GWT head ja vead?

  • klmr 15 a

    Kas kellegil on kokkupuuteid GWT'ga (Google Web Toolkit)? Googeldades avastasin, et pole just eriline disainerite lemmik (tabelitelt põhinev layout, puudulik accessibility, keeruline debugimine jne). Mida pixli kasutajad asjast arvavad?

    22. august 2008 - 16:29:32 · Otselink

  • rki 15 a

    Oleneb millise veebirakenduse jaoks seda kasutada plaanid, lihtsakoelisema ja suhteliselt väikse koormusega rakendust pole mõtet ilmselt Javas programmeerida. Kui Java on aga must-have, siis pole GWT selle veebistamiseks üldse paha.

    Need disaineritele ebameeldivad asjaolud vastavad tõele. Mingisugust oma kujundust GWT-le peale tõmmata on suhteliselt tülikas - tuleks eos arvestada et mõistlik on GWT funktsionaalsuse ja disaineri kujunduse vahel kompromisse leida. Vastasel juhul lihtsalt kasvab arenduse hulk järsult, eriti kui pole varasemaid GWT alaseid kogemusi.

    Soovitaks võimalusel mõnda UI librat kasutada (näiteks GWT-ext) ja seda siis vajadusel kohandada. See hoiab arendamisel ilmselt kõvasti aega ja närve kokku, iga progeja liigutuse peale pole vaja disainerit/css venda.

    25. august 2008 - 12:51:50 · Otselink