uus neti.ee

  • jüri 13 a

    uus neti.ee tulekul
    17. augustil kell 11:00 toimub Endla 16 (Elioni peakontor) uuenenud Neti.ee esitlus

    12. august 2010 - 11:18:23 · Otselink

  • tajo 13 a

    lemmiktsitaat: "Uuendus sisaldab vähemalt ühte Eestis seninägemata veebitehnoloogiat – vihjeks ehk niipalju, et Cookie on selle kõrval “poisike”"

    aga ootame siis põnevusega :)

    12. august 2010 - 14:08:10 · Otselink

  • kaups 13 a

    yeah

    12. august 2010 - 14:23:03 · Otselink

  • Scooter 13 a

    Kunagine Kontain tuli kohe meelde, kuid siiski mitte sama hea. :)

    12. august 2010 - 14:31:58 · Otselink

  • jüri 13 a

    screenshotte piiludes tunduvad joondused, marginid / paddingud ja kujunduselemendid suhteliselt kaootilised olevat...

    OKIA tavapärasele heale UI tasemele nagu ei vasta. Või on arendus siit korralikult üle sõitnud?

    12. august 2010 - 19:05:09 · Otselink

  • tajo 13 a

    ma arvan, et ootame selle live-versiooni ära :)

    12. august 2010 - 19:09:58 · Otselink

  • jüri 13 a

    jah, vabandan enneaegse virisemise pärast.

    Üldiselt olen positiivselt üllatunud. Ometi on tegu ju potensiaalika keskkonnaga, mida võiks arendada selgelt enamaks, kui siniseks skinnitud otsingukast googlesse ;)

    Autocomplete, eelvaade, avanev infokast ja järjehoidjad tunduvad põnevad uuendused.

    Ootame ja loodame parimat :)

    12. august 2010 - 19:14:04 · Otselink

  • kaups 13 a

    Jah, küll ta areneb ja valmib tasapisi, toorel asjal on alati "nihkeid" sees siin ja seal. Edasiminek on aga mõnus ja eelkõige praktiline.

    12. august 2010 - 23:57:13 · Otselink

  • karta on, et neti peab kõvasti pingutama, et uus põlvkond seda kasutama hakkaks, vana rasva peal ei saa lõputult liugu lasta ...

    13. august 2010 - 21:08:16 · Otselink

  • jah google on end igale poole sissesõõnud. näiteks juba enamik brauseritest on varustatud google otsinguvormiga... see juba loob neile suure eelise neti ees

    15. august 2010 - 11:20:43 · Otselink

  • wuzz 13 a

    tahaks loota et ka midagi peale kujunduse on muudetud. otsingutulemused on netil juba aastaid alla igasugu kasulikkusepiiri.

    15. august 2010 - 12:20:27 · Otselink

  • kaups 13 a

    ega kujundust väga ei muudetudki, pilt on tuttav, liiga suured muudatused korraga kipuvad ehmatavad olema. kunagi näiteks kui delfi avalehel võeti urlide alt jooned ära oli telefon punane päev otsa, räägivad asjapulgad.
    üldiselt aga iga suurem uuendus reeglina toob esimese hooga pahameeletormi, siis asi rahuneb ja lõpuks saabub "ei tegelt on ikka päris hea"-staadium.

    15. august 2010 - 16:26:04 · Otselink

  • morca† 13 a

    kui rääkida ainult avalehest, siis selles disainis on mu arust liiga palju erinevaid "kaste" sellise lehetüübi jaoks. bänner on üks tükk, logo on teine tükk, otsing on kolmas tükk ja minu meelest on see visuaalselt väga tobe erinevate suurustega tükkide/kastide jada (disain pole nagu üldse ühtne tervik). samuti on mu meelest ülaribal olevad linkide joondused natuke võssa võrreldes lehe üldise layouti suurusega (pange siis juba nii et need lähevad täitsa monitori vasakusse-paremasse äärde monitori resost sõltumata, mitte et need jääks mingi suvalise kauguse peale pidama). avalehe header on mu arust ikka üks paras segasummasuvila.

    kui lehelt midagi otsida, siis see on ka üks paras jubedus, et näitab pilte otsingutulemsute ees ja kui need pildid seal nihkesse lähevad, siis ega see tulemuste jälgimist eriti lihtsaks ei tee. võiks olla ka variant, kus kasutaja saab need pildid kinni keerata (defaultina ei võikski neid üldse peal olla ja vajadusel saab kasutaja pigem need ise peale keerata kui ta tahab)

    link "uued" all võiks paremini mängida reavahedega ja et mitte kõik lingid poleks sedasi ühes jorus teineteise järel.

    ülamenüü "abi" all ei erista üldse linke tavatekstidt. kui ma poleks allapoole libistanud ja hiir üle teksti "neti avaleheks" poleks läinud, siis ma vaevalt et oleks seal lingid üldse ära tundud. abi tekst on seal liialt lühike ja sellest poleks hiirega tabanud üldsse üle libistadagi. kui seal menüü all midagi linkideks teha, siis pigem just need väiksemate fontidega lühemad tekstid.

    üks asi veel mis otsides kumaline tundus oli see, et otsisin korra midagi ja kuidagi lambist oli "ajalehed" sisse läinud ja kui tegin otsingus järgmise testi, siis ei saanud alguses hästi pihta, et mis kuradi pärast ta mingi kindla lehe peale viskas. ma pole otsingus ajalehtede värki üldse kasutanud ja võibolla see kogenematus netis otsimise osas, aga jah, alguses ei saanud ma hästi pihta, et mis värk on ja et otsign on vist bugine.

    süvatesti asjadele teha ei viitsi, aga need on peamised asjad, mis esmalt neti.ee osas silma jäid

    21. august 2010 - 10:25:49 · Otselink