Erinevus rikastab?

  • Allar 12 a

    http://www.erinevusrikastab.ee/et/tegevused/erivajadustega-inimeste-valimeediakampaania

    Mis siinne rahvas arvab sellest kampaaniast?
    Mind vähemalt hämmastas see, et puuetega inimesed pandi ühte patta geidega. Nagu oleks geiks olemine puue ja geid vajavad abi, tõesti?!
    Ma saan aru, et ühiskonna mitmekesisus on tore ja rikastav, aga miks just puudega inimesed, miks mitte bomše eksponeerida? Nii tore ju, rikastavad linnapilti?

    Ükski puudega inimene ei taha kisada tervele maailmale, et "yoyo ma olen puudega, vaadake mind" nagu seda teevad geid.
    Kuidagi kahtlaselt lõhnab selle järele, et geikommuun kasutab ära endale suuremate õiguste saamiseks puuetega inimesi, eriti rõvedal moel...

    http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/elu/reklaamid-solvavad-puuetega-laste-vanemaid.d?id=63303776

    15. detsember 2011 - 17:38:31 · Otselink

  • PeZ 12 a

    idee on ok, a joonistused on flat out koledad ja saan aru et selle peale solvutakse.

    15. detsember 2011 - 17:49:01 · Otselink

  • Ma kuulen sellest kampaaniast esimest korda ja ei taba mingit seost omasooiharate vahel.

    15. detsember 2011 - 17:57:53 · Otselink

  • Allar 12 a

    "erinevus rikastab" raames oli eelmine välimeedia kampaania see:
    http://www.erinevusrikastab.ee/et/tegevused/valimeediakampaania

    15. detsember 2011 - 18:32:01 · Otselink

  • Mihkel 12 a

    Kõige esimesel mustvalgete joonistustega seerial olid muidu lahedad joonised selle kirjumirju mustri peal – muhvigi ei näinud. Nüüd on see vesipea. Aga arutelu tõmbab käima, järelikult toimib :).

    15. detsember 2011 - 19:13:21 · Otselink

  • Luix 12 a

    pez, oled ise puudega inimesi joonistanud?

    15. detsember 2011 - 19:36:17 · Otselink

    4

    • vabandan, et joonistada ei oska:) aga vaikselt õpin, ükspäev vast oskan.

    • viitsid tee üks samas stiilis erivajadustega pixlikasutajast

    Loe kõiki

  • Allar 12 a

    toimib see, et geisid kujutati kui normaalseid, edukaid ühiskonnaliikmeid ning puudega inimesi täielike värdjatena, kellele peab kaasa tundma ja mõistma, et nad on ka inimesed, kuskil seal puude taga...

    ma tõesti ei saa aru sellest kampaaniast, lootsin, et äkki siin targemad seletavad lahti.

    15. detsember 2011 - 19:37:03 · Otselink

  • Täpselt nagu härra "kinoingel" täna hommikul Skyplussis ütles, küsimus on selles, kas taolist kampaaniat on üldse vaja... see on umbes sama absurdne idee, kui AGENTUUR seerias loovjuhi roosist idee genereerimine... aga reeglina on nii, et ministeerium peab eelarve aasta lõpuks ära kulutama ning nagu ikka, võetakse selleks keegi tuttav agentuur käsile ning kedratakse mingi lahendus, et eelarvega oleks JOKK... oih, sellest ju valjusti ei või rääkida, ups...

    15. detsember 2011 - 19:53:43 · Otselink

    2

    • Joonistused on ägedad, respect kunstnikule, aga sõnum ei jõua kuskile... vaatan ja loen... nagu must auk, mitte midagi ei ütle...

    • ma arvan, et on vaja, see sama, et puudega inimest ei võeta tööle lihtsalt puude pärast, kuigi ta võiks selle tööga paremini hakkama saada.

    Loe kõiki

  • hmm ... kampaanias on väga tugev loogika ...

    puuete inimeste probleem on ju selles, et neile vaadatakse korra peale ja kantakse maha ... see kampaania rõhutab, et selline suhtumine on vale ... seksuaalvähemuste kampaaniaga võrreldes on see risti vastupidine lähtudes puhtast loogikast, et gei inimest linnapildis sa ei tunne ära ... gei on gei siis kui ta seda ise kuulutab. Esimene kampaania julgustab hmm kapist välja tulema? ja näitab, et iga "tavaline inimene" võib olla gei, bi etc ... teine kampaania näitab, et iga puudega inimene võib olla mingil alal tipptegija ... puudega inimene ei saa oma puuet varjata (loe ... puudega inimene ei peaks häbenema ja püüdma oma puuet varjata) ... minumeelest väga ok kampaania. Puuetega inimesed on visuaalselt erinevad tervetest inimestest. Ühesõnaga aus kampaania ...

    15. detsember 2011 - 20:46:20 · Otselink

    1

    • siin mingi loogika on tõesti, aga paraku väga paljud puudega inimesed ei ole nii eristatavad. kasvõi vaegkuuljad.

    Loe kõiki

  • Allar 12 a

    mina olen suhelnud üpris paljude puudega inimestega ja ma küll ei ütleks, et enamusel puue näkku kirjutatud on. okei, ratastool on tõesti kaugele näha.

    aga puujalga, kätt ei ole kohe näha. kurtust pole näha. kuulmisaparaati pole näha. pime, kui tal pole keppi või koera, on täiesti eristamatu (eriti kui prillid peas).
    seevastu päris paljud geid tunneb miili kauguselt ära... :P

    aga vb see kampaania siiski töötab "tavainimestele" :)

    15. detsember 2011 - 21:26:18 · Otselink

    1

    • hea, kui arvad, et oled "kuningas", "eriline" ja järgmine kampaania tuleb sinust hoolimise parandamiseks :)

    Loe kõiki

  • Maitea, võibolla ma pole pädev, aga probleem tundub pigem seal olevat, et keegi kuskil otsustab puuetega inimeste eest, et neil on probleem... küsi misiganes puudega inimese käest (minu tutvusringis on raske puudega inimesi 4) ja ta ütleb sulle, et kui ta saaks, siis annaks sulle jalaga persse sellise kampaania eest... samahästi võiks ju teha kampaania naispoliitikute teemadel... et miks on olemas "poliitikud" ja "naispoliitikud"? Ajakirjandus puudutas seda teemat korra paar nädalat tagasi, aga sinnapaika see ka jäi... kas naispoliitik pole siis poliitik, et teda peab eraldi kategoriseerima? Või on naispoliitikud nii ohtlikud, et neist ei saa rääkida... kui lased võimu ligi või pildile tõstad, siis muudavad maailma korralduse ümber ja teevad kõik paremaks?

    "Naispoliitikuks olemine ohustab!" kampaania?

    15. detsember 2011 - 21:32:48 · Otselink

    1

    • jah, just, tundub nagu keegi otsustas ja ei küsinud, mis värk tegelikult on...

    Loe kõiki

  • ruudu 12 a

    Muarust on kummaline, et hr OnKeegi't häirib selle kampaania juures pigem see, et eelnevalt on "Erinevus Rikastab" teema alt välja tulnud geiteemaline kampaania.
    "Kuidagi kahtlaselt lõhnab selle järele, et geikommuun kasutab ära endale suuremate õiguste saamiseks puuetega inimesi, eriti rõvedal moel..." REALLY?!? Päris rumal järeldus.

    Mulle näiteks, ei meeldi see kampaania just seepärast, et..jah- idee on hea. Puuetega inimeste puhul peaks märkama muudki peale nende vajakajäämiste. Aga see visuaal on ikka nii erikuradi jälk. A'la kõik Downi sündroomiga lapsed näevad välja nagu nädal aega vees vedelenud laibad. Nondest teistest joonistustest rääkimata.

    Jah- diskussiooni tekitab, aga mitte selle üle, mille üle ta peaks diskussiooni tekitama. Jah- shock value on olemas ja meeldejääv on kindlasti, aga ma ei usu, et keegi seepärast hakkaks rohkem tähelepanu pöörama puuetega inimeste oskustele ja andekusele.

    And on a sidenote: Ja tegelikult on ikka tõesti hea, et kõik geid kohe miilikauguselt äratuntavad on- mõtle, muidu paned liiga hilja tähele, tulevad juurde, kisavad "yoyo, ma olen gei!". Noh, nagu nad ikka kogu aeg teevad.

    15. detsember 2011 - 22:41:50 · Otselink

    4

    • et siis laseme liugu puuetega inimesta peal,et kutid saaksid kapist välja tulla, kas see oli tõesti nii plaanitud?Kummastab su viimane lause

    • see on pigem õhku visatud küsimus, kui kindel veendumus :)

    Loe kõiki