Bioneer

  • rain 14 a

    mu lõpmatu soov taimsete rasvade kohta rohkem teada saada viis mind täna sellele lehele:
    Bioneer

    ntx see artikkel

    kujundus ka kena

    28. juuli 2009 - 11:49:51 · Otselink

  • PeZ 14 a

    selles artikli pildis veebineegri terve toiduahel.

    28. juuli 2009 - 12:16:33 · Otselink

  • Rauno 14 a

    mai ei saa aru, mis vahe on valmis toidul ja ise toidu valmistamisel... vahet pole ju, kas ma keedan ise selle riisi valmis v juta selveri tagaruumis...? ps: artiklit ei viitsind lugeda... ehk keegi seletaks 1 lausega.

    29. juuli 2009 - 21:57:51 · Otselink

  • loe lehelt

    30. juuli 2009 - 00:45:11 · Otselink

  • @vonbun - sulle antakse artikkel ette, mis sind huvitab ja sina tahad, et keegi sulle selle ümber jutustaks? Hea jutt seal osasid asju ei teadnudki. Imelik et neid valmistoidulette ei kohustata koostise täielikuks näitamiseks.

    30. juuli 2009 - 10:36:20 · Otselink

  • PeZ 14 a

    alustaks sellest et ka kõige basicum isepraetud muna on maitsvam kui mingi selveri kabist võetud lobi.

    30. juuli 2009 - 12:48:23 · Otselink

  • lihtne tglt, valida kas sööd toitu mis on valmistatud 10min tagasi või seda mis healjuhul 1-2 tundi (väidetavalt kauem valmistoidud letil seista ei tohiks). veebiahv vb ei saa aru siis, tead kasuta ie4, samamoodi saab surfata ja flash peaks ka supportima nshit, info saad kätte

    30. juuli 2009 - 16:44:34 · Otselink

  • Rauno 14 a

    no ma laisk jah. eniveis, selle teooria j2rgi peaks ma kõik ülej22nud isevalmistatud toidu minema viskama ja ei ole mingit re-heating teemat j2rgmine p2ev....

    30. juuli 2009 - 18:38:10 · Otselink

  • mitte laisk vaid loll... kui sa loeksid artiklit siis teaksid, et asi pole ainult soojendamises, vaid ka selles kuidas nad valmistavad asju ja mida nad sinna lõbusat lisavad

    31. juuli 2009 - 01:31:50 · Otselink

  • kaastunne sulle jüri et targemat teha pole kui vastuseid enda nägemise järgi korrigeerida. kustuta see sitt ära nüüd.

    31. juuli 2009 - 15:35:03 · Otselink

  • jüri 14 a

    tsau Ron!
    Päev rikutud, kui ei saa internetis kedagi perse saata?

    31. juuli 2009 - 18:34:11 · Otselink

  • See artikkel on loogikavigu täis ja suht rumal. Muidugi oleks kõige kasulikum toit oma aias kasvatada (ja näiteks ise siga nuumata ja tappa), aga see on suht utoopia (eeldades, et ei soola ega muid säilitusaineid ei tohiks kasutada). Väide, et kuumutades kaovad vitamiinid on õige, aga salatit ei kuumutata (kus on kõige rohkem vitamiine). Väide, et valmistoit on soolasem kui kodutoit on täiesti laest võetud. Väide, et toit muutub õlis praadides rasvasemaks on kaheldava väärtusega, sest enamasti praetakse toite taimsete õlidega ja pole vahet, kas sa praed asja kodus või mitte. Ka pole vahet, kas sa kasutad margariini kodus küpsetades või ostad poest toote, kus on margariin sees. Üldiselt on nii, et kas sa sööd valmistoitu või teed kodus süüa poolproduktidest (tulemus on sama). Eeldame, et sa ostad liha, margariini, maitseained jne poest, siis saad sa kodus ikka toidu, mis kõike seda jama sisaldab, mis artiklis mainitud. Loomulikult, kasvatad ise juurikaid, lüpsad oma lehma, tapad oma sea jne ... siis oleks midagi muud ...

    04. august 2009 - 16:39:28 · Otselink

  • magnus 14 a

    no kõige halvem asi on toidu mitmekordne kuumutamine. selle käigus tekivad teise astme rasvhapped mis ladestuvad kehasse sest inimese sees ei ole selliseid ensüüme mis neid normaalselt lahustada jõuaks. kuna ameerikas läks selline kiirtoit varem moodi siis on seal inimesed ka palju suuremad. konkreetselt burgerite vastu mul ei ole midagi.

    04. august 2009 - 16:45:47 · Otselink

  • jah, toidu mitmekordne kuumutamine on halb. Siin aga on ka vahe, et kas sa lihtsalt lased toidu kerglet soojaks, või praed rasva 2 korda läbi. Kusjuures pole siingi vahet, kas sul on kodutoit või valmistoit. Niipalju vähe kui ma valmistoitu ostan, enamasti selverist, saan ma selle kuumalt ja ei kuumuta uuesti. Selle õli ja rasva keetmise kohta on see friikartulite teema eksole, nii purgeriputkades, kui restodes, kui õli mitu korda kuumutatakse ja mis tekitab "killer" ühendeid

    04. august 2009 - 16:55:21 · Otselink

  • linnalengend räägib veel seda, et tänapäeval inimkeha ei lagune enam pärast surma normaalse kiirusega, mis tekitab probleeme surnuaedades, lihtsalt inimkeha on nii keemiat ja säilitusaineid täis, et matmisel tekivad nö. muumiad ... aga see pole ainuüksi toidust muidugi, ka kõik see sodi, mis me sisse hingame ja endile peale määrime aitab kaasa ...

    04. august 2009 - 17:15:47 · Otselink

  • PeZ 14 a

    frisu, ma pole suga absull nõus a ei viitsi siin praegu vaielda.

    väide et kodutoit on sama mis valmistoit on sula lollus.

    04. august 2009 - 17:19:26 · Otselink

  • on küll, ma ei väidagi seda. Ma mõtlesin lihtsalt tervise seisukohast ei tohiks sellist vahet olla, nagu see artiklike kuvab. Selle artikli alatoon oli umbes selline, et kui teed ise süüa elad 4-5 aastat kauem ...

    04. august 2009 - 17:27:39 · Otselink

  • PeZ 14 a

    ma arvan küll et see on nii :)
    st noh, kui sa kodus TÄPSELT SAMAMOODI süüa teed nagu poe valmisletis, siis muidugi pole vahet. aga kui isegi nt kotlette teha ise vs külmutatud pihve, siis saad 0 koguse säilitus ja värvaineid, maitsetugevdajaid, "üldmaitseaineid", rääkimata sojamassist, ja sellest et see kogu värk on maitsvam ja värskem. ma olen piisavalt palju silte teinud elus, et teada mis sitta topitakse asjadesse :)

    04. august 2009 - 17:32:17 · Otselink

  • ma olen sinuga nõus, ainult, 0 koguse säilitusaineid saad sa kodusest hakklihast, mitte sellest, mis poest ostad. Muidu see teema on ka selline lahmimine, sest on üpris suured käärid, millist valmistoitu sa ostad (valmistoidu kvaliteet on soojajahukotlettidest kuni veiselihast kotlettideni), nagu ka see, millest sa kodus süüa teed (külmutatud hakklihast (kus reeglina on sees nii jahu kui muud jahvatatud sodi) 100% naturaalse hakklihani). Et siis, enamus asju, mis sa poest ostad, hakkliha, juur ja puuvili, pagaritooted jne ... kõiges on igast paska, hakkliha sees on jahvatatud ka sellist sodi, mida sa ise sinna ei paneks, puu ja juurvilju on väetatud ja pritsitud keemiaga, millest sul aimugi pole jne jne ... Igatepidi oled sa sunnitud sööma endale sisse igast keemiat, kui sa linnas elad ja oma privaat restot ei oma ...

    04. august 2009 - 17:42:26 · Otselink

  • rain 14 a

    tead friz moraal selles et võiks jälgida natu mida sööd. tundub sa nagu jagad matsu a lajatad samas sajaga nagu sul osalus oleks selles ettevõtluses. maakohtade maximastest ntx ei soovita kohalikud osta midaig sest kogu toit tehakse kuskil teises eesti otsas valmis. ja toidu värskeks hoidimiseks tehakse selliseid imenippe mille peale kodus päris kiirelt roopima pistaks.

    04. august 2009 - 18:01:14 · Otselink

  • mis trikke?

    04. august 2009 - 18:43:42 · Otselink

  • nuh jah, mul kahjuks pole osalust üheski kaubandusketis, moraal on õige, loomulikult mõtlev inimene peaks vaatama, mida ta suhu paneb, kui valmistoitu osta, peaks vaatama kust ja mida osta ja kui ise süüa teha, peaks vaatama, kust ja mida osta, aga see pole ülepea selle artikli teema, see kirjutis väitis, et valmistoit paha, ise tehtud hea ... ? Ise tehtud võib ka palju pahem olla ju ?

    ps. Kuidas ma saaks ise endale lõuna teha, ilma et ma seda peaks üles soojendama, kui ma valmistoitu tarbida ei tohi ?

    04. august 2009 - 19:08:46 · Otselink

  • PeZ 14 a

    värske salat? :)
    aga poolfabrikaat on paha, sa ei saa eitada.

    muidu neid poesalateid pestakse läbi. ala et kui seisab ja hakkab hapuks minema, siis loputatakse läbi, hapukoor ja majonees välja ja pannakse uus.

    kui lihad halvaks hakkavad minema, siis lähevad nad marinaadi/"maitsestatud lihaks", kui seal ka halvaks, siis küpsetatud lihaks.

    Ekspressis isegi kunagi oli päris pikk artikkel sellest.

    04. august 2009 - 19:15:49 · Otselink

  • Ma söön salatit heameelega, aga ainult "kapsast" mulle lõunaks ei piisa : (

    Kõige rõvedamad toiduained on vast keeduvorst ja sulatatud- (ja suitsju) juust. Siit edasi poest ostetud pelmeenid, kalapulgad jne ... siit edasi (jätame purgisupid, keemilised kiirmakaronid ja muu sellise välja) jõuame alles valmistoitude letini ? Enamus sellest mis on sügavkülmutatud või eksootilised puuviljad on ka üsna pahaendelised ...

    to pez, kuigi see mis sa liha kohta kirjutad kõlab halvasti, siis liha natuke jahutada, siis marinaadi panna ja pärast seda küpsetada on väga õige teekond : )

    04. august 2009 - 19:46:00 · Otselink

  • PeZ 14 a

    toda nüüd küll .P

    04. august 2009 - 19:54:42 · Otselink