slr

  • 10k eelarve. mis parim selle eest?

    05. detsember 2010 - 00:06:46 · Otselink

  • Jolly† 13 a

    Kas selle raha eest ainult kere või ka objektiivid?
    Eeldatavasti DIGI-slr?

    minu isiklik omaduste pingerida mille alusel vaataks:

    1) Objektiivide valik, kättesaadavavus, hind ja kvaliteet.
    2) Max ISO (ja selle kvaliteet)... ja üldse pildikvaliteet... madalamatel ISOdel on see küll juba tänapäeval nii hea, et praktiliselt eristamatu...
    3)Max (seeria) pildistamise kiirus, fokuseerimise kiirus.
    4) Kui hästi-halvasti käes istub, kuidas nupud-rullid-kettad on asetatud.
    5)Igasugu lisaomadused ja nende kvaliteet - video audio jms.
    6)megapikselid

    Kui mittedigi, siis mingi vana Mamya koos nii paljude objektiividega kui selle eest saab.... või hoopis mingi imelik venelaste Kiev

    Ise olen mõelnud nalja pärast just mingi keskformaatkaamera osta.... aga pole kokku sattunud hetke kus oleks 10k raha millega muhvigi teha pole, müügis fotokat ja aega, et uurida kas see on ikka selline fotokas nagu tahan.....

    Noh, ja kui hästi flegmaatiline ja rahulikku tüüpi inimene oled, siis tegelt peaks vist 10 k eest mingi sellise asja ka saama.... aga kui flegma ei ole, siis ajab sellega kadreerimine/fokuseerimine kuuli kokku :) ... või noh, pagan teab, harjumuse asi ka....

    05. detsember 2010 - 13:14:36 · Otselink

  • see mamiya hea, mul on see , kvaliteet on pappi väärt, ostsin omal ajal 8,5k eest fotokala kaudu ja objektiive tellisin e-bayst

    05. detsember 2010 - 19:25:26 · Otselink

  • Ma soovitaks, selle 10 kiloga küll midagi mõistlikuma teha. Osta parem keevitus vms :) Ilusaid pilte on niigi palju ja kui tahad teha selliseid või paremaid, siis otsi parem 100 kilo või pisut rohkem välja.

    05. detsember 2010 - 22:41:04 · Otselink

  • tfr 13 a

    Mida Sa pildistada plaanid?

    Kui vahest harva "puhast kunsti", siis tasu jah Jolly soovituste peale mõelda.

    Kui sellist "universaalset" asja vaja, millega ka lapse lasteaiapidusid klõpsida, siis ma vaataks tutvusringkonnas ringi ja võtaks kas Nikoni/Canoni, kumba sõpradel rohkem on - saab vajadusel klaase laenata näiteks.

    Kui sellist päris köögikombaini tüüpi asja vaja ei ole, siis veel üks variant oleks näiteks Panasonicu/Olympuse 4/3 bajonetiga asjad. Läheb küll grammi võrra üle, aga ~12-13k eest saab sellise koos 17mm F1.7 objega, mis näiteks streetphoto tegemiseks väga äge riist on.

    06. detsember 2010 - 02:23:37 · Otselink

  • Jolly† 13 a

    "Ilusaid pilte on niigi palju ja kui tahad teha selliseid või paremaid, siis otsi parem 100 kilo või pisut rohkem välja. "

    Yoda ülteks selle peale et:"Good camera not good photogrhapher does make"

    Kui ma kunagi ühelt osades-kunstiringkondades-eesti-lootustandvai maks-nooreks-portreistiks peetavalt fotograafilt küsisin, et milline tema lemmikfotokas on või mida ta soovitab, siis rääkis ta, kuidas tal kunagi oli hullult äge läbipaistvast rohelisest plastikust seebikarp olnud, aga et ta oli selle ära kinkinud, kui sõbral sünnipäev oli ja tal polnud üldse raha, et kingitust teha.... ja nüüd olevat kahju.

    Disclaimer: Lomogrpahy-st sellisel kujul et "teeme sitakvaliteedilise objektiivi ja valgust läbilaskva kestaga ähmaseid sitakvaliteedilisi pilte ja nimetame seda kunstiks sest need pildid on sita kvaliteediga" arvan ma üsna sitasti. A noh, maitse asi :)

    Helmut Newtoni lemmikfotokas oli ka vist mingi selline silma järgi vast umbes 10K maksev vana mehaaniline-filmile-pildistav junn.... ehk siis laitmatu kvaliteet, aga mitte mingit hüpersupertehnikat.

    Edit: ok, leidsin sellise teksti kuskilt võrgust:
    "A few years back I had the pleasure of speaking to Helmut Newton in a Los Angeles diner. He admired my Contax G1 and remarked, "Very expensive, my rich friends have those cameras". He said that Rolli's are great cameras also, but when I asked him what his everyday camera was he said, "the Stylus Epic." It's his favorite camera and get this he was raving about the $85 price tag. Said he'd been through a hand- full of them. It is a great little camera, I've had one in the past."

    06. detsember 2010 - 08:45:55 · Otselink