Tasuta piltide ja ikoonide kasutamine veebis ja trükis

  • kass 13 a

    Heip

    Ühes projektis on tarvidus erinevate pisikeste piltide ning ikoonide kuvamine ning kasutamine veebis ning neid ka trükkida ning müüa.

    Siin oleks aga küsimus, et kas on võimalik erinevaid pildikesi / ikoone ka niiöelda tasuta sellises projektis kasutada?

    Leidsin näiteks sellise koha: http://iconpot.com/

    aga mida need restrictionid siis täpselt tähendavad?

    Näiteks:

    restrictions: none - ehk võin printida tooteid, kus on mõni selline pilt peal ning siis seda toodet müüa?

    restrictions: do not sell. attribution appreciated but not required

    Kas see tähendab nüüd seda, et ma ei või neid ikoone müüa või ei või tooteid, millel on peal mõni nendest ikoonides, müüa?

    restrictions: For use in your personal and commercial projects, and can be used without attribution. It may not be redistributed

    Ehk kui räägitakse "ei tohi müüa", kas see siis tähendab, et ma ei tohi neid ikoone edasi müüa või ei tohi mitte midagi müüa, millel on see ikoonike peal?

    Ei taha üldse sõnu väänata ning tasuta tasulisi asju saada vaid oleks vaja erinevaid pisipilte ning kas tasuta või ostes.

    Kas oskate soovitada inimesi, kes joonistaks erinevaid pisikesi pilte hea hinnaga? Kunagi käis siit pixelist ka läbi keegi isik, kellel oli deviantARTis täitsa korralik portfoolio erinevatest ikoonikestest ning mängutaustadest. Või siis soovitage pildipankasid, milles olevaid pilte võib nö tootel edasi müüa.

    Tervitades
    Kass

    06. september 2010 - 01:14:26 · Otselink

  • kass 13 a

    Pixel.ee on oma ala spetsialiste (disainereid) täis aga keegi siis enda õiguseid ei tea?

    Kas keegi midagi tõesti soovitada ei oska?

    06. september 2010 - 13:01:04 · Otselink

  • Allar 13 a

    esiteks, sa pead aru saama, et toote müümine on eraldi teema, see ei puutu nendesse piirangutesse, mis käivad ikoonide müümise kohta. on ju suurelt kirjas selle lehe päises, et neid ikoone võib vabalt kasutada, milles küsimus? ära müü neid enda nime all ja kõik on korras.

    teiseks, pixel on jumala vale koht kust küsida. saidi all on disclaimer "It is your responsibility to confirm the license and any restrictions of the icons on the authors website before using them in any projects."

    võta kätte ja küsi konkreetselt autorilt, mida sa teha võid.

    06. september 2010 - 18:14:20 · Otselink

  • tajo 13 a

    kass, sinu tekstist ei tule päris hästi välja, kas sa hakkad neid ikoone ise edasi müüma või lihtsalt kasutad ikoone mingis tootes, mida sa müüd.

    kui esimene variant, siis see on enamasti keelatud. kui teine variant, siis võid seda rahulikult teha, kui ikoonid on "for commercial use". kui kahtled, võid alat autorilt üle küsida aga for commercial use tähendabki et kasutad seda ikooni näiteks oma tarkvaras või plakati peal ja teenid niimoodi endale raha.

    seletan lahti ka need restrictionid:

    restrictions: none
    tee mis tahad, mingeid piiranguid pole

    restrictions: do not sell. attribution appreciated but not required
    ikoone endid edasi müüa ei tohi, kommertseesmärgil võid kasutada, kuskil töö all nurgas viidata võid aga ei pea.

    restrictions: For use in your personal and commercial projects, and can be used without attribution. It may not be redistributed
    edasi ei tohi müüa ega jagada aga igasuguste tööde peal kasutada võib.

    ehk siis tegelikult üsna lihtne. kui on "commercial use" siis võid kõikides tasulistes töödes mõnuga kasutada, lihtsalt 99% juhtudest ei tohi ikoone ise edasi müüa.

    06. september 2010 - 21:13:08 · Otselink

  • kass 13 a

    Tänud Tajo põhjaliku ja selge vastuse eest!

    PS! Sa said õigesti aru - mina ikoone müüa ei soovi vaid ma soovin neid ikoone müüdaval kaubal lihtsalt disainielemendina kasutada.

    06. september 2010 - 21:29:09 · Otselink