korralik html-i / CSS-i generaator - mudija?

  • kaspar 13 a

    mida kasutate? ise olen jamanud DW-ga, aga see sitt ei näita ju tegelikult toimuvat. on kellelgi mingite adekvaatsemate WYSIWYG editoridega kogemusi või "weaverist paremat ei ole"?
    vastus stiilis, õpi CSS ära, pole vastus.

    13. märts 2011 - 11:18:08 · Otselink

  • sander 13 a

    Minu teada muud moodi korralikku CSS'i ja HTML'i ei saagi, kui seda käsitsi kirjutades. Dreamweaver ja muud WYSIWYG editorid aitavad rutiinse koodi (tabelid, nimekirjad, paragraafid, jne.) genereerimisel.

    Seega jah, õpi CSS selgeks. Netis on piisavalt õpetusi, spetsiifilistematele küsimustele saab abi küsida ka pixelist.

    13. märts 2011 - 12:28:32 · Otselink

  • paries 13 a

    WYSIWYG editoridega ei olegi võimalik saada korrektset HTML-i ja CSS-i.

    13. märts 2011 - 13:00:20 · Otselink

  • wuzz 13 a

    on võimalik aga sa pead teadma mida sa teed. ehk siis pead koodipoolt peast teadma. kui sa aga suhtumine on "õpi css ära pole vastus" siis ilmselt on tasuta templated ja wordpress.com sinu jaoks.

    13. märts 2011 - 14:32:08 · Otselink

  • DW on html/css kirjutamiseks väga mugav, korralik code highlight ja tag'ide automaatne lõpetamine muudavad koodi kirjutamise palju kiiremaks, mugavamaks. Isegi php jaoks on täitsa mugav.

    13. märts 2011 - 14:42:54 · Otselink

    3

    • näiteks?

    • Ise kasutan Komodo Edit-it.

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    tea, kuidas CS5-ga on, "vana" DW näitas oma aknas üht ja tegelikkus oli hoopis midagi muud...
    kui siia veel lisada 3-4 erinevat sirvijat ja platvormi, mis kõik erinevalt näitavad, läks asi ikka väga käest ära. tea, kas see on paranenud aastatega? ei usu hästi...
    kui koodikirjutamist läheb aastas paar korda vaja, võib selle õppimise mõtetuks lugeda – asjad muutuvad piisavalt kiiresti ja kui pidevalt ei tegele, siis iga kord alustad "praktiliselt nullist".
    lisaks eestikeelset materjali... on suht vähe, mingeid asju tahaks väga lugeda emakeeles, eriti kui kell on 5 öösel, spetsiifiline probleem ja sul on krdi kiire selle lahendamisega.

    ja ausalt õeldes, ma tahaks tegeleda kujundamise, mitte ajukepiga stiilis, miks mingeid asju näit IE7 näitab Mozillast hoopis teistmoodi ja missuguse jupiga ma IE nyyd ära petan ... see ei peaks tegelikult olema kujundaja töö – kujundaja peaks tegelema konseptsiooni, sisuliste ja esteetiliste küsimustega ja lahendustega, mitte raiskama oma energiat jaburate tehniliste probleemide peale a'la miks riba, millele on antud kõrguseks 10px, on ühes sirvijas järsku 11 px. :?. (ja tavaliselt on selliseid üllatusi mitu). :D kaua võib?!

    ja-jah....template'id.... jah. ma prooviks ikka teha asju, mida pole olemas, mitte layoute kopi-peistida, see pole disain, see on pigem küljendamine. et siis ilmselt ei mängi välja...

    13. märts 2011 - 17:20:46 · Otselink

  • Allar 13 a

    no ja, aga htmli tegemine polegi tavaliselt kujundaja töö ja selle teevad ära teised mehed. seega leia endale htmli jaoks inimene ning kui vaja, siis maksa natuke, saad kiirelt ja valutult kõik tehtud.

    13. märts 2011 - 17:43:30 · Otselink

  • sander 13 a

    Kui vaja aastas ainult paaril korral kirjutada, siis on muidugi mõttekas leida keegi teine seda tegema. Pixelis on piisavalt olnud sellelaadseid teemasid, loodetavasti on kõik oma probleemile lahenduse saanud. Seega, vajaduse tekkides anna endast teada ning küll keegi pakub abi tegemisel.

    13. märts 2011 - 17:53:00 · Otselink

  • kaspar 13 a

    allarile: kui olete tähele pannud, suurem osa veebifirmasid otsivad veebi"kujundajat", ja kui vaatad, mida inimene tegema peab, siis tegelikult peab ta treima CSS-i ja HTML-i ja tore boonus on kui ta on kujundanud.
    nii et kindlalt suurem osa "veebi"kujundajaid ei hakka isegi kandideerima. :F

    13. märts 2011 - 19:15:17 · Otselink

    2

    • võib-olla ma olen liiga küüniline? vaata, mida tavaliselt veebidisainerilt nõutakse.

    • See oleks ideaalne, aga tavaliselt siiski nii ei ole. Kujundaja ja kodeerija on vähegi suuremas firmas eraldi inimesed.

    Loe kõiki

  • wuzz 13 a

    veeb tähendab ikkagi interaktsiooni ja lihtsalt photoshopis kastide paika tõstmine ei ole piisav. keskmine freelancer teeb muidugi 2 pilti kokku ja pärast on üllatunud kui talt sisuvaateid ka tahetakse. kui tahad et sinu töö paari pildiga lõppeks siis mine hakka postereid treima :)

    ja html+css on tegelikult vähe tänapäeval. vaja on ka javascripti ja järjest enam mobiilibrauseritest teadmisi.

    13. märts 2011 - 19:39:56 · Otselink

    2

    • sisuvaated ja javascript ja mobiilibrowserid..... :D nagu see oleks raketiteadus.... kujundaja jaoks on see lihtlabane küljendusülesanne. :D

    • normaalne workflow oleks user interaction - prototype - design - coding - programming. kaspar äkki hakkad seda viimast ka ise tegema? :P

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    ei noh, nalja saab. postereid on treitud ja veebe on treitud. :D

    13. märts 2011 - 19:55:25 · Otselink

    1

    • ja enam kui küll :D (ikka veel naeran)

    Loe kõiki

  • jüri 13 a

    Suvalise veebilehe oskab tõesti tänapäeval igaüks kokku lappida. Samas kõrgel tasemel HTML/CSS tegijaid, kes suudaks ka normaalset Javascripti teha ja lisaks kujundusmaailmas orienteeruda, on väga raske leida. Tegu ei ole tõesti raketiteadusega, aga tahab pühendumist, kogemust ja pidevalt arenemist.

    Kui oled rohkem kujundaja / kontseptsioonilooja, siis jäta tehniline külg asjatundjatele.

    13. märts 2011 - 20:54:52 · Otselink

  • jüri 13 a

    Eelnevatest postidest saab välja lugeda, et oled treinud veebe küll ja veel, aga CSSi pole siiski ära õppinud. Javascripti ja mobiilibrauserite kommentaar tundus naljakas?

    13. märts 2011 - 21:33:52 · Otselink

    1

    • ja kes ütles, et ma ei oska CSS-i? hee, ma ei oska seda lihtsalt sellisel tasemel nagu ma tahan...

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    ca 15 aja jooksul olen kujundajana töötades teinud praktiliselt kõike, mis graafilisse disaini üldse puutuda saab. ja see tähendab, et muidugi ma olen teinud klientidele veebe, aga mille progemise poolega on tegelenud sellega igapäevaselt tegelevad inimesed (Batesi aegadel ADM-i seltskond näituseks). ehk reklaami / kujundusfirmad võtavad tihti programmeerimist allhankena. samamoodi võtan mina freelancerina.

    nüüd teema algusesse tagasi, ma otsin WYSIWYG editori nagu DW, millega ma saaks kiiresti katsetada oma kujundusideid, mul on vaja seda enda jaoks asjade katsetamiseks, võib-olla kliendile idee presenteerimiseks, aga mitte midagi enamat.
    lõpp-produkti vormistamiseks on veebiprogeja.

    kui sa nüüd loed mõttega läbi, mida ma õelda tahan, siis teema ongi selles, et progemise poolega ma tegelen harva, näiteks endale ja/või oma bändile kodukat tehes jms...
    ja harva koodiga kokku puutudes progemisguruks paraku ei saa, võib-olla sina saad, aga ma ei usu mingil põhjusel :D

    13. märts 2011 - 22:27:35 · Otselink

    1

    • aasta mitte "aja"

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    Fireworks? keegi kasutab ka? FW versus DW?

    13. märts 2011 - 23:09:54 · Otselink

  • Kood kirjuta DW-ga ja tulemust testi otse brauseris - igasugune integreeritud "design view" sarnane asjandus on suht kõigil progedel fail. Bt default peaks igal veebineegril olema vähemalt 5 brauserit installitud (ie8, ff, safari, opera, chrome)

    14. märts 2011 - 00:01:33 · Otselink

    4

    • ma testin kodus IE7't samamoodi :) IE6'te ei testi, pole vaja. let it die.

    • IE tester ei näita alati sama visuaalset pilti kui brauser ise. IE6 jaoks on virtual PC hea abivahend.

    Loe kõiki

  • rain 13 a

    lõpp-produkti vormistamiseks on veebiprogeja.

    mis sa seal vahepeal siis suvalist koodi susid? kliendile screenshot ja ongi kõik.

    lugesin kogu thread läbi ja ei saanud aru mis see nii naljakas siin vahepeal oli, õudsalt tahaks ka (naerda)

    14. märts 2011 - 00:41:35 · Otselink

  • kaspar 13 a

    eks peakuju ja huumorimeel on inimestel piisavalt erinev. minule tekitab piisavalt nalja kui netifoorumis vestluspartner (ala)hindab oma suhtluspartnerit ilma, et tal selleks üldse alust oleks. minu maailmapilt ei luba selliselt mõelda.
    steitmendid stiilis "treid veebe ja pakud teenust, aga ei tee seda kvaliteetselt" on ikka mõtleva panevad küll – mina töötan ja tegutsen enda nime all... mis muuhulgas tähendab, näit kui potentsiaalne klient otsib netist sinu kohta infot ja saab sinu nimega seoses muuhulgas vastuseks sellise postituse, siis vaevalt tema hakkab oma pead vaevama, kas sellisel kommentaaril oli mingit alust ka või oli see suvalise kommentaatori hetketuju "ära panna".
    kas ma tahan niimoodi suhtuva seltskonnaga enda nime all suhelda? hhhmmm?

    osad siin lihtsalt "trollivad"? või mida? :?
    tublid? õnnitlused! igal juhul, ma läksin liimile. :X

    14. märts 2011 - 15:06:05 · Otselink

    1

    • Eemaldasin oma eksitava kommentaari. Chill.

    Loe kõiki

  • jüri 13 a

    Sry, aga sinu suhtlusviis ja kõnekasutus on olnud just täpselt üleolev ja lahmiv. Teiste tõsised ja asjalikud kommentaarid pakuvad sulle pidevalt nalja jne. Ja mitte ainult siin teemas. Võta rahulikult ja püüa ennast paremini väljendada.

    14. märts 2011 - 15:42:33 · Otselink

  • no tulles algse teema juurde tagasi ja seda nats trolides, siis sa küsid midagi mille vastust sa tead ja välistad selle vastuse andmise :) süllogism on selle nimi mitte huumor

    vastus stiilis, õpi CSS ära, pole vastus.

    saad ju isegi aru, kui sa tahad kvaliteetset tulemust, siis sa pead teadma mida sa teed ja oskama seda thea ka ilma wysiwyg -ta või mõistma miks wysiwyg just mingi kindla "sita" sulle genereeris. Selleks on vaja õppida ära html, css , javascript , brauserite box modeli erinevused, võimalused ja muud vajalikud asjad, et seda mõtestada. Kui sa neid asju tead, siis pole editoril mida sa kasutad eriti vahet vaid oskad juba kujundades domi -le mõelda ja suvalise editoriga seda saavutada.

    ja kui sul on vaja lihtsalt mockupe vahepeal väljundisse lasta, siis pole minu arvates vaja seda teha koodis vaid piisab piltidest või sketsidest

    14. märts 2011 - 16:05:08 · Otselink

    1

    • ma tahtsin ise täpselt sama sisuga postituse kirjutada, aga minu limiit on mõneks ajaks täis... :P

    Loe kõiki

  • Ardi H 13 a

    kunagi oli Photoshopiga kaasas siuke jubin nagu ImageReady, mis lubas kujundajal kiirelt (mitte eriti head) HTMLi saada kujundusest.

    tänapäeval on see funktsionaalsus mingil määral Photoshopi sees olemas - wikipedia - läbi Save For Web dialoogi. Oleneb muidugi mis teha tuleb täpselt..

    Pakun et WYSIWYGid töötavad laias laastus sama hästi - ja nende abil korralikku veebi kokku ei pane. WYSIWYG rohkem sisuhaldamise tööriist on, st. töötab eeldusel, et üldine raam ja stiilid on paika pandud. Ütlen seda viitsimata ülemisi vastuseid läbi lugeda, ilmselt on see siin kõik juba kirjas :)

    14. märts 2011 - 20:49:41 · Otselink

    1

    • imo see funktsionaalsus on PS'is olemas ja ma olen seda ka kasutanud, aga see teeb nö. põhja, sa pead ikka seda kõvasti täiendama

    Loe kõiki

  • Ma ise kasutan Espresso't ja mõni kord ka Coda't :) Muidu suht sarnased ja head programmid selliseks tööks.

    16. märts 2011 - 00:57:11 · Otselink

  • Lihtsalt pulli pärast tutvumiseks rahvale, et kui peaksite metsas olema ja vaja iPadi peal kodukat arendada, siis Gusto on abiks :-D

    16. märts 2011 - 01:52:55 · Otselink