Valitsusasutuste ühtse kujundusega logo konkurss

  • matude 12 a

    Seoses ministeeriumide veebilehtede ühendamisega ühtseks valitsusportaaliks tõusetus vajadus ühtlustada Vabariigi Valituse näopilti. Ministeeriumid ja Riigikantselei otsustasid võtta kasutusele valitsusasutuste poolt ühtse kujundusega logo.

    Vabariigi Valitsuse ühtne visuaalne identiteet loob selge ja lihtsa visuaalse valitsuskommunikatsiooni. Riigivõimu tunnusel – väikesel riigivapil põhinev ühtse kujundusega logo väljendab avalikkusele selgelt riigivõimu tahet ning seob visuaalselt valitsusasutused kokku üheks tervikuks.

    Praegu kasutavad valitsusasutused üle 70 logo, millest paljud ei vasta seaduses ette nähtud korrale. Riigivapi seadus näeb ette, et iga asutuse embleem peab sisaldama väikest riigivappi.

    Riigikantselei korraldab konkursi valitsusasutuste ühtse kujundusega logo ideekavandi leidmiseks. Logo peab sisaldama väikest riigivappi ja ühtses logotüübis ametiase nimetust.

    http://valitsus.ee/logokonkurss

    01. detsember 2011 - 19:53:00 · Otselink

  • matude 12 a

    Kellelegi veel see haige tundub, et kõik ühe logo alla lükatakse?

    Mõned neist logodest on muidugi õudsad... aga kas natuke imelik poleks kui näiteks filmiarhiiv ja kaitsevägi sarnast logo kasutaks? Terviseamet ja vanglad?

    Kas saan õigesti aru, et Isegi maakondade vapid asendatakse? Hullumeelne ju.

    "Logo väljendab avalikkusele selgelt riigivõimu tahet" – milleks on siis mis täpsemalt? Oma võimu meelde tuletamine rahvale ühtse sümboolika abil? Propaganda? Meenutab kuidas kõikide liiduvabariikide lipud pidid sarnased välja nägema...

    Õnneks on meil vapp ilus.

    01. detsember 2011 - 20:06:31 · Otselink

  • kaupo k 12 a

    Juba tunnen pisukest haisu, kuid siiralt loodan, et see lõppeb õnnelikult.
    Üleskutse headele tegijatele.

    01. detsember 2011 - 20:30:03 · Otselink

  • tajo 12 a

    Absouluutselt vastupidi. Ma ei näe mingit pointi, et valitsusasutused peaksid iga natukese aja tagant tegema miljonieuroseid logouuendusi ja et riigieelarvest peaks finantseerima 400 erinevat CVId.

    Holland nt. tegi selle sammu 2008 ja sai minumeelest väga nägusa lahenduse.

    01. detsember 2011 - 20:34:04 · Otselink

  • Allar 12 a

    nii ja naa tõesti. kaupo point on hea, samuti tajo. kui see konkurss ära ei kärssa või omadele ei suunata, siis võib tulemus tõesti kõvasti raha säästa. loomulikult ühtne ilus identiteet. aga, aga... eks näis :D

    01. detsember 2011 - 20:37:51 · Otselink

  • Pole üldse paha mõte. Sama teed on ka mujal käidud. vt nt http://paulrobertlloyd.com/2009/09/a_cohesive_and_unified_identity_for_british_government/ seal on ports viiteid eri riikide ühtlustatud brändidele. Loodetavasti ei tehta kusagilt labast copy-paste, nagu Hispaaniaga juhtus http://spiekermann.com/en/viva-espana-or-what/

    Eestlaste tehtud kirjatüüpi tahaks ka seal näha.

    01. detsember 2011 - 20:42:34 · Otselink

    1

    • Oh, need on päris kenad näited tegelikult. Ehk tõesti pole ideel midagi viga kui teostus hea saab.

    Loe kõiki

  • kaups 12 a

    Veebidega sai sama asi tehtud kovtp lahenduse näol ja kokkuhoid kokku on raju. Peaasi, et hindamiskomisjon ei valiks järjekordset vabadusristi, nagu ka adc*estonia fb lehel arutletakse https://www.facebook.com/pages/ADCEstonia/265165103509342?ref=ts

    01. detsember 2011 - 20:53:14 · Otselink

    1

    • Näidetest on hea see brittide versioon,mkus on vähemasti color coding kasutusel. Muidu ei tee kiirelt peale vaadates üldse vahet, segadus.

    Loe kõiki

  • wuzz 12 a

    idee on tegelt vettpidav ja vajadus on olemas, probleem on ilmselt teostuses ja zürii pädevuses. ilmselt konkursi vorm siin eesti konnatiigis ka ei tööta. minu arust võiks nad teha eri valitsustasemete jaoks eri lahendused - ministeeriumid, ametid ja asukohapõhised struktuurid eraldi. võiks olla kasvõi mingi tuletis vanadest logodest ühtse kujundi sisse usa stiilis. ühe märgi all teksti vahetusega eristumine on natuke liiga steriilne.

    Eestis näiteks RIK brändingu all on mingi 60+ erinevat rakendust eri nimedega ja ütleme nii et ei ole ei ilus, huvitav ega omapärane. Mingi suva plönn ilma mingi suurema mõtteta ja tekst juures. Oleks või Eesti vapp või mingi kultuurselt seostatud temaatika.

    01. detsember 2011 - 21:21:54 · Otselink

    4

    • Mõistlik, aga samahästi oleks võinud kutsetega ürituse korraldada või hanke, kus saavad osaleda vaid 500+ K käibega tuntud ettevõtted

    • Üritatakse mingit "sina saad sõna sekka öelda, aga me ei räägi sellest hiljem valjusti, eksole" stiilis asja korraldada :)

    Loe kõiki

  • busse 12 a

    RIK on lihtsalt Justiitsministeeriumi IT, kes haldab selle teemaga seotud lahendusi ja veidikenegi rohkem. Samamoodi on Politsei- ja Piirivalveameti IT lahenduste haldajaks/toeks Smit.

    Et kõik ühe logo alla viia pigem sõltub lõplik tulemus sellest, kui palju asja suhtutakse täie tõsidusega. Kas võetakse seda kui projekti et võiks midagi ära teha või et oleks inimestel lihtsam saada aru, et see ministeeriumi allasutus on selle riigi oma, sest sama logo on ka kõikidel teistel selle riigi asutustel kasutuses.

    01. detsember 2011 - 22:02:00 · Otselink

  • Suht konkreetne ülesanne ju - peaks olema igale endast lugupidavale jõukohane.

    02. detsember 2011 - 01:15:55 · Otselink

  • Scooter 12 a

    Valitsusasutuste ühtse logo ideekavandi konkursi tulemused

    Järjestus tagurpidi? :-/

    19. jaanuar 2012 - 10:44:31 · Otselink

  • Ooker 12 a

    Meeldis Künnapi välja käidud mõte riigile üks korralik font luua.

    19. jaanuar 2012 - 12:00:46 · Otselink

  • jiaix 12 a

    Ohutus x Lihtsus võitis. Päris hea. Täitsa piinlik, et ise seda viimast sammu ei teinud ... but hell - getting the sentiment is always a gamble anyway :P

    21. jaanuar 2012 - 01:01:11 · Otselink

  • „Loogilised lõvid“ oli ilmselgelt parim AGA noh nende riigi asjadega on nii nagu ikka võidab ikka koledam ja odavam

    22. jaanuar 2012 - 16:28:07 · Otselink

  • jiaix 12 a

    Liig hardcore - vanamammid oleks kreepsu saanud :P Kolmas koht on imho nali (pagana jutumullid?) ja esikohaväärilise mittevõidutöö (WTF @ "Töid hinnanud komisjon otsustas ühehäälselt sobivate kavandite puudumise tõttu peaauhinda mitte välja anda ... Ideekavandit otsustati tunnustada lihtsuse, selguse ja elegantsuse eest 2000-eurose preemiaga." (Normaalses maailmas on % vist 50/30/20, right?)) sümboolika joonega eraldamine ning vapi eiramine tekitab ka küsimusi (info esitamise mõttes hea, aga lõvisid kasutatakse mujalgi ja see Euroopa stilistiliste moevoolude ahvimine (font, lines, 'invisibility' mentality on na jabur imho, kui samal ajal pläratakse kõnedes mingist omanäolisest kultuuriloomest jms + "Riigivapi seadus näeb ette, et iga asutuse embleem peab sisaldama väikest riigivappi.")

    Ehk disainer tegi head tööd, aga läks nii nagu ikka :D

    22. jaanuar 2012 - 22:31:08 · Otselink

  • Erkki 12 a

    Siin saksa oma, kogulahend, eks meie omal ole suht sama loogika
    http://www.designmadeingermany.de/2011/29249/

    30. jaanuar 2012 - 13:10:58 · Otselink