Kasutajaliidese disainerit otsin

  • JK 15 a

    Vajaks ühele veebipõhisele projektile kasutajaliidese kujundajat-(X/D)HTML-CSS(-ja-veidi-JS) spetsialisti. Antud töös sooviks, et need oskused oleks 1 inimeses koos, isegi kui see teoorias ideaalne ei ole.

    Tegu on rohkem HTML-põhise teenusega, kus graafikat on väga vähe (mõned pisielemendid-ikoonid heal juhul) ja kogu kujundus oleks eelkõige HTML-põhine. Mõelda tasub teostuselt selliste kasutajaliideste peale nagu Facebook, Gmail, Youtube, Yahoo, MySpace jne. Kujundus peab osadel lehtedel olema skinnitav st kasutaja poolt muudetavate backgroundide-värvidega, mis seab oma piirangud just graafiliste elementide kasutamisele.

    Kasutajaliides koosneb esilehest ja lisaks ~3-4 lehemallist.

    Kasutajaliideses võib kasutada nt YUI Libraryt ja omada selle kogemusi, kuigi see pole primaarne.

    Tagatud peab olema kasutajaliidese töötamine enamlevinud brauserites, nende versioonides, operatsioonisüsteemides.

    Lisainfo: Jüri Kaljundi, jk@nagi.ee - soovitav on esimeses kirjas veidi valgustada, mis on senised kogemused antud tüüpi rakenduste loomisel, hea, kui koos näidetega.

    Kõik küsimused teretulnud.

    17. veebruar 2009 - 15:23:19 · Otselink

  • kumba sul siis vaja on, hea ergonoomikaga liidest või koodi kus keegi midagi "ära" paigutab ja voila?

    17. veebruar 2009 - 20:49:24 · Otselink

  • wuzz 15 a

    mis on ajaline maht? 3-4 vaadet võib tähendada 2 tunnist 3 nädalani.

    17. veebruar 2009 - 21:01:39 · Otselink

  • JK 15 a

    Meil oleks vaja inimest, kes kogu front-endi ära kujundab ja HTMLi paneb etteantud funktsionaalsete makettide-mustandite ja kasutaja use case'ide baasil.

    Ajalisest mahust ei tea mina midagi. Seda peaks ikka tegija pakkuma peale meie poolset töö sisu, makettide, saidi funktsionaalsuse jne kirjeldamist.

    17. veebruar 2009 - 22:58:34 · Otselink

  • wuzz 15 a

    ok, tõesti UIX inimest vaja teil. aga läheb palju sellega. jõudu otsimisel :)

    17. veebruar 2009 - 23:39:10 · Otselink

  • lihtsam on leida kaks inimest, üks kes teeb koodi ja teine kes selle asja väljamõtleb. nii palju kui ma koodiväänajaid näinud olen, siis disainist (disain ei võrdu ikoonide treimisega) nad ei taipa midagi. muidugi oleneb ka su veebiprojektist, kui on mingi lahmakas asi, siis üksi enivei ei tee ära isegi kui kõik oskused on olemas.

    18. veebruar 2009 - 01:45:46 · Otselink

  • Mulle on jäänud mulje, et enamus ei tea disainimisest ja programmeerimisest midagi (s.h mina). Võimalik, et kui võtad eraldi progeja ja disaineri, saad ikka kehva tulemuse :D

    18. veebruar 2009 - 07:42:31 · Otselink

  • wuzz 15 a

    raske on asja välja mõelda kui ei tea kas asi realiseeritav on, ja ka vastupidi, kui ei tea mida teha saab siis ei oska disainida. klassikaline "veebidisainer" tõstab kuubikuid ühest servast teise ja sobitab värve, sellega asi piirdub. UIX disainer peaks kokku klopsima kogu kasutusloogika alates elementaarsest visuaalist, lõpetades erinevate interface elementide käitumisloogikatega. kui seda tööd peaks 2-3 eri inimest tegema siis läheb juba lähteülesande püstitusele 4x kauem aega kui asi väärt on.

    18. veebruar 2009 - 22:21:45 · Otselink

  • tajo 15 a

    lihtsalt real life näide, kuidas me edicyt teeme: uix mees (disainer) joonistab mingi interaktsiooni kohta kavandid, kuidas ja kus asjad paiknevad ja kodeerija paneb nende alusel asjad htmlis ja js'is liikuma. töötab õlitatult ja iga rätsep on oma liistude juures.

    eks see oleneb ka kujundusest. signalsi poistel on näiteks üsna simple disain ja saavad ka "otse koodis" kujundada ja kiirelt prototüüpida.

    19. veebruar 2009 - 04:37:30 · Otselink