijaid ei oska sama head veebi teha vektorgraafikas kui nad suudaks rasteris. Seega vektorit nõuda vaid enda, mitte lõpptulemuse huvides on siinkohal pärssiv ning ma soovitaks kindlasti seda punkti veel läbi mõelda. Võib-olla on võimalik leida kompromiss, sest vastasel juhul võite kaotada suure hulga avaldustest, Eestis on häid disainereid niigi vähe ja milleks siis ringi veel koomale tõmmata.

    (Kõrvalekaldena sooviks mainida, et tegu on väga hea tööpakkumisega muidu.)

    Kas Kaia Kanepist on suure resolutsiooniga kvaliteetseid fotosid ka võimalik kasutada?

    02. veebruar 2011 - 16:45:14 · Otselink

  • A. Nii ja naa. Ma võin siinkohal veel korra rõhutada, et suuresti on otsustavaks (nagu peaks ka olema eelnevast aru saada, kui ei ole, minu viga) segase informatsiooni esitamise oskus, tüpograafiline kompetents. Naljaga pooleks - kui keegi peaks oskama Moskva metroo kaarti paremini teha kui Lebedev, siis paluks see kaart mulle saata ja sellega oleks konkurss läbi :-).

    Ehk ma ei näe selles projektis suurt rolli puhtal pikselgraafikal. Juhul kui ma teeks mõnda kinosaiti, siis sellist vektoritingimust muidugi ei oleks. Ja lisaks, mulle on isegi nõudmata, omal algatusel varasemalt pakutud, et "kuule, ma teeks InDesignis"...

    B. Jah, leping on tehtud, ükskõik kui suuri pilte konkreetsetest mängudest saab. Tulevik on helge, aga arhiiviga on nagu on ehk eriti ei ole.

    02. veebruar 2011 - 17:04:15 · Otselink

    2

    • Ma oskan. panen sinna maailmakeeles ja ladinatähestikus jutu juurde ja saavad palju rohkemad aru. Saan nüüd töö endale?

    • Oleks siis Lebedevi kaart midagi originaalselt. London Tube'i kaardi vari, õnneks sama hästi loetav kui Tube'i kaart.

    Loe kõiki

  • Lugesin arutelu küll läbi aga natuke jäi siiksi segaseks.
    Kui teen veebi photoshpis (.psd), siis pole mõtet kandideerida?

    Sorri, kuid indesing on hea küljendamiseks ja prindiks ning illukas vektor graafika loomiseks, kuid minu arvamusel mitte veebidisainiks :)
    Siiski on see isiklik arvamus ja eks tehakse ka teistmoodi (kes kuidas harjunud on).

    Teisalt seesama küsimus, et miks on vaja veebi vektoris? Veebilehel on üldiselt kindel suurus määratletud pikslites (kui ei ole tegu flashiga, või ei oma suurenevat tausta jne erijuhud). Ehk siis mis kasu on vingest vektor alusest, mida saab miljoni piksli suuruseks teha? matude mõte siinkohal õige.

    02. veebruar 2011 - 17:20:13 · Otselink

    2

    • Veebi tegemiseks on adobe poolt üldse miskine Fireworks või asi.

    • Siiski on Ps veebiks parim. Muidu ei kasutaks seda suurem osa veebitegijatest.

    Loe kõiki

  • tajo 13 a

    Mina olen vektoris tehtud veebikujundust oma karjääri jooksul vist ainult 1 kord näinud, see oli mingi Soome firma, kes saatis Eestisse kodeerijatele kogu suure veebi kujunduse ainult vektoris. Oi seda õnne ja rõõmu, mis sellele järgnes :)

    Sellest. miks veebi üldiselt vektoris ei tehta võiks raamatuid kirjutada aga see selleks. Klient on kuningas ja kui vektor siis vektor. Kahju muidugi, projekt tundub põnev ja osaleks isegi.

    02. veebruar 2011 - 17:34:44 · Otselink

  • Esmajoones paindlikkus. Ja kiirus. Ja siis ma teen asju erinevalt. Vaata vinicom.eu sisse.

    02. veebruar 2011 - 17:46:13 · Otselink

  • Selles suhtes jah, et veebi esitatakse ikkagi pixelmõõtudena ja valguste seguna, mitte ei emuleerita millimeetreid ega potiseguvärve.

    Mulle on ka kunagi ühest agentuurist saadetud Illustratori fail. Tuli päris suur kogus lisatunde juurde selle veebikõlblikuks konverteerimisel.

    Vektorkomponendid saab ju teha vektortarkvaras ja siis smart objectidena layouti sisse tuua.

    02. veebruar 2011 - 18:09:27 · Otselink

  • Hendrik 13 a

    Natuke offtopic... Harjumuse vägi on suur ja töömeetodid erinevad, kuid lõpptulemuse kvaliteedi karakteristikud on suhteliselt üheselt määratavad. Järgnevad lingid ei ole küll otseselt võrreldavad siinse tööpakkumisega, kuid kompavad seda teemat üsna lähedalt. Vt guru mõtisklused ja nt EPL tööpakkumine. Zeldman võtab teema viimase lõiguga hästi kokku.

    Kaia kujundusega on küsimus rohkem võimes kastist väljapoole mõelda. Tegemist on aju-, silma- ja käeharjutusega profile, kel aega heategevusega tegeleda.

    02. veebruar 2011 - 18:31:46 · Otselink

  • Eriti ei tahaks teemat ainult selle "tellija kapriisi" peale üle viia :-)

    Aga. Tron, teed Illukas dokumendi mille lehekülje mõõtühikuks on point, nüüd 1 pt = 1px, juhul kui see eksportida pikselformaati 72dpi'na. Võid proovida. Ei mingeid millimeetreid. Ja kui keegi soovib jagada omi kogemusi Illuka failide veebi konverteerimsel kogetud "rõõmu", siis mul ei ole miskit selle kommenteerimise vastu. Tõsiselt.

    02. veebruar 2011 - 18:39:14 · Otselink

  • jüri 13 a

    Ei saa tõesti aru, miks selliseid veidraid tingimusi on vaja peale suruda. Oluline ei ole ju mis programmis asi valmis tehakse, vaid tulemus. Illustrator ja Indesign ei ole praktilised tööriistad veebi tegemiseks. See ei ole maitse asi, vaid on veebiprofessionaalide arvamus.

    Kas tegu on sooviga säilitada kergesti muudetav ja laiendatav kujunduse algfail?
    Photoshopis teen 90% veebikujundusest vectorshapedena, mis on täpselt sama paindlik ja veel paindlikum, kuna saan vajadusel rastergraafikaga segada. Pigem nõudke siis korralikult vormistatud ja üleantud tööfaile.

    Ikoonid on eraldi teema ja täiesti õigustatud on nõue, et nad oleks vektoris. See peaks olema, aga lisanõudena esitatud. Mitte sellest lähtuvalt nõuda ka veebi samal kujul.

    Ja lõppude lõpuks kui tegu on konkursiga, siis loeb idee ja käekiri palju rohkem, kui tehnilised tingimused. Valige tegija ära ja küll siis saab läbi rääkida, mis failiformaati lõpptulemus peab olema salvestatud... Praegu ehmatate selle tingimusega lihtsalt paljud head tegijad eemale.

    02. veebruar 2011 - 18:41:35 · Otselink

  • morris 13 a

    Antud juhul peaks ainult sisu andma vormi. Andmetel ja infohulgal põhinev disain. Räägitakse aga juba mingitest artsy fartsy ikoonidest ja tehnilistest pisidetailidest stiilis, et augu peab puurima just vasaku käega mitte parema käega.

    02. veebruar 2011 - 19:33:18 · Otselink

  • Kokkuvõtvalt - disainerid, kes igapäevaselt oma tööd photoshopis teevad ei hakka kandideerima kui nõutakse illuka faile .psd asemel. Nii lihtne see ongi ja disainereid kes kasutavad veebidisainiks PhotoShopi on valdav enamus. Jürilt väga asjalik jutt.

    02. veebruar 2011 - 21:32:40 · Otselink

  • Miku. 13 a

    Word!

    02. veebruar 2011 - 21:48:43 · Otselink

  • Ma mõtlesin, et kirjutan kiiruga midagi, aga siis lugesin, et Kaia kodukal ei saa olema flashi. Muidu illukas oleks ideaalne, kui leht tuleks flashis - vectorite ja layerite cross-software support on adobel suht mõnus.

    02. veebruar 2011 - 21:56:48 · Otselink

    1

    • jep. illukas ja flash toimivad koos vägahästi, aga antud juhul täisfläsh lahendus oleks küll kummaline valik.

    Loe kõiki

  • nipnip 13 a

    Kuna lehele ei tule flashi, aga näidatakse videosid, siis ilmselt tuleb asi HTML5

    02. veebruar 2011 - 22:53:15 · Otselink

  • wuzz 13 a

    illukas cs5's pidi pixel perfect kujundamine üsna okei olema kui sa just eluaeg print disainer oled olnud ja illukas väga kodus. slicemine on aga nii tüütu ja vaevarikas et võib samahästi võimatuks pidada.

    jah okei väga tore kui sa tahad veebi vektoris teha kuid paraku veebibrauserite enamus seda näitamist ei võimalda. ja isegi kui võimaldaks ei vasta ta sellele mida illukas võimaldab ning võiks samahästi otse html/css'is kujundada.

    02. veebruar 2011 - 22:53:30 · Otselink

  • Luix 13 a

    kui võidusumma oleks 2x suurem, siis võiks ju hakata vektoris pusima:) aga jah...

    03. veebruar 2011 - 12:55:05 · Otselink

  • elis 13 a

    Mina tennisehuvilisena ütlen, et kui juba praegu käib selline vaidlus, siis reaalsete tulemusteni ei jõutagi (kujutage ette, mis töö käigus veel saama hakkab kui juba praegu on raske tingimusi paika saada). Uut veebi aga on kohe vaja, mitte siis kui KK karjäär läbi, sest praegune on õudus neljandas astmes.

    03. veebruar 2011 - 13:15:01 · Otselink

  • Haha , no milleks üldse konkursiga jamada , kui on teada , et vastu saab virinat. Ei ole see midagi ainulaadset siin ega mujal eestikeelsetes foorumites.

    Proovige viiendiku suuruse summaga moodsal orjaturul http://99designs.com/ näiteks, ma pakun, et kolme päevaga oleks teil valida 30 valmis kavandi vahel. Kui paned seal sama summa mängu, siis tuleb disainer Eestist läbi ja võtab veel raksu suhu ka sul pärast, kui sait üleval.

    Ja kui te muretsete, et Kaia nägu vajub ära ja täht kustub ennem, kui sait valmis, siis edicyga saate kogu vanal lehel oleva info üles ja ümberstruktureerida 1 tunniga. Ei ole vaja järjekordset tehnilist lahendust mis on juba paigas ja mille kujundus peab olema vektoris

    03. veebruar 2011 - 13:23:18 · Otselink

    3

    • i lol'ed

    • just just!

    Loe kõiki

  • teet 13 a

    hiljuti miski illuka ja veebi kohta artikkel

    04. veebruar 2011 - 01:06:24 · Otselink

    1

    • päris hea artikkel, aga siiski no thanks.

    Loe kõiki

  • Feks 13 a

    Heh:)
    Ja mina mõtlesin, et olen kilplane, et Illustratoriga kodukaid kujundan:)
    Igatahes soovitan soojalt, kuna hullult mõnus on kujundeid/objekte ja asju sikutada suuremaks ja väiksemaks (tilluke vabaduse noot juures)!

    04. veebruar 2011 - 21:50:04 · Otselink

    1

    • Smart Objects või Shapes ja saab sama (ja rohkemgi) Photoshopis teha, kasutan tihti.

    Loe kõiki

  • wuzz 13 a

    oleks PS'is ümarad nurgad nagu illukas ja flashis, paragrahvi stiilid ning värvi swatchid nagu illukas siis oleks täitsa lill värk juba.

    04. veebruar 2011 - 22:42:23 · Otselink

  • 50 reasons NOT to use Photoshop for Web Design
    hea võrdlus ajakuludest millegi tegemisel

    05. veebruar 2011 - 08:58:42 · Otselink

    4

    • ma keelan ookril photoshopi kasutamise

    • Vaatasin paari random pointi 50st ja need olid sisuliselt valed. See et Ps'is on Not available, ei tähenda et see võimatu seal on. Teadmised

    Loe kõiki

  • Luix 13 a

    tehke parem fireworksis ja siis pärast kanepilehemehele öelge, et tegite illukas:)

    05. veebruar 2011 - 10:42:12 · Otselink

  • kert 13 a

    Fireworks FTW!

    05. veebruar 2011 - 23:06:37 · Otselink

  • Aga töid laekus hästi. Õige kuulutus oli, ei palju, aga häid, soovitan Parkinsoni Seadust lugeda :-). Oli vist selline raamat kunagi ka eesti keeles, kambas Peteri printsiibiga.

    Aitäh.

    Mul on üks tugev kandidaat ja üks gramm nõrgem. Tahtsin täna kirju saata (aitäh ja veidi selgitus neile kes ei kvalifitseerunud) nagu lubasin, aga vabandan, seoses elu korralikuma toidumürgitusega (jään elama) viibisin esimese poole päevast EMO's tilguti all ja pole seni suurt toibunud. Äkki reedeks jõuan. Kui te ei saanud homseks hiljemalt kirja ettepanekuga kohtuda, siis aitäh portfolio eest.

    09. veebruar 2011 - 15:44:13 · Otselink

  • Scooter 13 a

    09. veebruar 2011 - 22:03:28 · Otselink

    2

    • Krdi flashimehed on rsk :D

    • Võiks veidi kohandada seda teksti ja öelda, et: "Krdi vektorimehed on rsk, mul on kõik veebid krdi rastris tehtud..."

    Loe kõiki

  • Urms 12 a

    Kas keegi teab, mis sellest projektist saanud on?
    Siin ei paista kahjuks veel tulemust olevat www.kaiakanepi.com

    10. oktoober 2011 - 15:41:15 · Otselink

  • Urms 12 a

    Tänase Kaia turniirivõidu taustal taas küsimus, mis on sellest aasta kestnud projektist saanud? Kaia on ära teeninud korraliku kodulehe!

    07. jaanuar 2012 - 12:41:49 · Otselink

    1

    • Nagu esimesest postist lugeda võib, siis kõik on paigas...

    Loe kõiki

  • Enri 11 a

    www.kaiakanepi.com tundub, et selline on siis uus

    09. aprill 2012 - 11:15:59 · Otselink

  • Mnjah, kaua tehtud kaunikene. Tänasest uus lives.

    09. aprill 2012 - 11:17:14 · Otselink

    3

    • Sest räpase progemise ja informatsiooni arhitektuuriga oli kõik paigas. Ja mis seal kaunist peale Martinsoni piltide?

    • "Tasustatud töö peab olema esitatud 100% vektorgraafikas, kas Illustrator või InDesign CS3's." related..

    Loe kõiki

  • Mõned vastused.

    Saabus avaldusi väga headelt kandidaatidelt, aga mitte liiga palju, ehk ses mõttes läks konkurss kümnesse. Lõplikult valisime Dmitry Cherny ja Jaakko Matsalu vahel ning palkasime viimase.

    Põhimure meie jaoks oli segase informatsiooni ülevaatlik ja selge esitamine. Kui vaadata mõnda mängu http://www.kaiakanepi.com/event/253/ , siis meie kõigi arvates sai Jaakko oma ülesandega erakordselt hästi hakkama. Põhimõtteliselt läks esimene kavand peaaegu sellisena heakskiitmisele.

    Menüü alla sai puht isikliku kiiksu tõttu. Ma ei tahtnud traditsioonilist headeriga lehte. Ja ka selle tõttu, et menüü oli suht ebaoluline - külastajad tahavad põhimõtteliselt kahte asja: suuri pilte ja värsket infi.

    Kõik pole veel selline kui kavatsetud. Pole hetkel piisvalt taustapilte, ehk ideaalis peaks too taustapilt olema seotud sisuga ehk vahelduma vastavalt mängu väljakukattele (ka skrollides).

    Kui veidi lehe ülesehitusest rääkida, siis märkate, et tehtud on see pixel perfect gridi peale. 60 x 16 = 960 laiuses ja 21px baseline. Ehk terve leht, iga viimane kui tekstirida, kast, vm jookseb vertikaalselt 21px sammuga. See, ma arvan, on suht unikaalne :-)

    Veel küsimusi?

    09. aprill 2012 - 13:10:09 · Otselink

    6

    • Sest inimesed ei leia seda tõenäoliselt üles :)

    • DIA <> Division, puudub kokkupuude sealsete AD'dega. Ja märkus kehtib sõltumata töösuhete olemasolust ja kellegi ametinimetustest. =)

    Loe kõiki

  • Allar 11 a

    Ausalt ma otsisin menüüd oma 10 sekundit taga, ma ei julgenud klõpsida sellel play nupul, arvasin, et see paneb miski mussi mängima.
    Menüü võiks koha näha olla all ühel real kaiakanepi logo ja otsinguga.
    Alumine osa on täitsa ilus, mulle meeldib, uudiste sisu, pealkirjad oleks võinud ka ära disainida.
    Pildid on sisus servast servani peaaegu, aga pealkirjad on paarkend pixlit servast, "Uudised" tab on üldse tekst keskele joondatud? See on ilus?
    Üleval Eesti ja ENG? Peaks olema Est, eng või eesti ja english?

    09. aprill 2012 - 13:45:04 · Otselink

    2

    • Neid ikoone all menüüs on varus rohkem ja nad täies ilus täidaksid peaaegu kogu rea.

    • Seda juttu lugedes sain siis teada, et lehel on ka menüü ..

    Loe kõiki

  • ma saan aru, et leht on kõvasti parem, kui varem ja, et pixlis kriitikat ei võeta tõsiselt :) aga no kuulge:) selge esitamine mängude lehel :DD ma ei ole vist ainus kes naerab:

    mis on vale sellel lehel:

    * mõttetud tühimikud ei aita info tarbimisele kaasa ei saa öelda, et selle lehel oleks info-arhitektuuriga mingi seos, sest puudub tervik, navigatsioon imepisike ja peidetud, pilt ülisuur ja kaootilised infokillud selle vahel
    * milline on sellel lehel pealkiri? Otsustage ära mis on oluline kas nimi "Kaia Kanepi" või turniiri metainfo
    * "Kaia kaotas" saab selgemini väljendada kui panna tulemus nime kõrvale (enne või pärast) ja nimed eraldi reale (edeteabeli ranking nime taha), halvem tulemus teise värviga: must , punane jne
    * blablalblala
    * blalbala

    ja kogu lehel navigatsioon :) see on tõesti hästi läbi mõeldud ja näitab, et kõik on paigas isegi, kui kapotialune on natuke räpane. Ma vaatasin ainult avalehte ja seda mida sa konkreetselt siia linkisid, siis võib öelda, et navigatsiooni peitmisega on infoarhitektuuri osakond teil väga palju vaeva näinud.

    Kaia on uhke ma arvan, et tal unikaalne 21px perfect sammuga baseline :) nagu reket või võrk . Samas mobiili pealt ei saa lehe navigatsiooni kasutada (liiga pisike, et lugeda, zoomides ei kannata scrollida jne) ja leht ei skaleeru moblale, see ei ole eriti unikaalne muidugi.

    huvitavad lingid räpaselel progejale:
    * http://stuffandnonsense.co.uk/projects/320andup/
    * http://www.initializr.com/

    09. aprill 2012 - 14:03:45 · Otselink

    1

    Loe kõiki

  • Rahu Anton,
    linna peal räägitakse, et ma ikka midagi sellest moblaprogemisest jagan ka... googelda veidi.

    See, et praegu on navi mobla peal väike on collateral damage, ehk asi mis saab tehtud kohe nüüd kui sait eetris. Minu kivi, minu aias.

    Siis mis puudutab sinu näidatud tühikutele, siis jah, see on meie arvates üks paremini õnnestunud asju. Ei tee nalja, selline paigutus on hea!

    Siis all need mummudega lingid. Neile on ruumi kuni neli veergu ja neid tuleb juurde ja nande kogus vaheldub eri mängude all. Vaatab, võib-olla teeb nende rühmitamise veidi ümber.

    09. aprill 2012 - 14:47:13 · Otselink

    4

    • ega ma ütlegi , et avamine oleks vale otsus, lihtsalt eelmäng oli huvitav

    • Enamustel juhtudel on :-)

    Loe kõiki

  • Ragunaru 11 a

    Ma ei oska muud moodi seda lehte kommenteerida.

    09. aprill 2012 - 15:07:50 · Otselink

  • Kõik kriitika mis puudutab menüüd ei ole sugugi nagu hane selga vesi, aga kui võtta pelgalt tänane Google stats, siis esialgu ma seda muutma ei veel tõttaks. Tundub, et leitakse üles küll, või?
    1,052 Visits
    889 Unique Visitors
    3,179 Pageviews
    3.02 Pages/Visit
    00:02:10 Avg. Visit Duration
    41.06% Bounce Rate
    84.32% % New Visits

    09. aprill 2012 - 18:17:23 · Otselink

    2

    • mitme % source on pixel.ee?

    • hetkel 14

    Loe kõiki

  • kaups 11 a

    No 1 päevaga ei jõua sul googlesse naljalt midagi, tähelepanu on "vanast rasvast". http://goo.gl/A86JH Turniir algamas, muidugi on tähelepanu üleval ja lõppeks on tegu maailmas kõva nimega, tippude saitidel ongi minimaalselt selline träffik. Milline oli varasema aja statistika?

    Vana veeb oli kehv, aga miks uus kehv peab olema? Nii ei tehta ju veebi. Mul pole mõtet siin keerutada ka ja parem otse välja öelda. Aga said kavandi illukas vähemasti? :)

    Pool halast võtan tagasi, kui selle naeruväärse menüü korda teete. Veebil võiks olla mingi eesmärk, mitte eesmärk teha kasutamatu menüü isiklikust kiiksust. Ja kena, kui postidel oleks url, mitte tuim tapeet lihtsalt. Elementaarne SEO ja integratsioon sotsmeediaga võiks ka asjal olla. Ja võibolla galerii lahedamatest hetkedest videos. Täna on ei saa ma lehelt suurt mingit loogilist ülevaadet mängijast, kuidagi ei kutsu klikkima kogu see värk. Põhiprintsiip võiks asjal olla ikkagi selgus ja lihtsus, eesmärgistatus. Kui sellega on võimalik disainis kellasid-vilesid integreerida, on vahva, kui need on hästi tehtud. Niisama pulli pärast mingit suvalist "efektikat" teha on epic fail. Siiski siit oleks hea edasi minna. Priit, Veiks teeks sulle mõne tunniga sellise minimalistliku maitseka kontsepti ja disaini, et silm läheks märjaks ;)

    09. aprill 2012 - 20:03:09 · Otselink

  • chargr 11 a

    hh kala :)

    10. aprill 2012 - 09:17:53 · Otselink

  • Kaups, meeldivam oleks, kui sa võtaks sõna teades millestki midagi. See, et OKIA üks juhtfiguure on nagu tramm rööbastel, kust ei saagi maha sõita, sest tee on kogu aeg nii olnud ja kogu aeg sama ringi käinud on veidi üllatav...

    - seni on max päev olnud 3892 21.11.2011, keskmine on nii alla 500 päevas. Konkreetne turniir on marginaalne, ega tekita lisahuvi.

    - jah, ma sain kavandi Illukas. Ma olen Veikoga teinud 2 suuremat projekti - Kurat/Newspin ja Pult. Veiko ei ole mulle kunagi esitanud kavandeid Photoshopis. Kõik ikoonid hoiab ta vektoris, kõik layoudid teeb ta otse html&css. Mitte ühtegi pixlit pole ma temalt kunagi saanud. Kas sa Veiko kallal ironiseerid ka tema töömeetodite üle? Mis põhjusel? On ta minuga võrreldav idioot? Väiksem? Suurem? A Propos, see Veiko keda mina tunnen ei laskuks kunagi nii madalale, et ta teise väga hea disaineri töö kohta ütleks, et ma teen tunniga parema. Minimalistlik ja maitsekas on HARD. Veiko on üks paremaid keda mina tean ja ta teeb uut Pulti juba neljandat kuud...

    - see menüü (pool halast) on täiesti ebaoluline. Algselt oli kaalumisel variant üldse mitte sedagi teha. Siiski oli vaja 1 asi (statistika) ja siis tulid ka teised, et las nad olla. Apple 80-20 printsiip. Kui midagi mida ei kasuta 80%, siis pole seda vaja. Menüüs pole midagi, mida 80% külastaja vajab. Me oleksime väga õnnelikud, kui keegi mitte kunagi sinna menüüsse ei lähekski, sest seal taga ei ole midagi olulist. Kõik olulised lingid on mängude kõrval, muu oluline ja põhjalik inf on WTA's ja Wikipedias.

    - eesmärk on Kaia kronoloogia/timeline/statistika. Nagu FB timeline, ehk tervik mingis lõigus. Mitte mingit muud eesmärki ei ole ja kogu ülesehitus toetab seda eesmärki. Külastajad tahavad ainult kolme asja: pilte, infi tänase mängu kohta ja seda mida Kaia täna teeb. Tänase mängu kohta nad vajavad taustainfi, et ennustada mängu tulemust ette. Selle tarbeks on iga mängu juures lingid eelnevatele mängudele selle vastasega, turniirile, turniiri infole, tulevad lingid livescorele jne. Kõik need lingid on olulised värskes kontekstis ja sellepärast on nad eraldi välja toodud iga mängu juures. See, niivõrd põhjalik inf iga mängu kontekstis, on suht unikaalne. Samuti on suht unikaalne võimalus liikuda ajas turniiride kaupa. Kõik mida 80% fänn tahab on tal oluliselt paremini kui teistel tennisistidel

    - eri postidel/mängidel on linkimise võimalus olema, aga kuna tegemist on timelinega siis oluline pole see üksik moment. Vaata, FB's saad sa otsimise peale leitud selle ühe wall posti lingi ja kui sa sel klikid siis sa saad tühja lehe 2 lausega. Seal on küll veel see mõte, et seda saab komenteerida ja shareda jne. Meil ei saa, seega on see featuur - 1 üksik post - mitteoluline. SEO? Meil ei ole mingit otsest huvi, et sõna tennis klikates satuks keegi meile. Unistada variandist, et Kanepi-Stosur mängu tulemuse link oleks eespool uudisteagentuure on napakas. Otsing Nadal-Federer ei andnud esimese 50 tulemuse seal ei Nadali, ei Federeri kodukat.

    - stats eile.
    1,472 Visits
    1,150 Unique Visitors
    4,748 Pageviews
    3.23 Pages/Visit
    00:02:29 Avg. Visit Duration
    37.98% Bounce Rate
    77.99% % New Visits

    polegi nii head päeva olnud, eriti veel kui "ei kutsu klikkima"

    10. aprill 2012 - 10:03:02 · Otselink

    1

    • no aga ratas on ka ju ümmargune kindlal põhjusel. samamoodi on veebil olenevalt ülesandest kindlad reeglid...

    Loe kõiki

  • Ära võta seda kõike nii teravalt, eelmäng oli paljulubav ja nii põnev, et keegi isegi viitsis vana teema üles otsida :) samas praegu tuleb seoses menüüga meelde ikkagi eelkõige pixli hümn. Seda kuulates on hea mõtelda, et külastatavus tõusis ja info on kuskil väljas.

    Infot on tõesti palju koos, isegi statistika tabel ja puha (samas numbrid ei ole tabelis paremale joondatud jne võibolla ka mingi kiiks kes teab, aga numbri-infi on üldjuhul parem jälgida paremale joondatult) ja turniiri järgi kuidagi loogiliselt tundub kulgevat ka. Ma vist sain isegi Kaia rankingu maailma edetabelis sealt teada, tore teada, aga natuke whitespace loogiliselt grupeeritud info lõppu ja taustaga turniiri statsi ümbritsemine teeks lihtsalt jälgitvuse n korda paremaks. Teisalt olles turniiril klikkinud on wtf moment, et kaks suurt pilti ja huge whitespace mis isegi 1200 px kõrgusega ekraanil näha ei ole ja kogu asja võtmeks mida avanevalt lehelt otsida on kaks 100px kõrgust infokildu.

    Tõsi ta on , et tõelist Kaia fänni see kõik mida me siin räägime eriti ei koti ja ta klikib seal lehel kõik lingid läbi vs pixlis vaatab arendaja seda korra ja sinna lehele ennem ei lähe kui keegi siia jälle selle lingi postib.

    On loogiline, et pixlist sa ei saa alati kiidusõnu saidi edukuse kohta (eelmäng oli ju huvitavam ja nõuded kohati pädevamad, kui keskmisel e-commerce projektil ja ootused kõigils ülikõrged) ja saad vaikselt vastu näppe ja seda isegi, kui sait täna on eelmisega võrreldes väga suur areng edasi.

    Minu arvamus on , et visuaali annab veel tunduvalt paremaks teha , infot loetavaks ja leitavamaks. Aeg selleks ei kao ka kuhugi, jääme ootama

    10. aprill 2012 - 10:35:13 · Otselink

    3

    • teema sai ju algatatud, interneti needus

    • Nojah. Ma mõtlesin, et mul oleks miski kodanikukohus ka veidi osaleda siis :-)

    Loe kõiki

  • kaups 11 a

    Ma hüppan sellest teemast välja, siin ei soovita muud teha kui enda tehtut õigustada, mitte head tulemust. Kümned profid püüavad kiviseinale nõu anda. Thread on ajaraisk algusest peale.

    10. aprill 2012 - 10:50:49 · Otselink

  • Näeb välja nagu halvasti kohedatud Wordpressi theme!

    10. aprill 2012 - 11:05:01 · Otselink

  • See on hea õpetlik teema ... algusest peale lugedes ja lõpuks siis selle reaalse veebini ehk tulemuseni välja jõudes ... eks ilu on vaataja silmades ....

    12. aprill 2012 - 11:59:11 · Otselink

    2

    • 200 kujundusele ja 1000 vektorisse panek.

    • Sellel lehel ei ole vectorgraafikat, kogu "disain" on üles ehitatud fotodele ... vectoris vast ainult 6 ikooni ja logod ...

    Loe kõiki

  • Allan 11 a

    Kui ruumi on, võiks ju natuke aega paigutusse ka investeerida, et kõik liiga kokku loobitud välja ei näeks.

    Minu 10 minutit (lisasin ühe kaotus-seti ka).

    12. aprill 2012 - 16:02:09 · Otselink

    13

    • Kaia on higine

    • kaia on korralikult alla võtnud ja naiste puhul väheneb teatud koht kõige esimesena, kes märkab, see märkab...

    Loe kõiki