Photoshop näitab selekteeritud alasid 1 piksli võrra valesti

  • matude 14 a

    Kirjeldasin siin pildi peal oma probleemi, inglise keeles, loodetavasti kõik mõistavad.

    Mure selles, et kolisin hiljuti CS3 pealt üle CS4-jale ning samuti Windowsilt Mac-ile ning nüüd pole kindel kas see probleem on minu arvutis, mac-i ja windowsi erinevuses või hoopis cs4-ja uuendus.

    Seletan igaks juhuks eesti keeles uuesti üle:

    Kui CS3-mes selekteerisin kasti siis kuvati see liikuv selekteering alati ühe piksli võrra seleteeritava kasti sees pool. Nüüd kuvab mu photoshop ülemist ja vasakut seina selekteeringust seespool ning alumist paremat seina väljaspool.

    Seega kui soovin näiteks mingi kasti vasaku seina äärest oma selekteeringut alustada, siis kuvab 100% zoomi juures photoshop mulle ühe piksli suurust vahet. Kui aga alustan selekteeringut mingi kasti parema seina vastast, kuvab photoshop mu selekteeringut ühe piksli võrra tolle kasti sees.

    Ja see ajab maru närvi sest koguaeg on mulje nagu oleks selekteeritud alad ühe piksli võrra nihkes ja pidevalt pean sisse zoomima, et veenduda kas on vahe sees või mitte.

    Kas keegi on enne sarnast jama kohanud? Olen photoshopi kasutanud versioonist 5.0 alates ja see on esimene kord kui selekteeringut nii kuvatakse, seega võib-olla on tegu vaid mu arvutile/programmile omase anomaaliaga?

    Aitäh.

    22. jaanuar 2010 - 17:34:31 · Otselink

  • alias peal, või feather vms saad eraldi sellele toolile määrata neid

    22. jaanuar 2010 - 21:31:55 · Otselink

  • matude 14 a

    Nope. Feather 0 ja kasti selekteerides ei lase AA-d niikuinii peale panna. Teiste selekteeringu toolidega on sama värk, olenemata AA-st või featherist.

    Cmd + A -ga näitab samuti vasakul ja üleval ühe pikslist vahet ning all ja paremal ühe piksli võrra üle ääre.
    Nii, et kui aken on täpselt sama suur kui avatud fail ise, siis alumist ja paremat selekteeringu kasti üldse ei näegi :) 100% zoomi juures siis. Tegelikult on selekteering ikkagi vastu ääri aga lihtsalt photoshop näitab seda kui ühe piksli võrra alla ja paremale liigutatuna.

    Keegi sätetes mingit selekteeringu kuvamist pole kohanud? Endal küll ei meenuks, et sellist asja kusagil sätetest muuta saaks...

    Egas midagi, tuleb vist uuesti peale lasta ja kui see ka ei aita siis ehk CS3me korraks proovida.

    22. jaanuar 2010 - 22:13:10 · Otselink

  • Ääämmm... kas ma olen natuke unine või mulle tundub, et see peabki nii olema? Kui Photoshopis selekteerid mingit ala või objekti nii, et tooli "ristikese" jooned on väljaspool ala (nagu siin pildil kirjeldatud), siis tekibki 1px tühimik ala või objekti ümber.

    22. jaanuar 2010 - 22:34:08 · Otselink

  • matude 14 a

    Aga sel juhul miks ei teki sama 1px tühimik alla ja paremale poole seda ala mida selekteerin, sest seal nurgas jääb ka "ristike" kastist väljapoole?

    Vaata näiteks neid kõige alumisi kaste kus ma fillin selekteeringu värviga. Miks kuvatakse üles ja vasakule ühe piksline vahe 100% zoomi juures?

    Ma pole siiamaani kindel, et see tegelikult mac-i või cs4 loomulik käitumine pole aga ausalt siiamaani cs3-mest ette poole ja windowsi peal pole mul mitte kunagi enne nii photoshop selekteerimist kuvanud. Müstika...

    22. jaanuar 2010 - 22:51:58 · Otselink

  • eriti jabur teema :)))

    aga 100% zoomi puhul ei tohiks ta valesti näidata küll. moode zoomide puhul on see tavaline värk et valesti kuvab igast ääri.

    äkki sul on pixlite aspect ratio perses? või veel mingi setting.

    variant on veel mitte välja teha sellest.... mis see 1 pixel siia sinna ikka teeb :)

    23. jaanuar 2010 - 15:44:06 · Otselink

  • Paavel 14 a

    to anonymous: Naljakas suhtumine. veebidisainis on asi kinni üksikutes pikslites.

    23. jaanuar 2010 - 16:47:42 · Otselink

  • mj 14 a

    võta opengl drawing maha (preferences > performance > enable opengl drawing)

    23. jaanuar 2010 - 16:57:39 · Otselink

  • matude 14 a

    Ooh, supper, korda sain. Aitäh!

    25. jaanuar 2010 - 01:23:27 · Otselink