Flash ja piltide kvaliteet

  • Vahetult enne perse saatmist siis vastake kiirelt, et kas on nii, et kui flashis pilti vähendan, siis pildi kvaliteet kannatab? Ilmneb eriti kui videoks treida ja suure TV ekraani pealt vaadata.

    Kui keegi ei viitsi pikalt vastata või perse saata, siis panen ka jah-ei stiilis variandid:
    a) kannatab jah
    b) mine perse

    Googeldamise varianti ei pand, sest googeldasin ennast juba segaseks. Muidugi ma hakkasin valest otsast googeldama (st vasakult) ja õige küsimuse esitamiseni jõudsin alles täna ja nüüd ei jaksa edasi googeldada hetkel.

    04. juuli 2008 - 18:49:59 · Otselink

  • ei kannata, kui sa ise publish settingutega persse ei keera ...

    kui videot teed, siis encoderi settingud vaata üle ...

    04. juuli 2008 - 18:58:37 · Otselink

  • A miks mul on siis nii, et kõik setingud on maximaalse peal, nii impordi, Library objekti enda kui ka publitseerimise omad ja ikkagi on perses? Pilt on vähendatud ca poole võrra, st suht korralikult.
    Kui teen photoshopis kohe 1:1 mõedus, saab tulemus hea olema, aga kui flashis vähendan siis mitte.
    Kui swf teha, siis põhimõtteliselt asi väga hull välja ei näe, aga lähimal uurimisel saab aru, et põle päris see.

    04. juuli 2008 - 19:03:21 · Otselink

  • Tanel 15 a

    A
    Aga miks sa küsid, tee kohe 1:1 suuruses ja asi korras.

    04. juuli 2008 - 19:09:37 · Otselink

  • codec'i probleem ma pakuks. Flashil on mingi spets lisavidinas muidu videode convertimiseks, kus ka ports codec'e millega saab möllata ... nii hetkel on raske öelda ...

    04. juuli 2008 - 19:11:04 · Otselink

  • ps. alati saad uncompressed .avi välja lasta ja selle suvalise videotöötlus progega, mis sobivaks treida ...

    04. juuli 2008 - 19:15:00 · Otselink

  • no aga nii swf-is kui ka png-s või jpg-s, mis flashist eksporditud on vahe näha.
    Kui teha photoshopis kohe 1:1 pilt ja flashi importida ja see uuesti näiteks jpg-ks ekportida on pildid identsed. Kui aga teha suurem pilt, importida, vähendada ja eksportida on kvaliteet märgatavalt kehvem.
    Mingites foorumites leidsin sama juttu, aga jah ei jaksand enam rohkem lugeda.

    04. juuli 2008 - 19:16:27 · Otselink

  • Tanel 15 a

    Sa ju ise vastad enda küsimusele hetkel.

    Ma offtopicu mõttes küsiks, et kui mul on vektori värk flashis ja tahan seda photshoppi saada. Siis flashist photoshopi otse kopeerimine annab pixslis asja. Flasist illukasse ja sealt photoshopi(smart object) annab minujaoks hea tulemuse aga kuulsin, et teises arvutis oli pilt jube olnud. Lõpuks siis seivisin png ja selle avasin photoshopis. On mõni kergem viis, või kuidas on õige teha?

    04. juuli 2008 - 21:39:37 · Otselink

  • jah, ma tegingi asjad 1:1, aga kuna mugavam oleks olnud olnud photoshopi etapp vahele jätta siis alul jätsingi. Noh siis lasin mov-id ja muidu kah veel kõikse ullem polnd, kuid kui tv ekraanile lasin siis oli kole kui öö. No siis miskil liikusin vea otsimisega erinevate koodekiteni, siis TV aparaatide ja arvutimonitoride pixlierinevuse teemani ja siis lõpuks vaatasin, et kui kohe asi õiges mõõdus teha saab hästi:)
    Novat aga siis jäi nagu küsimus õhku, et mida perset, et miks see flash ei suuda siis bitmapi liigutamisega hakkama saada. Siis lugesin veidi foorumeid ja küsisin siit. St miski väike kahtlus on ju ikka, et äkki ma teen valesti.
    Aga flash ekspordi pildiks ja ava photoshopis (ma teeks nii)

    04. juuli 2008 - 21:59:07 · Otselink

  • mm, aga ikkagi ei saa aru, mis sul juhtus, CS3'l on olemas eraldi kodekite pakett, flashist video exportimiseks (see on tasuline muidugi ja ei oska peast öelda, milliste CS3 pakettidega kaasas). Asi ei ole mitte flashis endas, vaid exportimises ja exportimis kodekid ei ole flashi kui programmiga otseselt seotud (eeldades, et juba flashi importimisel miskit nihu ei läinud). Igatahes peaksid sa saama sama hea tulemuse kui sinu swf fail. Kunagi oli küll see jama, et flash arvutas pixleid valesti, sest olemuselt tegu ikkagi vector põhise progega, aga need mured juba ammu ületatud ja flashst videosid ilma kaduteta exportida on täitsa töötav ja igapäevane praktika ...

    05. juuli 2008 - 17:44:27 · Otselink