Rööbastel Rubiin :)

  • Kas zone.ee on ainus "suurem" Ruby on Rails pakkuja kodumaa pinnal? Väga palju väga positiivset nende teenuse kohta kuulnud pole... samas midagi halba kah otseselt pole... kas on mõtet pöörduda või pigem oodata aastake ja kasutada UK ja Hollandi proffiteenuseid?

    20. jaanuar 2011 - 22:35:34 · Otselink

  • Virtuaal.com-is on võimalik ka RoR-i hostida ja kasutasime seda, aga lõppkokkuvõttes jõudsime ikkagi virtuaalse privaatserveri lahenduseni. Sellepärast, et kõiki innovatiivseid Railsi võtteid nagu näiteks autodeploy-d ei ole võimalik sellises nuditud keskkonnas kasutada. Samuti ei tööta bundlerid ja gem installid kompileeritavate gem-ide puhul.

    Minu arvates on RoR-i hostimine teenusepakkuja seisukohast paras peavalu, kui sa ei taha välja anda root accessi, sellepärast sellised teenused ongi keskpärase kvaliteediga. Välismaa mõistlikud teenused on cloudi aetud VPS-id enamasti ja need on kallid. Odavamad nagu näiteks Heart Internet lubavad ja SSH juurdepääsu ja Railsi tuge, aga siis selgub, et SSH juurdepääsu saab kui lubad neile, et ei käi teiste kasutajate kaustades ringi.

    Kas Zone puhul mõtled nende privaatserverit või on nad nüüd virtuaalserverisse ka Railsi lisanud?

    21. jaanuar 2011 - 10:28:36 · Otselink

  • Jah, ikka zone.ee privaat pean silmas. Võiks ikka proovida mingi hetk? Pole hullu midagi? Koduses sisevõrgus muidu kast nurgas suriseb, aga Rails tundub nii diip, et kaua ta mul enam maja nelja seina vahel püsib :D

    21. jaanuar 2011 - 10:33:08 · Otselink

  • Eksole. Privaatserveri puhul uuri mis versiooni Railsi nad pakuvad. Kodukal on kirjas, et 2.1.x. Aga see on väga vana.

    21. jaanuar 2011 - 10:40:48 · Otselink

  • henk 13 a

    olen zone privaadis LAMPi jooksutanud juba 6 aastat ja väga rahul. RoRi kohta ei oska öelda.

    21. jaanuar 2011 - 11:05:45 · Otselink

  • Tänud, uurin!

    21. jaanuar 2011 - 12:14:10 · Otselink

  • Martin 13 a

    Meie läksime (meie jaoks) lihtsama vastupanu teed ning oleme endale rentinud mittu füüsilist masinat erinevate teenuspakkujate juures. Need on omakorda VPS'ideks jaotatud, et klientide asjad mõistlikult eraldi hoida.

    Kõige soodsam lahendus ongi ilmselt su jaoks mõne VPSi rentimine. Sellega saad üldjuhul kõik õigused, et seadistada endale vajalikud Ruby ja RoRi versioon + vajalikud gemid ja muud lisavidinad (Redis, Resque jms). Ilma SSH ligipääsuta ei ole RoR puhul väga mõtet isegi teenusepakkuja poole vaadata kahjuks.

    Ise oleme aja jooksul kokku puutunud nii Engine Yard, Heroku, Linode jms pakkujatega. Kaks esimest neist on puhtalt RoR hostingule suunatud. Kui hind on sobilik, siis nii Engine Yard ja Heroku pakuvad väga head teenust. Linode puhul pead serveri majandamisega ikkagi ise natukene rohkem tegelema.

    21. jaanuar 2011 - 13:57:43 · Otselink