tee ise: id-kaardi tarkvara

  • magnus 14 a

    Lõpuks ometi on tulnud suurepärane uudis kõigile nendele, kes id-kaardi tarkvaraga hakkama ei saa. Nüüd on teie ettevõtetel ise võimalus tarkvara valmis teha: artikkel

    03. veebruar 2010 - 13:48:54 · Otselink

  • tehke mingi selline soft, mis töötab ilma saja lisajubina installimiseta. Väga mõttetu on arvutit mingit pool-saasta täis installida lihtsalt selleks, et teinekord rohkem kui 3K suurust ülekannet teha.

    03. veebruar 2010 - 22:54:49 · Otselink

  • wuzz 14 a

    mobiil-id abiks. ma puhtalt igasugu sertide uuenduste ja juhtmega kaardilugejate pärast loobusin id-kaardi kasutamisest.

    03. veebruar 2010 - 23:21:06 · Otselink

  • jass 14 a

    api-d ja mingi lihtne sdk võiks olla olemas...

    mul näiteks ei ole id-kaarti, puudust tunnen ainult poest suitsu ostes, kui dokumenti küsitakse, sest passi ei viitsi kaasas kanda. mobiil-id tundub kuidagi parem tõest, aga seda ma pole ka endale teinud. a, tegelt id-piletit tahaks küll vahel osta..

    rohkem rakendusi peaks olema id-kaardil. miks pangakaarte pole liidetud id-kaardiga näiteks ma hästi ei mõista.

    04. veebruar 2010 - 00:17:43 · Otselink

  • Mihkel 14 a

    mobiil-id jah. Kuigi see on veidi uimane oma sõnumitega. Ja just kogesin, et kui on vaja põhjalikumalt asju ajada siis peab ikka kaardi ja lugeja välja tirima :(

    04. veebruar 2010 - 02:17:43 · Otselink

  • Tanel 14 a

    usaltöeldes mul kui kasutajal pole mingit tahtmist endale 10t uut süsteemi selgeks õppida, et teha nii loomuliku asja nagu oangaülekanne.
    See e-riik võib minupoolt kogu täiega pikalt persse minna.
    Täna pean jälle panka rändama kuna osad tondid pole suutnud oma lubadusi täita ja ma pole nii friik, et suudaksin asja endal tööle saada.

    See süsteem oleks tulnud arendada enne kaarti. Hetkel on umbes sama situatsioon, et ostan endale kliendivõi kinkekaardi, lähen poodi midagi ostma ja kaarti kasutada ei saa kuna selles filiaalis pole sobiliku lugejat vms. Absurd.

    04. veebruar 2010 - 06:54:09 · Otselink

  • naerma ajab, inimesed ei viitsi endale soetada id -kaarti :) Muideks ainus kodanikule kohustuslik isikut tõendav dokument meie väikses vabariigis (ISIKUT TÕENDAVATE DOKUMENTIDE SEADUS §5 lõige 1)

    tean mitmeid inimesi kes kulutavad iga päev tunde, selleks, et käia erinevates asutustes a 4 -d näpus allkirju võtmas kuna härrad ja prouad ei viitsi täita ühe a4 suurust avaldust ja see allkirjastada , et endale id-kaart taodelda.

    tarkvaraga on muidugi n*ss sest opsüsid arenevad tunduvalt kiiremini, kui meie väikeriik sellega sammu pidamiseks maksta jõuaks või vajalike teadmisega inimesi koolitada suudaks.

    04. veebruar 2010 - 10:18:30 · Otselink

  • "usaltöeldes mul kui kasutajal pole mingit tahtmist endale 10t uut süsteemi selgeks õppida, et teha nii loomuliku asja nagu oangaülekanne. "

    haha arengupeetus , kui eesmärk? Loetle need 10 sammu (erinevat tehnoloogiat), kuidas sina ühendad kaardilugejat arvutiga

    04. veebruar 2010 - 10:20:08 · Otselink

  • henk 14 a

    windowsi all on kõik imelihtne ja toimib ka juhtmega. kui oled os x peal, siis hakkab ilge kuradi jama pihta. tiger-i peal oli ka veel kõik enamvähem, leopard ja id-kaart aga on katastroof. Firefox läheb hoobilt katki näiteks :(

    Aga mobiil-id on õnneks olemas ja mo meelest selle sajandi parim leiutis. Nii peakski kõik asjad käima. Ainus jama on selles, et mobiil-id aktiveerimiseks on ikkagi toimiva id-kaardi lugejaga arvutit vaja :D

    04. veebruar 2010 - 12:04:56 · Otselink

  • maitea mul töötab maci peal ka , mobiili id viga on see et se plekib sulle iga kuu mingi kindla summa ja avaliku teenuse puhul ei ole see eriti hea näitaja.

    Sellesuhtes on id projekt ikkagi natuke feilinud , et kommertsteenus mis on ehitatud selle sama avaliku teenuse otsa on lihtsmini tarbitav

    04. veebruar 2010 - 12:43:53 · Otselink

  • magnus 14 a

    tarkvara arendaja vastus väidab, et 1. veebruar oleks valmis olnud, aga 29 jaanuar katkestati leping. Aga praegune buglist ...

    04. veebruar 2010 - 13:44:18 · Otselink

  • Arendaja on ikka natuke juhm siinkohal. 8 kuud oli algne prognoos, 7 kuud hiljem avastati, et tööd on rohkem, kui algselt paistis.. No peab ikka lammas olema, kui varem pihta ei saa asjale.

    04. veebruar 2010 - 16:17:22 · Otselink

  • mis sa vaalaskala arvad et id kaart kui selline mõeldi välja inimeste elu kergendamiseks? Ei, id kaart mõeldi välja rooma klubi poolt, pidades silmas üleminekut "ülemaailmsele liitriigile". Kaart kui selline on mõeldud kodanike paremaks jälgimiseks ja järk-järguliseks passidelt ja paber isikutuunistustelt üleminekuks andmebaasiõhisele tuvastamisele. Hiljem on plaanis vahetada seesamune plastikust id-kaart välja naha alla siirdatava kiibi vastu. See jälle annab võimaluse jälgida kõiki seda kiipi kandvaid elanikke reaalajas ja pidevalt. Id kaart on vajalik vaid selleks, et harjutada inimesi mõttega, et loodavad andmebaasid on jube vajalikud.

    11. veebruar 2010 - 18:33:54 · Otselink

  • sul ka hõbepaberist müts?

    minu elu on id kaart ikkagi väga palju lihtsamaks teinud ja aastatel millal ma Tallinnas ei elanud säästis digiallkiri mulle juba puhtalt kütusekulult 1500 eeki kuus, lisa sinna veel tunnid mis jäid maantel olemata jne jne

    11. veebruar 2010 - 20:40:53 · Otselink

  • 1. paned id kaardiga autentima
    2. lased vastu ldapi kontrolli või suva backendi kontrolli

    kasutajal ainult pin1 vaja meeles pidada. peale selle mugav asju ka ajada.

    12. veebruar 2010 - 17:25:00 · Otselink