Väike lisatöö disainerile

  • kass 14 a

    Tere

    Majutusportaalile www.bed24.eu oleks vaja uut avalehe kujundust. Ülejäänud lehed ning paigutused teeksin ise kasutades avalehe kujunduse komponente. Piisab PSD-st.

    Endal PSi kasutamise oskus olemas kuid puudub kahjuks disaineri silm :P

    Kui tunned huvi, siis ütle oma hind ning saada mõned tehtud tööd aadressile martin@bed24.eu

    Kui inimene leitud, siis saadaksin ka kogu info, mis avalehel kuvatud peaks olema.

    Tervitades,
    Martin

    08. aprill 2009 - 12:35:20 · Otselink

  • Tere,

    Kas kujundaja juba leitud?

    Tervitades,
    Diana

    09. aprill 2009 - 10:30:03 · Otselink

  • kass 14 a

    Tere Diana,

    Hetkel on oma pakkumised saatnud 9 disainerit ning nendest on hetkel sõelal 2

    Lõpliku otsuse teeme ilmselt homme. Saada enda pakkumine koos mõne tehtud tööga meilile martin@bed24.eu

    Tervitades,
    Martin

    09. aprill 2009 - 11:23:40 · Otselink

  • kass 14 a

    Tere

    Uus leht hakkab tasapisi valmis saama ning kutsuksin Teid uue lehe kohta enne täiesti avalikuks tegemist arvamust avaldama.

    Meile kujundus meeldib ning kui disainer soovib siin teemas end avalikustada - siis palun!

    Kõik mõtted/parendused/ideed on teretulnud! Kindlasti võib esineda bugisid :)

    Uut lehte näeb aadressil :

    http://www.bed24.eu/ver2/et-EE/Default.aspx

    Kui oleme siinse kadalipu läbi käinud, siis plaanime järgmisel nädalal lehe üles panna :)

    Tervitades ning tagasisidet ootama jäädes,
    Martin

    16. mai 2009 - 16:55:54 · Otselink

  • ints† 14 a

    Vaene disainer :)

    kui pixlis nüüd kõik arvamust hakkavad avaldama (kuna arvamus on enamasti siin negatiivsed), siis ilmselt disainer saab veel sellises mahus muudatusi teha, et jääbki neid tegema :)

    16. mai 2009 - 21:23:27 · Otselink

  • ints† 14 a

    krt kuida ma kustutada saan teist posti?

    16. mai 2009 - 21:25:20 · Otselink

  • kass 14 a

    Kujundaja on oma töö teinud ning sellega oleme VÄGA rahul. Samuti on disainerile ka töötasu makstud ning mingeid lisakohustusi talle selle teemaga seotult ei kaasne :)

    Ning negatiivne tagasiside on samuti tagasiside :) See on teada, et pixlis on kriitilised inimesed, kuid eks ole ka siin kiidusõnu nähtud :P

    Ootame tagasisidet kogu veebi kohta - kasutusmugavus/disain/browseritega ühilduvus jne.

    Tervitades,
    Martin

    17. mai 2009 - 01:01:47 · Otselink

  • ints† 14 a

    kasutajamugavus täitsa mõnus. disain ka ilus ja lihtne, ei ole ülepingutatud! Mõnus kasutada. Ainuke asi mis algselt natuke segadust tekitas on, kui kaarti vaadata (ilma, et dropdownist valikut teeks), siis kaart on tühi, mis jätab tunde, et ühtegi asutust plegi peal.

    - IE6-ga on küll mõnigased elementide paigutuse probleemid esilehel
    - üks pisiasi: ei olnud väga arusaadav, et logo peal ka klikkida saab, kuna kursor ei muutunud. Ei ole küll tähtis, aga kuna mulle meeldib logode peal klikkides esilehele tagasi minna, siis nagu ei taibanud seda - sellega sai nüüd vinti natuke üle keeratud :)
    - kui vaadata detailinfot majutusasutuse kohta, puudub lehel title

    vast oli abiks, rohkem ei viitsinud öösel süveneda.

    17. mai 2009 - 01:37:10 · Otselink

  • kass 14 a

    Tänud tagasiside eest! Kõikide intsu mainitud asjadega oleme kursis ning plaanime enne avalikuks tegemist korda teha :)

    - Kõikidele lehtedele asjakohased tiitlid.
    - Tuleb nö suur kaart, kus on kõik majutuskohad peal ning saab google'i mapi funktsionaalsuseid kasutades majutuskohta otsida. Kindlasti ka pealehe kaardi mugavamaks muutmine.
    - Logo cursor:hand

    Lisaks mainin ära, et kogu sisu loovad (loe sisestavad ning hoiavad up to date) firmad ise. Tegemist ei ole sisuhaldustarkvaraga vaid täiesti custom made veebiga :)

    Ning seoses IE6-ga - tunnistan, et ei ole sellega katsetanud. Mängisin veebi läbi IE7, Firefox, Safari, Chrome, Opera - nendega peaks leht suht koht paigas olema.

    17. mai 2009 - 01:49:57 · Otselink

  • Kustutatud 14 a

    Mind päris häirib ainukese detailina otsingu spacing ülevalt ja alt. Kuidagi paigast ära - äkki on parem, kui ta on oma ruumi suhtes vertikaalselt keskel... siis peaks tekkima Benjamini quotiga mingi ühtlane kompositioonitunne ka.

    17. mai 2009 - 02:51:10 · Otselink

  • kass 14 a

    "Mind päris häirib ainukese detailina otsingu spacing ülevalt ja alt. Kuidagi paigast ära - äkki on parem, kui ta on oma ruumi suhtes vertikaalselt keskel... siis peaks tekkima Benjamini quotiga mingi ühtlane kompositioonitunne ka. "

    Ja korras ta ongi :)

    17. mai 2009 - 09:54:18 · Otselink

  • mul Firefoxiga istub see banner kohe menüüle otsa :(

    17. mai 2009 - 10:25:58 · Otselink

  • Scooter 14 a

    Kus see disain siis on?

    17. mai 2009 - 15:25:25 · Otselink

  • Üldmulje hea ja põhirõhk sisul, mis sellise lehe puhul peakski peamine olema. Peale väikest kasutamist puhtsubjektiivsed mõtted:

    1. Majutuse otsingul ja peale tulemuste kuvamist - kui leitu ei sobi, tuleb esilehele tagasi minna - otsingukriteeriumite muutmine võiks jääda otsitulemuste kõrvale või siis kuidagi vaikimisi DIV layerina peidetuna, et kiirelt leitav/taaskasutatav oleks. (Vanal versioonil olemas)

    2. Kuna kaardi kohta juba on muudatused plaanis, siis ilmselt pole midagi lisada. Soovitusena võiks ehk täiesti eraldi kaardid tekitada, kus kõik valikus olevad riigid on maakondade kaupa selekteeritavad ning alles seejärel kuvatakse Google Mapsile pakkumised.

    3. "Meie soovitame" lahter - pilt ja majutuskoha nimi midagi täpset ei edasta - kui majutuskohast suurt midagi ei tea, sooviks näha lühikirjeldust, hinda alates kindlasti ja ehk ka toa tüüpi vms ning kindlasti asukohta.

    3.1. "Meie soovitame" lahtri juures asukoha riigi vahetamise osa pole koheselt tuvastatav. Ilmselt võiks sinna juurde seletavad tekstid lisada või siis asukoha riigi nimetus tekstina. (Vanal versioonil selgem)

    4. Ühtegi meta keywordsi v. descriptionit pole lisatud. Kahju kindlasti ei tee nende lisamine lehele.

    5. Otsingutulemused - ilmselt küll majutuse lisajatest kinni, kuid nimekiri on suhteliselt vähese vajaliku infoga.
    - Telefoni number ja pildid on hea, kuid sooviks ka väikest kirjeldust ja hinnad alates näha.
    - Funktsionaalsuse mõistes võiks nimekiri olla filtreeritav/järjestatav hinna, tüübi, asukoha (?) jne alusel
    - pakkumised võiks saada kaardile kuvada - kohe hea ülevaade, kui asukoht tähtsust omab (Saaremaa nt, kui soov merele lähemale saada ;))

    6. Lehekülje Title osa annab naljakaid tulemusi: nt Saaremaa majutused on tiitliks Otsi majutust - Majutus Hiiumaal - Huvitavad kohad - Sanatooriumid Hiiumaal. Nõuab küll rohkem süvenenud lähenemist, kuid otsingute optimeerimise mõistes oleks mõteks ehk rohkem tüüpe kasutada: Hotellid, turismitalu, hostel jne Saaremaal - Kohanimi vms

    7. Uudiskiri puudub - aeg-ajalt oleks täiesti kindlasti häid pakkumisi valmis saama meilile. Nõuab ideeliselt majutuskohtade lisajate poolt pakkumist tegemist, kuid mahuka nimekirja puhul peaks ka huvi suurem olema. Tundub selline win-win situatsioon olema.

    8. Majutuskoha kirjelduse leht:

    8.1. Märksõnad kõrval tulbas - ei saanudki väga täpselt aru, mida kasutajana nendega peale hakkan - konkreetse majutaja kohta need ei käi ning linkidele klikates saan uued otsingutulemused...aga kindlasti on neil oma eesmärk.

    8.2. Suurele pildile klikates ei saa pildiseeriat ette - väike asi, aga korduvalt komistasin selle otsa.

    8.3. Saada päring - sooviks rohkem näha nuppu v. lahtrit "Broneeri siit" e. ilmselt mõtekas rohkem müügile suunata ja kasvõi on-request broneeringu vorm tekitada

    8.4. paremal oleva tulp - ideeliselt võiks ainult konkreetse majutuskoha kohta käiv info olla: Hinnad alates (toa tüüpide kaupa), mida hind sisaldab, lisateenused, eripakkumised(?), link kodulehele, seotud majutusasutused (hotelliketid) jne (Märksõnad ehk lehekülje alla vms)

    8.5. Ilmselt igas kasutajas erinevalt kinni, kuid ühel lehel kogu info (kaart, pildid, kirjeldus) ei anna kiiret ülevaadet - kõik jaotused võiksid olla eraldi "hammaste" all: Kirjeldus, Asukoht, Pildid, Broneeri(?)

    Suuremat pilti mõtiskledes võiks ilmselt ka konkreetsed hinnad kokku leppida ning kvootide alusel majutusi otse müüa. Kasutajahinnangud juurde lisada ja jätta võimalus neil seda lisada. Erinevaid pakkumise gruppe välja mõelda nt "Parimad suvepuhkuse pakkumised" ja majutajatel pakkumisi lasta sinna alla lisada (teavitamise moodul siis juurde).

    Kujunduse mõistes tunduvad kõik elemendid paigas olema ja proportsioonid korras. Logo all olev "peegeldus" on küll natuke old-school juba ja ekspluateeritud ilmselt enam-vähem kõikide firmade poolt rohkemal või vähemal määral. Bänner, selle asukoht ja suurus on ehk kõige häirivam kogu lehe juures, kuigi ühtegi head ideed pole ka, peale selle, et see ära kaotada :)

    17. mai 2009 - 17:13:58 · Otselink

  • Ooker 14 a

    Võiks olla ka külastajate kommenteerimise võimalus, et mis kuskil head või halba silma jäänud.

    18. mai 2009 - 09:48:04 · Otselink

  • kass 14 a

    "
    1. Majutuse otsingul ja peale tulemuste kuvamist - kui leitu ei sobi, tuleb esilehele tagasi minna - otsingukriteeriumite muutmine võiks jääda otsitulemuste kõrvale või siis kuidagi vaikimisi DIV layerina peidetuna, et kiirelt leitav/taaskasutatav oleks. (Vanal versioonil olemas)
    "

    Otsingutulemuste lehel peaks üleval olema samad parameetrid kirjas, mis pealehel valitud.

    "
    3. "Meie soovitame" lahter - pilt ja majutuskoha nimi midagi täpset ei edasta - kui majutuskohast suurt midagi ei tea, sooviks näha lühikirjeldust, hinda alates kindlasti ja ehk ka toa tüüpi vms ning kindlasti asukohta.
    "

    Pidevalt nähtaval olevat teksti (lisainformatsiooni) sinna mahutada ei oleks väga hea. Kas siin lahendaks asja see, kui näiteks hiirega pildile liikudes kuvatakse pisut detailsemat informatsiooni?

    "
    3.1. "Meie soovitame" lahtri juures asukoha riigi vahetamise osa pole koheselt tuvastatav. Ilmselt võiks sinna juurde seletavad tekstid lisada või siis asukoha riigi nimetus tekstina. (Vanal versioonil selgem)
    "

    Siin tuleks tõesti välja mõelda, kuidas see nö "nähtavamaks" või arusaadavamaks teha.

    "
    4. Ühtegi meta keywordsi v. descriptionit pole lisatud. Kahju kindlasti ei tee nende lisamine lehele.
    "

    Sellest oleme samuti teadlikud ning plaanis igale lehele asjakohased keywordsid ning descriptionid lisada.

    "
    5. Otsingutulemused - ilmselt küll majutuse lisajatest kinni, kuid nimekiri on suhteliselt vähese vajaliku infoga.
    - Telefoni number ja pildid on hea, kuid sooviks ka väikest kirjeldust ja hinnad alates näha.
    - Funktsionaalsuse mõistes võiks nimekiri olla filtreeritav/järjestatav hinna, tüübi, asukoha (?) jne alusel
    - pakkumised võiks saada kaardile kuvada - kohe hea ülevaade, kui asukoht tähtsust omab (Saaremaa nt, kui soov merele lähemale saada ;))
    "

    - Hea mõte rohkem infot kuvada. Kindlasti mõtleme selle peale ning proovime lisada otsingutulemustele võimalikult palju lisainfot
    - Otsingutulemuste sorteerimine ning filtreerimine on samuti plaanis. Ei ole kindel, kas kohe esimeses launchis aga kindlasti lähiaja vastav võimalus tekib.
    - Otsingutulemuste all võiks tõesti olla kõik tulemused ka kaardil näha. Hea mõte! Töösse!

    "
    6. Lehekülje Title osa annab naljakaid tulemusi: nt Saaremaa majutused on tiitliks Otsi majutust - Majutus Hiiumaal - Huvitavad kohad - Sanatooriumid Hiiumaal. Nõuab küll rohkem süvenenud lähenemist, kuid otsingute optimeerimise mõistes oleks mõteks ehk rohkem tüüpe kasutada: Hotellid, turismitalu, hostel jne Saaremaal - Kohanimi vms
    "

    Lehekülje tiitlid on tõesti praegu segased ning puudu. Enne avalikuks minekut plaanis kõik tiitlid korda saada.

    "
    7. Uudiskiri puudub - aeg-ajalt oleks täiesti kindlasti häid pakkumisi valmis saama meilile. Nõuab ideeliselt majutuskohtade lisajate poolt pakkumist tegemist, kuid mahuka nimekirja puhul peaks ka huvi suurem olema. Tundub selline win-win situatsioon olema.
    "

    Plaanis on see, et majutuskohad saavad lehele ise eripakkumisi lisada. Siis tekib kindlasti ka uudiskirja võimalus :)

    "
    8. Majutuskoha kirjelduse leht:
    8.1. Märksõnad kõrval tulbas - ei saanudki väga täpselt aru, mida kasutajana nendega peale hakkan - konkreetse majutaja kohta need ei käi ning linkidele klikates saan uued otsingutulemused...aga kindlasti on neil oma eesmärk.
    "

    Tegelikult käivad need konkreetse majutuskoha kohta. Ning klikatavad on need seetõttu, et kui on huvi mingi konkreetse märksõna kohta, siis kuvatakse kõik firmad, kellega antud märksõna seotud on.

    "
    8.2. Suurele pildile klikates ei saa pildiseeriat ette - väike asi, aga korduvalt komistasin selle otsa.
    "

    See funktsionaalsus tekib.

    "
    8.3. Saada päring - sooviks rohkem näha nuppu v. lahtrit "Broneeri siit" e. ilmselt mõtekas rohkem müügile suunata ja kasvõi on-request broneeringu vorm tekitada
    "

    Hetkel just saada päring seetõttu, et tegemist ei ole kindla broneeringuga. Kasutajad üldjuhul küsivad lisainffi selle vormi kaudu.

    "
    8.4. paremal oleva tulp - ideeliselt võiks ainult konkreetse majutuskoha kohta käiv info olla: Hinnad alates (toa tüüpide kaupa), mida hind sisaldab, lisateenused, eripakkumised(?), link kodulehele, seotud majutusasutused (hotelliketid) jne (Märksõnad ehk lehekülje alla vms)
    "

    Paremal olevas tulbas olev info käibki konkreetse majutuskoha kohta.

    "
    8.5. Ilmselt igas kasutajas erinevalt kinni, kuid ühel lehel kogu info (kaart, pildid, kirjeldus) ei anna kiiret ülevaadet - kõik jaotused võiksid olla eraldi "hammaste" all: Kirjeldus, Asukoht, Pildid, Broneeri(?)
    "

    Samuti hea mõte, mis ilmselt teostusesse läheb :)

    "
    Suuremat pilti mõtiskledes võiks ilmselt ka konkreetsed hinnad kokku leppida ning kvootide alusel majutusi otse müüa. Kasutajahinnangud juurde lisada ja jätta võimalus neil seda lisada. Erinevaid pakkumise gruppe välja mõelda nt "Parimad suvepuhkuse pakkumised" ja majutajatel pakkumisi lasta sinna alla lisada (teavitamise moodul siis juurde).
    "

    Plaanis tekitada võimalus kasutajatel majutusi hinnata ning kommenteerida.

    "
    Kujunduse mõistes tunduvad kõik elemendid paigas olema ja proportsioonid korras. Logo all olev "peegeldus" on küll natuke old-school juba ja ekspluateeritud ilmselt enam-vähem kõikide firmade poolt rohkemal või vähemal määral. Bänner, selle asukoht ja suurus on ehk kõige häirivam kogu lehe juures, kuigi ühtegi head ideed pole ka, peale selle, et see ära kaotada :)
    "

    Eks bannerid on häirinud, häirivad ning jäävadki meid kõiki alatiseks häirima :D

    Hubert - suured tänud Sulle VÄGA asjaliku tagasiside eest!

    Tervitades,
    Martin

    18. mai 2009 - 11:39:33 · Otselink