Wireless elekter

  • Tähendab, see teema on jälle võibolla vales rubriigis, aga hea küll. Et siis seoses sülearvutite ja traadita interneti levikuga on järgmiseks kitsaskohaks minu arust saanud arvuti varustamine elektriga. Enamus tootjaid panustab aku kestvusele, kuid lihtsam tee oleks ju juhtmeta elekter, mis tagaks täieliku sõltumatuse (idee ei ole muidugi originaalne) - ole kus tahes, millal tahes jne.

    Ise alustasin kevadel katsetega ja midagi on selles suunas ka nagu olemas. St peale põletusjälgede ja paari mädanema läind haavandi.

    Aga hetkel olen jõudnud sinnamaani, et levib küll, kuid probleemiks on see, et ei saa nagu teda päris täpselt suunatud. On kaks kindlat kohta kus levi on olemas - esiteks vann ja teiseks aurusaun (ja sealt muudesse ruumidesse liikumine ei tohiks väga raske olla). Nuta või naera, täitsa füüsiliselt tunnen et on elekter, aga arvuti näitab, et ei lae. Ei oska öelda, et kas on viga draiverites või peaks arvutil midagi ringi tegema, ei tea.

    Vanniga on muidugi veidi see jama ka, et keskmine arvuti ei kannata seda välja, aga miskid sõjaväe omad on, mis taluvad ca 3 min vett küll ja mida annaks ilmselt veelgi täiustada, aga vanni miinuseks on see, et seda ei saa igale poole kaasa vedada. Saunas jälle on levi märksa väiksem, ise justkui saaks suraka kätte, aga arvuti nagu ei saa üldse midagi. Nojah ja lisaks see, et sauna on veel raskem kaasas vedada ja üldse mõlema puhul on see, et eesmärk on ju just vähem asju kaasas vedada.

    Seega ma ei tea kuidas hetkel uurimistööga edasi minna - kas otsida võimalust üldise õhuniiskuse tõstmiseks või levi parandamiseks kuivemates tingimustes. Mida peab ütlema on see, et levib üldiselt paremini kui on rohkem. Vannikatseid alustasin AAA tüüpi ümmarguste patareidega ja nagu ei tundnud midagi (no kõigepealt panin muidugi kohe 220 otsad sisse, aga see kurat klopsis korke välja ja muud effekti polnud). Väikestest patareidest polegi miskit kasu, põhemõtteliselt kulutad lihtsalt ca 3 macintosh professionaal tüüpi sülearvutit ära, kuid pilti ei võta ikka ette. Sai katsetatud järjest suuremate patakatega ja lõpuks auto akuga, kuid tulemus umbes sama, lihtsalt see erinevus, et aku puhul muutis arvuti värvi, aga see on rohkem pedede värk ja mulle ei istu - tahaks nagu ikka tööd rohkem teha mitte edvistada. Mingil hetkel otsustasin, et viga on sisseande otstes. Seega tegin sellise spetsiaalvidina, et võtsin kaks väiksemat sorti hobuserauda panin tikud vahele, et nad kokku ei puutuks ja ühendasin vooluvõrku. Eeldasin, et hobuserauad on piisavalt suured ja ma ei pea enam arvutit ennast vette panema. Hea oli see, et korke enam läbi löönd, kuid endiselt jäi jamaks see osa, et vool ei suutnud arvutisse siseneda. Vesi läks aga keema. No arusaadav ka, kui pinge ei leia õiget sisendit. Üritasin katset korrates ja enne vee keema minekut loopida kopsikuga vett arvuti poole ja korra nagu tundus, et ekraanil isegi nagu midagi vilksatas, kuid ilmselt oli see lihtsalt miski peegeldus ja ikkagi läks vesi lõpuks keema ja arvut vaikis kangekaelselt edasi. Kusjuures hämmastav on see, et kui vee all juhtmeotstest kinni võtad siis näed, et elekter on olemas (ja vahel näed muudki), aga arvutisse nagu ikka ei jõua midagi. Saunas tehtud katsed näitasid kaudselt umbes sama asja. Algatuseks tegin väikse testi nö levi kontrolliks, et läksin saunalavale ja pistsin koroona patarei vastu keelt - levi nagu oli. Nüüd hoidsin seda käes ja vaatasin, mis arvut teeb - sittagi, kõik indikaatorid puhkasid. Mõtlesin, et üritan siis viia vooluallika nii lähedale arvutile, kus oleks võimalik tuvastada viimane elektrilevi punkt, kuid hämmastusega peab nentima, et isegi keel ühtepidi laadija pesas ja küljepeal patarei ei andnud kõige väiksematki tulemust! Kas on tegemist arvutitootjate ja energiatootjate kokkumänguga ei oska öelda, kuid midagi anomaalset selles on.

    Ühesõnaga, olen hetkel nagu tupikseisus, et kuidas edasi minna. Suur hulk raha on magama pandud ning seetõttu ei tahaks poolel teel ka puhkama jääda. Mul on paar sõpra, kes on venemaal surma saanud elektrirongi katusel sõites, kuna seal oli liiniall elektriväli nii suur. Kas võib ola nii, et kui tol ajal oleks neil olnud läpakad, mis oleks selle elektri endasse võtnud, poleks nad ise lööki saand? Või on ikkagi asi selles, et meie kodumasinate elektri vastuvõtmise otsad on liiga väiksed, et elekter nö ei leia nagu õiget auku üles?

    No vat, ehk on keegi ka katseid teind ja jagab kogemusi?

    21. november 2008 - 00:18:58 · Otselink

  • henk 15 a

    Anna mulle ka natuke seda, mis sa tarbid seal :D

    21. november 2008 - 00:25:56 · Otselink

  • seda saab seinast ju kui leping on tehtud

    21. november 2008 - 00:36:17 · Otselink

  • Ooker 15 a

    http://powercastco.com/

    21. november 2008 - 09:48:18 · Otselink

  • Vireless elekter on põhimõtteliselt äikese näol leiutatud. Pead ainult arvutile vastava piksevarda külge installima, muidugi äikese leviga on sitad lood veel tänapäeval, aga kui kliima veel rohkem perse läheb, siis ei tohiks pikemas perspektiivis probleemi tekkida.

    21. november 2008 - 10:29:01 · Otselink

  • Rauno 15 a

    oh Tesla leiutas selle ammu juba.
    pealegi, su arvuti peab ka oskama wireless powerit vastu võtta. vbla viga selles. tööta arvuti kallal.

    intel töötab ka selle kalla, loodan, et sa jõuad ikka kiiremini tulemuseni.

    22. november 2008 - 19:08:42 · Otselink

  • Töötangi nüüd juba palju kavalama asja kallal, milleks on wireless alkohol.
    On muidugi tekkind juba ka esimesed tõsisemad väljakutsed. Nimelt, ma juba peaaegu wireless alkoholi leiutasin, aga nüüd teekis selline idee, et kuidas teha nii, et pudel, mis on minust kahe meetri kaugusel ja mida ma nö juhtmevabalt joon, et kuidas teha nii, et ta ära petta ja et alkohol sealt hoopistükkis ei saakski otsa? NB! Reeglid on sellised, et purju peab siiski jääma. Eile tegin natuke pettust ja võtsin katsele oma viina kaasa, aga selle nipiga vist pikalt kedagi ei peta

    22. november 2008 - 23:35:07 · Otselink

  • wireless nikk on olevik/tulevik sellesuhtes, alko ja eneseteostus jäävad alati sammukese maha sellest.

    23. november 2008 - 03:13:49 · Otselink

  • Nojah. Muidugi kogu see wireless asi kipub üldse üks paras nikk olema.

    23. november 2008 - 09:11:26 · Otselink