komm. probleemsete klientidega

  • Ma ei tea, kas see teema on hiljuti tõstatatud siin. Aga on täiesti loomulik, et praeguses majandusolukorras tuleb ette, et kliendid kipuvad arveid ignoreerima ja tasumistätajad lähevad üle kas nädalakese või koguni paar kuud. Valdkond muidugi internet kogu selle hiilguses. Mõtlesin, et uurin, kuidas teil sellistel puhkudel toimub kommunikatsioon sääraste klientidega. Tihtipeale on sellised probleemid just väiksemate klientidega, kes tahavad palju ja võimalikult väikese eelarve eest.

    Mul õnnestus näiteks mainida ühele väiksemale kliendile inkassot, kui arve oli juba ca kaks kuud üleval, ja loomulikult sain korraliku näopeksu kliendilt ja sinna ta ka kadus, muidugi kohe järgmise päeva lõunaks oli arve tasutud. Kuigi, ma ainult mainisin, ma polnud inkasso poole pöördunud. Kommunikatsioonis olen üldiselt viisakas ja mõistev. Aga vahel tundub, et seda "pehmust" kiputakse ära kasutama oma huvides ja hierarhia ettevõtte arvete tasumisel on umbes selline, et kõigepealt tasutakse hot-hot-hot arved nendele, kes kõvasti pinda käivad.

    Ja uurikski, kuidas teie selliste probleemsete juhtumite puhul käitute, kas võtate mingisuguseid meetmeid ette. Milline on kõne toon, kui pikalt lasete üldse arveid üle minna. Kas suhtlete pigem telefonitsi või e-mailitsi? Jne.

    27. veebruar 2009 - 17:35:30 · Otselink

  • Kõige kiirem moodus, mis pea iga kord on toiminud on iga päevaselt pinda käia teemaga. Viisakalt muidugi, a'la, et "mis teed ja kuidas läheb.. ja kuis selle arvega siis nüüd ikkagi on..?"

    Igasugustele "järgmine nädal maksame, ausõna." juttudele olen reageerinud nii, et kuulan ära, ütlen väga meeldiv ja lisan, et homme siiski küsin üle, et ega mdiagi poel muutunud... reeglina sellest "järgmine nädal" saab kiiresti "täna" ja seejärel ka raha arvel.

    Jube tüütu ju, kui keegi tüütab.. eksole :)

    27. veebruar 2009 - 18:25:55 · Otselink

  • Kustutatud 15 a

    Pinda käimine töötab, aga vahest mitte.

    Kord venis raha arvele laekumine kolme kuuni - saatsin härrale meili, et kui raha paari järgneva päeva jooksul ei laeku siis enam kodukat ka ei kasuta. Raha ei laekunud järgneva nädala jooksul ja kirjale ei vastatud - muutsin avalehe tüüpiliseks: "leht valmimisel" leheks.

    Järgmine päev oli raha arvel ja vabandus meilboksis, koostööd teeme siiani, aga ilma venimisteta :)

    27. veebruar 2009 - 18:51:53 · Otselink

  • Hästi, pinda käimine on tõepoolest tüütu tegevus, aga jah viisakas pinda käimine on selline enamlevinud moodus, üldiselt tegelevad sellega poolte raamatupidajad siis. Samas kodulehekülje peatamine on üsna drastiline ettevõtmine. Oleme ju kõik lugenud erinevaid raamatuid ja kuulnud konverentsidel, et kliente tuleb armastada ja tuleb näidata kui väga me neist hoolime ka tegelikult. Igasugune nende ettevõtluse segamine, näiteks lehekülje peatamine, on nagu vale, sest siis me muutume nende vaenlasteks mitte ei ole enam sõbrad.

    27. veebruar 2009 - 19:14:27 · Otselink

  • www† 15 a

    enim vihkan ma selliseid tüüpe, kes mitme kuu möödudes ei ole endiselt oma arveid mulle tasunud ja kui lõpuks nende kodulehe "leht valmimisel" leheks muudan, siis nii ta jääbki... ei lehte, ei raha.

    ps. enamus nendest on ehitusettevõtted: teadagi, et neil tööd ei ole
    vihale ajab, aga mis ma teen? jutt ei ole ka 2-3k arvetest vaid täiesti arvestavatest 10-15k omadest

    27. veebruar 2009 - 20:36:14 · Otselink

  • Kustutatud 15 a

    Enne kui "leht valmimisel" lehe üles uploadisin seletasin talle puust ja punaselt, ala stiilis, et kui sa auto parandusse viid, siis maksad selle eest raha. Ostad majale uue ukse, maksad selle eest raha. Võtad endale naise, siis maksad selle eest raha - kui ei maksa, jääd ilma.

    Konkreetne klient sai ilusti aru, aga üldjuhul soovitan kirjade teel vestelda klientidega ja asjad võimalikult täpselt kokku leppida - kirja teel tehtud kokkulepe on rahade nõudmiseks täiesti piisav vahend.

    27. veebruar 2009 - 21:20:03 · Otselink

  • wuzz 15 a

    leht valmimisel my ass. pane et leht suletud makseraskuste tõttu.

    27. veebruar 2009 - 22:20:20 · Otselink

  • kaups 15 a

    Oletan, et siinkirjeldatud juhtumite puhul pole reeglina ka lepingut sõlmitud?

    27. veebruar 2009 - 22:34:45 · Otselink

  • "Oletan, et siinkirjeldatud juhtumite puhul pole reeglina ka lepingut sõlmitud? "

    Minupuhul nii ja naa. Proovitd ka inkasso teenuseid, pikale venisid. Pinda käimine on olnud tõhusam. Eks ta ju nii kipub olema, et ametlik kanal on konarlik ja veniv. Psühholoogiale mängides (keegi ei taha, et teda tüüdatakse) lahenevad asjad kiiremini. Ruskiareegel enda puhul muidugi, et mitte kunagi enam ei paku oma teenuseid neile klientidele.

    27. veebruar 2009 - 22:48:37 · Otselink

  • iam 15 a

    heh, teil siis kliendid, kes pole "katkesta kõne" nuppu veel üles leidnud? good for you ;)

    28. veebruar 2009 - 13:07:37 · Otselink

  • m703324 15 a

    webmasters anonymous :)

    muide webmaster on naljakalt toretsev ja arusaadavalt ka levinud. umbes nii oleks kassatöötaja nimeks cashmaster vms.

    28. veebruar 2009 - 17:17:44 · Otselink

  • On hea kui oled piisavalt võimas disainer ja suudad kliendi kodukale mingi kirja panna või e-mailid kinni keerata või lapse ära röövida või auto pandiks võtta või jala ära lõigata :)

    Aga suurem osa disainereid on siiski lihtsalt disainerid, kellel pole isegi lihtsamaid raamatupidamisteadmisi, rääkimata inkasso või kohtukogemusest. Selline lihtne FIE ei saagi vist suurt midagi teha.

    28. veebruar 2009 - 19:21:53 · Otselink

  • m703324 15 a

    noh mu meelest kui on leping korralik siis saab ükskõik mida teha... kasvõi politsei kutsuda. seaduslikult on see siis ju peaaegu et vargus.

    kui lepingut pole siis pole tõesti muud teha kui endale näkku sülitada ja nutta

    28. veebruar 2009 - 20:40:08 · Otselink

  • Keegi teadja võiks parem panna paar linki, mida teha kui lepingut on rikutud, kuhu pöörduda ja kuidas oma raha välja nõuda, kui klient seda maksta ei taha. Kuidas inkassosse pöörduda või mis värk on kohtuga :)

    Ma natuke kahtlen, kas politseid ikka huvitavad, mingid kahe ettevõtte vahelised rahaasjad.

    28. veebruar 2009 - 23:42:06 · Otselink

  • m703324 15 a

    põlvelõhkujad ka abiks.

    28. veebruar 2009 - 23:46:07 · Otselink

  • m703324 15 a

    ja klientidega normaalselt suhelda ja läbi saada on ka abiks

    28. veebruar 2009 - 23:51:48 · Otselink