vabakutselise kujundatud logo autoriõigused vms

  • zhade 14 a

    hei hei:)

    olen siin uus ...ja see on mu esimene post - ärge siis kohe sõimama tulge kui see küsimus natuke rumal tundub aga kuidas saaks üks disainer oma tehtud tööd kaitsta - näiteks teeb ta ühe logo, esitleb seda firmale ...ja nüüd kui firma otsustab, et talt seda logo ei telli ...kuid on oht, et pärast laseb sama asja mõnel teisel disaineril valmis teha odavamalt ... kuidas sellise olukorra eest end kaitsta saaks? ehk kuidas seda ennetada?

    10. oktoober 2009 - 22:44:18 · Otselink

  • tajo 14 a

    kui sa oled midagi teinud siis hoplaa, autoriõigus on sellele automaatselt laienenud. ei pea kuskil registreerima ega kinnitama.

    kui firma täpselt sama logoga peaks hiljem välja tulema, pead lihtsalt suutma tõestada, et sina selle logo esimesena tegid. kas nt meilivahetuse arhiivi kaudu vmt. see on tricky, sest failikuupäeva oskab igaüks muuta, meilindus on natuke safem.

    kui suudad tõestada, et sina tegid selle logo esimesena, siis on firma vastu keiss koos ja võite kohtutee jalge alla võtta, kui väga viitsid. enamasti saate ehk mingi välise kokkuleppe :)

    10. oktoober 2009 - 23:12:03 · Otselink

  • zhade 14 a

    mkay tänud sulle:)

    meenus siinkohal üks ameerika film mis rääkis populaarsest kuldvillaku moodi telesaatest ja ühele osalisele öeldi küsimused enne saadet ette ja kui ma õigesti mäletan polnud ta sellest huvitatud, kuid kindluse mõttes tegi ühe asja ära ja kui hiljem vaidluseks läks ja mees üritas tõestada, et telesaade söödab ühele võistlejale küsimused enne saadet ette tõmbas ta taskust välja ümbriku mille sees olid saate küsimused mille ta oli enne saate algust iseendale postiga saatnud ja seal peal oli ka kuupäev;)

    10. oktoober 2009 - 23:16:58 · Otselink

  • c5ef2 14 a

    Kui millegi loomise hetke tahad säilitada, siis saab seda ID-kaarti või Mobiil ID-d kasutades väga edukalt teha.

    Võta fail või failid, pane digidoci konteinerisse ja allkirjasta ära. Allkirjale lisatakse kolmanda osapoole (sertifitseerimiskeskus) kinnitus (koos kuupäeva ja kellaajaga), mis tõendab, et allkirjastamise hetkel sinu sertifikaat kehtis. Ja just seda kinnituses olevat aega saab hiljem kohtuvaidlustes edukalt enda õiguste kaitseks kasutada.

    11. oktoober 2009 - 17:11:13 · Otselink

  • tajo 14 a

    cool, hea tarkusetera :)

    11. oktoober 2009 - 18:22:27 · Otselink