Vene Erakond Eestis 2011

veeb · vene erakond eestis

märts 2011

rusparty.ee

Lühikirjeldus

Vene Erakond Eestis veebileht Riigikogu valimispäeval 6. märtsil 2011.

0 meeldimist
  • fushi 13 a

    Loodedatavasti nad saavad ikka mõne mandaadi sisse ja lõppeb ära see diskrimineerimine ja apartheid siin riigis!

    06. märts 2011 - 21:21:41 · Otselink

  • Erkki 13 a

    Keeleseaduse kohaselt nagu ei tohiks olla avaleht võõrkeeles..

    10. märts 2011 - 12:03:03 · Otselink

    1

    • Фашизм не проидет!

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    Keeleseaduse kohaselt nagu ei tohiks olla avaleht võõrkeeles..

    väga veider kommentaar... venelastele suunatud sait peaks olema eestikeelne?! :D
    ma ei saa aru, mis otsaga sa mõtled :P
    P.S. https://www.riigiteataja.ee/akt/12796913
    eee, esimesel pealiskaudsel lugemisel ma küll ei lugenud kuskilt, et kodulehekülje avaleht peaks eestikeelne olema... kust sa selle võtsid?

    11. märts 2011 - 09:54:55 · Otselink

  • Allar 13 a

    see ei loe, et venelastele suunatud, meil on Eesti riik ja .ee domeen. keeleseadus sätestab, et eestis tuleb tarbijale informatsioon edastada eesti keeles.

    aaah, leidsin artikli:
    http://www.postimees.ee/?id=238191

    11. märts 2011 - 12:56:59 · Otselink

    4

    • sama absurd, kui nõuda , et kõik .com oleks inglise keelne vms

    • nüüd täitsa perse majas ma ütlen

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    minu pea ütleb, et seadusi tuleb järgida terve mõistuse järgi. kui euroopa liidu mingid ettekirjutised-eeskirjad ütlevad, et kurk peab olema teatud sirguse ja pikkusega, siis igale kuradi kurgikasvatajale selge, et ettekirjutuse on kokku keevitanud ignorandist-bürokraadid ja iga mõtlev inimene ignoreerib selist jama. ainult robotid, muidugi, ei suuda oma kastist suuremalt mõelda... lihtsalt tuletage meelde "ilusat vene aega".
    pealegi, interneedus? kuidas meil seadusandluses on üldse interneedus reglementeeritud, kas keegi teab/on kokku puutunud? ise ei jõua otsida, töö ootab.

    11. märts 2011 - 14:13:21 · Otselink

  • Allar 13 a

    ega mina ka ei tea kõiki seaduse nüansse ja lähtun samuti tervet mõistusest, tõin välja oma seisukoha hetkel kehtivatest seadustest...

    ja erinevalt vaalaskalast ma ei leia, et on absurd nõuda Eestis tegutsevatelt ettevõtetelt veebilehte eestikeeles (avalehena).

    kui ma inglise/vene keelt ei oska, aga mingi eestis tegutsev juriidiline isik pöördub avalikuse poole võõrkeeles, siis mul tekib küsimus, et mis asja nad ajavad siin Eestis ja miks nad pöörduvad mingi kindla vähemuse poole, kes seda võõrkeelt oskavad, jättes mind kui riigikeelt oskaja sellest infost eemale.

    minu arvates igati terve mõistus, et eestis kehtib eesti keel esimese keelena :)

    11. märts 2011 - 14:46:51 · Otselink

    3

    • viik.ee on küll mingis x interneti keeles

    • norid niisama? see pole ju juriidilise isiku veeb.

    Loe kõiki

  • mis imeasi see veeb siis meil on :) , et kõik eestlased selle kohta midagi eeldavad :) muidugi on kurb, et me ei oska kõiki keeli ja palju infot jääb tarbimata :)

    kui ma inglise/vene keelt ei oska, aga mingi eestis tegutsev juriidiline isik pöördub avalikuse poole võõrkeeles, siis mul tekib küsimus, et mis asja nad ajavad siin Eestis

    ise ka said nüüd aru, et sa ütlesid:
    * eestis registreeritud ettevõtted peavad (näiteks eksporti tehes) võõral turul ennast eelkõige eesti keeles tutvustama, kui nende teenus serveeritakse eestist
    * eestis elavaid võõrkeeli valdavaid inimesi tuleb kõnetada ennem eesti keeles ja alles, siis võõrkeeles jne jne

    põhiseadusega tutvumine ei tee liiga kellelegi :) ja mis ettevõttega on tegu võid lugeda etteõvtteregistri b-kaardi väljatrükilt, tegevusvaldkonnad on seal kirjas, väljatrükk tasuta ja eesti keeles.

    .ee domeeni võib registreerida täna kes tahes ja keegi ei saa ettevõtet mis on registreeritud Eestis või välismaal avaldama eestikeelset veebi avalehena kui teenus või info on suunatud muukeelsele tarbijale. Samuti ei ole veebilehele vaja teha märget millist keelt valdavatele tarbijatele on teenus suunatud. Keelatud ei ole eestikeelsele tarbijale serveerida eetikeelset teenust välisriigis asuvate vahendite ja ettevõtete poolt ning ka vastupidi.

    Domeen ei ole kuidagi seotud keelega , domeeni ülesanne on panna kokku nimi ja ip kus serverist päringut tehakse.

    Seda millisel aadressil eestikeelne info on avaldatud võib, aga ei pea teadvustama ja nii võib erakond (või suvaline isik) saata laiali e-mailid/kirjad inimestele keda nad arvavad vene keelt valdavat otselingiga venekeelsele sisule ja muukeelsetele inimestele lingi vastavalt nende keeles infot sisaldavatele lehtedele. Kõik on lihtsalt üks suur kommunikatsiooniülesanne.

    11. märts 2011 - 16:13:19 · Otselink

    2

    • heh, ega sa ise ka päris hästi aru ei saa mida sa räägid... aga vahet pole, ma ei rääkinud välismaast, ma rääkisin eestist...

    • cool, su jutust ei tule eriti välja , et eestist vaataja -> eesti ettevõte -> eesti tarbijale -> eestlane jne jne vaid veidi abstraktsem

    Loe kõiki

  • Oot, millest me üldse räägime? Tahad, siis tee veeb kasvõi jaapani keeles :-) Hea tava järgi määratakse enivei vaikimisi keeleks sihtgrupi keel - kui selleks on vene rahvus, siis RUS, kui briti poissmehed, siis ENG jne.

    11. märts 2011 - 16:19:28 · Otselink

  • Allar 13 a

    mina räägin firmade (jur. isikute) veebilehtedest, kus võiks olla Eestist vaadatuna avaleheks ka eesti keel. väljamaalt võib avaneda kohaliku sihtgrupi keel.

    vaalas räägib põhimõtteliselt samast asjast, aga segab siia füüsilise isiku sõnavabaduse... väga intrigeeriv!

    PS: kogu teema algas üldse vene erakonna veebilehest, mis on samuti juriidiline isik.

    11. märts 2011 - 17:06:51 · Otselink

  • kuidas sa kindlaks teed, et inimene kes välismaalt või eestist midagi vaatab kõneleb mingit kindlat keelt :) ja sinu jaoks on avalehe link võibolla http://www.rusparty.ee/et/avaleht/ ja lihtsalt lähened valelt lingilt.

    automaatne keele tuvastamine on ilmselge bulshit ja teadmatus seniks, kuni kasutaja pole ise keelt valinud. Sama ka eraelus või juriidilises elus ei tea sa ennem millist keelt oskab füüsiline isik või juriidilise isiku esindaja , kui pole tehtud lahti suukest ja midagi välja öeldud.

    11. märts 2011 - 17:31:56 · Otselink

    6

    • mis krt selle mõte on?

    • aaga mõtle välja? ;)

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    allarile: loe: https://www.riigiteataja.ee/akt/633949
    minu arvates ütleb põhiseaduse § 12 väga selgelt, et kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu.

    asjaolu, et sa tahad, et muukeelne seltskond toimetaks oma kodulehel eesti keeles sinu rõõmuks, on pehmelt õeldes veider. mõtle nüüd järgi, mida sa tegelikult sellega ütled.
    kui ma tahan, ma teen venekeelse saidi ja mitte kellelgi ei tohiks olla kobisemist.
    seda nimetatakse vabaduseks.

    11. märts 2011 - 19:38:07 · Otselink

  • Allar 13 a

    põhiseadus on nagu piibel - seda saab kasutada ükskõik mille õigustamiseks või keelustamiseks.
    kui pole eesti keeles - diskirmineerimine! kui on eesti keeles - diskrimineerimine! kõik on diskrimineerimine - nagu sa ise ütlesid, sinu sõnad: "mis selle mõte on" ... ;)

    üldiselt ma juba selgitasin oma seisukohti eelnevalt ja kui sa viitsiks lugeda, siis sa neid küsimusi ei küsiks, aga kui sul siiski on küsimusi, kirjuta mulle, seletan lahkelt, ei viitsi siin teemas kordama ennast hakata :)

    12. märts 2011 - 01:24:14 · Otselink

    1

    • "mis selle mõte on" käis keele automaatse tuvastamise kohta. rakendused, mis proovivad minuga mingis värd eesti keeles suhelda on saatanast

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    vaalaskala tegi puust ja punaseks, miks need "seisukohad" pole kuidagi põhjendatud,
    tundub, et nagu hane selga vesi. ja sa sellest saad aru, et sinu mõtteavaldustest kumab läbi ksenofoobia ja šovinism, kui sa ei tea, mida need sõnad tähendavad, võta sõnaraamat või guugelda.

    P.S. see on esimene kord kui ma kuulen, et kellelgi üldse tekib mõte nõuda eestikeelset avalehte. braavo, härra Part, ma arvan, et te peaksite olema Eesti Vabariigi president!

    12. märts 2011 - 11:19:14 · Otselink

    1

    • kle võta natuke tuure maha, rahu, rahu :)

    Loe kõiki

  • Allar 13 a

    see kas avaleht on eesti keeles või mõnes muus keeles on tehniliste nüansside küsimus, arusaadav, aga siiski internet on avalik ruum ja äriühingutele kehtivad juba praegu sellised seadused:

    § 16. Tarbija õigus eestikeelsele teabele
    Kaupade ja teenuste tarbijal on õigus eestikeelsele teabele ja teenindamisele vastavuses tarbijakaitseseadusega.
    § 23. Teabekeel
    (2) Avaliku teabe eestikeelsele tekstile võib lisada eesti keele piirkondliku erikuju või tõlke võõrkeelde, kusjuures eestikeelne tekst peab olema esikohal ning ei tohi olla halvemini vaadeldav kui eesti keele piirkondlik erikuju või võõrkeelne tekst.

    lähtudes nendest kehtivatest seadustes võiks veebilehel olla ka eesti keel esimene keel. ksenofoobia? šovinism?

    lisalugemist - http://www.just.ee/36470, tsitaat:

    2007. aasta märtsis jõustunud keeleseaduse muudatuse kohaselt peab eesti keel olema teabekandjal esikohal ega tohi olla halvemini vaadeldav kui tõlge. Meilt on küsitud, mida tähendab see, et eesti keel peab olema esikohal? Vastus on lihtne: see tähendab seda, et eesti keel peab olema esikohal. Meilt on ka küsitud, mida tähendab, et eestikeelne tekst ei tohi olla tõlkest halvemini vaadeldav? See tähendab, et eestikeelne tekst ei tohi olla tõlkest halvemini vaadeldav. Kuulutuste, teadaannete või reklaami vaatajal peaks esimesest pilgust selge olema, et tegemist on just nimelt eestikeelse teabega, tõlge ei tohi domineerida.

    ma ei ütle, et veebis PEAB olema kõik eesti keeles, aga paljutki võiks seaduse järgi siiski nõuda. Eesti keel on kerge kaduma... kui see on ksenofoobia ja šovinism, Kaspar, siis...

    12. märts 2011 - 11:55:47 · Otselink

  • kaspar 13 a

    ma arvan, et sellele vaidlusele paneb punkti tööpäeval kõne keeleinspektsiooni. pole meil mõtet vaielda selle üle kuidas nemad seda tõlgendavad. hundid terved, lambad söönud.
    ma lihtsalt ei usu kuidagi et interneedust saab kontrolli all hoida... :P
    pealegi kust see ressurss võetakse, et miljonid kodukad üle kontrollida? see kõik tundub mulle juba ette kaotatud lahing.

    12. märts 2011 - 12:07:09 · Otselink

  • sander 13 a

    Suruge kätte ja leppige ära! pixel.ee on siiski koht, kus disainiga ja sellega seotud teemasid arutada.

    12. märts 2011 - 12:08:01 · Otselink

    1

    • kuidagi peab ju postcounti suurendama

    Loe kõiki

  • kaspar 13 a

    Sander, kui asi on nii nagu Allar väidab, et esilehed peaksid seaduse järgi olema eestikeelsed, siis on see vägagi disainiga seotud, sest sel juhul peate hakkama paljusid kodukaid ümber tegema (mis on minu arvates absurd ning mida minu talupojamõistus tõrgub uskumast).
    veel kord – kõne keeleinspektsiooni lahendab vaidluse... ja minul on küsimusi neile rohkem kui kopka eest. :P

    12. märts 2011 - 12:44:18 · Otselink

  • kaspar 13 a

    nii, sain keeleinspektsiooni peadirektorilt Ilmar Tomuskilt sellise vastuse:
    Praeguse keeleseaduse järgi käsitatakse avalikkusele suunatud veebilehti avaliku teabena, eraldi veebilehtede regulatsiooni keeleseaduses ei ole. Küll aga on see uues keeleseaduses.
    Uus keeleseadus võeti Riigikogus vastu 23.02.2011 ning president kuulutas selle välja 09.03.2011. Seadus jõustub 01.07.2011.
    Uue keeleseaduse § 16 lg 4 sätestab: Kui Eestis registreeritud asutusel, äriühingul, mittetulundusühingul, sihtasutusel või füüsilisest isikust ettevõtjal on avalikkusele suunatud võõrkeelne veebileht, peab see sisaldama vähemalt kokkuvõtvat eestikeelset teavet tema tegevusvaldkonna või pakutavate kaupade või teenuste kohta.
    Kui näiteks on tegemist võõrkeelsele lugejale suunatud teabeportaaliga, ei tule kogu selles olevat teavet eesti keelde tõlkida, piisab kokkuvõtvast teabest. Kokkuvõtva teabe mahtu ei ole seaduses sätestatud.
    Küsimus ei ole selles, millise riigi serveris veebileht asub. Säte laieneb nendele asutustele, mis on Eestis registreeritud.
    Toon näite. Hiljuti hakkas tegutsema venekeelne teabeportaal www.mnenie.ee, mis on sisuliselt venekeelne veebiajaleht. Uue seaduse jõustudes peab veebilehe valdaja lisama lehele eestikeelse teabe, et tegemist on venekeelsele lugejale suunatud veebiväljaandega. Sama kehtib ka lehe www.rusparty.ee kohta.
    Kui aga on tegemist võõrkeelse veebilehega, mille vahendusel pakutakse kaupu ja teenuseid, lisanduvad ka tarbijakaitseseadusest tulenevad tarbijateabe nõuded.
    Tarbijakaitseseaduse § 4 lg 4 kohaselt peab tarbijale antav teave olema tõene ja arusaadav ning esitatud tarbijale eesti keeles. Tarbijakaitseseaduse § 4 lõigete 1 ja 2 kohaselt on tarbijal õigus saada pakutava kauba või teenuse kohta ohutuse, samuti tervise, vara ja majandushuvide kaitse seisukohalt vajalikku teavet. Kaupleja ja tootja on kohustatud andma tarbijale enne kauba omandamist või teenuse kasutamist üksikasjalikku teavet kauba või teenuse omaduste ja kasutamistingimuste ning tarbijakaitseseaduse § 10 kohase garantii kohta selle olemasolu korral, samuti hinna ja tasumise tingimuste ning lepingu täitmise ja sellest tulenevate õiguste, kohustuste ja vastutuse, sealhulgas kauba või teenuse suhtes pretensiooni esitamise võimaluste kohta, pidades silmas käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatut.
    Keeleseaduse nõuete täitmise eest vastutab asutus. Tõenäoliselt ei ole vaja miljoneid veebilehti kontrollida, sest valdavalt on avalikkusele suunatud veebilehtedel eestikeelne teave olemas.
    Kui mingis valdkonnas (nt majutusasutused) tegutsevate ettevõtete kohta hakkab laekuma kaebusi, pöörab Keeleinspektsioon nendele veebilehtedele ka rohkem tähelepanu. Rikkumiste tuvastamisel saab inspektor teha hoiatuse või ettekirjutuse, määrata koos ettekirjutusega sunniraha või alustada väärteomenetluse.

    15. märts 2011 - 11:06:20 · Otselink

    1

    • tänud info eest. seda seadusemuudatust pole just ülemäära palju välja reklaamitud.

    Loe kõiki

  • no tänud entusiasmi eest ja selle selgitamisest, järjekordne hambutu seadusepügal :)

    seega piisab , kui kirjutada kuskile lehel eesti keeles "See leht tegeleb blabla asjaga, lehte haldab minu OÜ ja ei ole suunatud eestikeelsele tarbijale. Tarbijaõigustega saate tutvuda tarbijakaitsemõttetulkodulehel" mis on ju iseenesest absurdne, aga JOKK :D. Nii , et võib teha "/jokk" ja selle oma serverisse laadida, robotitele keelata, inimestele näidata 301 päisega.

    reaalsel kaupmehel on muidugi vaja rohkem pingutada

    15. märts 2011 - 11:55:16 · Otselink

  • Mina ei võtaks kunagi tõsiselt seadusi, mis on vene-vihkajate poolt vastu võetud :-)

    15. märts 2011 - 15:23:26 · Otselink

    3

    • venevihkajad lol

    • keeleseadus pole selleks loodud, et venelasi kottida, selle mõte peaks olema keelt kaitsta... et millest sa räägid???

    Loe kõiki

  • Hoosh 13 a

    Ma usun, et vene-vihkajaid on Eestis väga väike käputäis, eestlased vihkavad pigem tiblasid. Venelased on tore ja lahke rahvas, tiblad on hoopis midagi muud.

    19. märts 2011 - 11:35:59 · Otselink

  • ijoosu 13 a

    Kas härrased siin väidavad siis et näiteks goo.gl peaks olema vaikimisi grööni keels ja bit.ly peaks olema liibüa keeles? Ärge ajage jama...

    19. märts 2011 - 14:41:31 · Otselink