corel

  • karu† 16 a

    avades lööb ette mingi update pop-upi.
    kunagi sain selle kuidagi maha võtta linnukesega aga enam ei suuda seda leida. anyone oskab aidata ?

    06. veebruar 2008 - 12:37:08 · Otselink

  • uninstall on hea corelile - päris hästi aitab

    06. veebruar 2008 - 12:44:02 · Otselink

  • kass 16 a

    .

    06. veebruar 2008 - 13:18:24 · Otselink

  • woe 16 a

    control panelis on program update

    06. veebruar 2008 - 18:36:51 · Otselink

  • karu† 16 a

    "uninstall on hea corelile - päris hästi aitab "

    päris mall joke mr.

    07. veebruar 2008 - 09:07:37 · Otselink

  • efera 16 a

    veits tobe on rääkida corelist sitasti kui ise ei tea millega tegemist on. corel palju võimekam ja mugavam, kui illukas.

    a muidu, start menüüst ava corel update ja kliki sealt "never check"

    kui se ei tööta, siis control panel>Program Updates>update settings ja unchecki corel.

    07. veebruar 2008 - 10:16:38 · Otselink

  • PeZ 16 a

    veits tobe on rääkida corelist sitasti kui ise ei tea millega tegemist on. corel palju võimekam ja mugavam, kui illukas. <<< muidugi ta on.
    mne räägi mõne trükkaliga sellest mis tundeid äratab tas teadmine et trükkida tuleb corelis tehtud asja.

    07. veebruar 2008 - 11:03:46 · Otselink

  • efera 16 a

    no selgita mulle ka siis mis seal nii halba on? räägid sa siis ver9st või x4-st?

    07. veebruar 2008 - 11:52:27 · Otselink

  • karu† 16 a

    tean ise seda ka, et corel pole just kõige tunnustatum programm teheks prof. tööd. naised saunas räägivad, et corel on nt ebakindel tehes tähtsaid trükitöid nt hansapangale kus oranž võib minna punaseks vms.
    muidugi ka see, et tihti jookseb lambist kokku, nii mõnigi kord tööd mitu korda üle teinud, sest corel on mõnuga pange pannud. õnneks enamustel korrdadel on backup save kuskil temp kaustas olemas.
    siiski on corel hea alustamiseks. hea soe ja lihtne.
    muide käib ka jutt mõnedest trükikodadest kus cdr failile näidatakse keskmist näppu :)

    07. veebruar 2008 - 13:14:49 · Otselink

  • PeZ 16 a

    õige ka :)
    väga ebakindel on corel, lõhub vektoreid, teeb mingeid veidreid asju pathide, pathide paksuste ja brushidega, muudab värve suht oma suva järgi cmyk vs spot ja peaaaegu võimatu on sealt kuskile teise programmi midagi saada. pdfid lähevad ka katki ja UI on täiesti oma ebaloogikaga.
    kui tahad "industrytööd" teha, kasuta industrystandardeid :) ma ka htmlkoodijaks ei pürgi kui lugeda oskan vms.

    07. veebruar 2008 - 13:30:22 · Otselink

  • Sven 16 a

    oh vana hea corel vs ai chat

    07. veebruar 2008 - 13:38:18 · Otselink

  • Koleriga see värk, et hea lihtne alustada. A kui tahad trükikõlbulikku asja teha, siis pead rohkem ta hingeelu teadma. Postscripti osas üsna kapriisne teine. Värvihalduse seadistamine käib ka algajale üle jõu ilmselt.
    Samas on ta väga paindlik kiirete tööde tegemiseks - mitmeleheküljelised voldikud jms on hea korraga ära teha seal. Põhiline argument miks ta minu masinasse on installitud on väga hea trace - alates x3-st. Imporditavate-eksporditavate failitüüpide list on ka eeskujulik tal. Mugav on mõni advanced vektorkuju seal flashi jaoks valmis visata ja copy-paste. Sama asja teeb ka illukas a see cs3 avab end mitu korda kauem.
    Paljud trükikojad (õigemini prindikojad), kasutavad poognalayodiks kolerit, et kiirelt visitkad visata poognale vms .. ses mõttes ei saa öelda, et keskmist näppu näidatakse alati .. need hoopis plaksutavad rõõmust.

    Selge on see, et suuremat projekti on mõnus üleni adobes teha.
    A omal kohal on tegija see koler.

    See erinevate harjumuste/vajadustega inimeste vahel vaidlemine ei lõppe nagunii ... mac vs win - cdr vs ai .. jne. Igaüks kiidab ikka enda munni mitte teise oma :P

    Peaks tegema nagu TopGearis autodega vahel tehakse ... püstitame hulga ülesandeid mida siis ernevate programmidega lahendama hakkame. Anname punkte ... koler ilmselt stiilipunkte ei saaks .. :)

    07. veebruar 2008 - 13:44:55 · Otselink

  • Kunagi tegin koleriga päris kaua. Isegi ostsin endale selle junni (vist 9 või 10 versiooni). Lõpetasin ära siis kui pärast ühte tõsisemat projekti Koolibri kirjastus mu cdr faili peale peaaegu perse tahtis saata. Mehed olid seal teinud sellise testi ükskord :) - salvestasid mingi võrdsete külgedega ruudu koleris ära ja hiljem avasid - ruudu küljed olid muutunud.

    Teises kohas sõimati lihtsalt veidi ja öeldi et see pole trükitöödeks vaid mingitele kilelõikuse meestele mõeldud. No ta on ikka tõesti üle mõistuse ebastabiilne ja igast krutskeid täis. Kuigi nendega harjub mingil määral - ta on nagu selline jonnakas tegelane, kelle kapriisidega õpid arvestama. Kui asja käppa saad, siis on hullult mõnus suristada (mul oli peaaegu iga käsk klaveri alla pandud).

    Aga siis kui jälle pangestuma asus ... oi oi oi. Vahepeal oli tal kombeks nii teha et salvestades keeras kuidagi faili nässu ja siis ei suutnud seda enam avada. Ükskord juhtus see mul mingi keerulise vektor asjaga ja bäkappi polnud. Selles mõttes on ta lahedalt ehitatud et mehed juba arvestasid et said mingi ilge sitaga hakkama ja tegid selle päkkappimise võimaluse (millel on vist vaikimisi linnuke taga) ja selle laheda akna mis ette tuleb kui asi jälle hapuks läheb. Ja hapuks ta läheb.

    Pärast mõne aastast kokkupuudet koleriga on mul vist elu lõpuni võrkkestale sööbinud pangestunud pildiga monitor. Muidu on hea programm. Kahju et nad logo ära muutsid - mulle meeldis esimeste versioonide õhupall :) Häid külgi on tal ka kindlasti hulgim - meenuvad gradientide võimalused ja paremad joonega kabetamise võimalused - punktid jm - see mis musi ütles - leheküljed jne. Hilisemaid versioone ka ei tea.

    P.S. kui keegi osta tahab siis võin ära müüa - vist 10. versioon - pean järgi vaatama (kunagi ostsin 10 000 eest nüüd teeks ikka väikest alet ka :P)

    07. veebruar 2008 - 16:21:21 · Otselink

  • efera 16 a

    pangestus ta jah tihti. eriti 9. ilgelt vihale ajas kui iga 5 sekundi tagant control+s ei vajutanud. aga eks temaga õppis tegelema. sel ajal unistasin et kurat ostetaks illukas küll siis oleks elu helge. nüüd on cs3 illukas ja kõik muu jura olemas. .aga nagu ei ole üldse parem kui corel 9ga. corel on kuidagi loogilisem ja lihtsam.

    näiteks: teeme lihtsa grandientse transparency

    corel: ava object, kliki transparency nupu peal ja tiri transparancy objektile peale.
    illukas: ava objekt, siis joonista objekti peale kast. täida see gradiendiga valgest mustaks, siis selecti mõlemad objektid ja kliki transparency väiksest menüüst create opacity mask.

    ja kasvõi maskimine on kergem ja loogilisem. (powerclipist paremat asja pole)

    suur pluss on muidugi see, et illukas ei pangestu.

    kuigi kui siin räägitakse koguaeg corelist nagu 9-11 versioon. siis x4 ja ka juba x3 on hoopis teised asjad.

    07. veebruar 2008 - 17:00:58 · Otselink

  • tõnis: ega sa siis *cdr-i trükikotta saatnud?

    07. veebruar 2008 - 17:01:04 · Otselink

  • tookord tõesti läks millegipärast tööfail. Kui efera juttu kuulata siis kõlab jah ilus :) meenuvad powerclip jm asjad, midagi pole öelda kohati on tõesti paindlikum, ent tookord kui ülemineku tegin oli ai tugevalt töökindlam. Viimastel versioonidel väga ei õnnestu pange joosta?

    07. veebruar 2008 - 19:29:20 · Otselink

  • efera 16 a

    x3 juba ei pangestunud.. oletan et x4 veel parem.

    07. veebruar 2008 - 21:51:39 · Otselink

  • wuzz 16 a

    illuka crashid küll harvad pole kui flash käib samal ajal :(

    07. veebruar 2008 - 21:52:39 · Otselink

  • efera 16 a

    õnneks pole mul veel seda olnud.. vist. või siis polnud liiga destruktiivne, et mäletada :P

    07. veebruar 2008 - 23:44:55 · Otselink

  • X4-ja splashi oleks nad võind küll valmis teha enne download lingi andmist ... üritan mujale vaadata need 3 sek-i

    08. veebruar 2008 - 00:33:59 · Otselink

  • Kahjuks läks vana hää freehand hingusele...

    13. veebruar 2008 - 15:09:39 · Otselink

  • PeZ 16 a

    võiks ju loota et need paremad palad siis integreeritakse millalgi indesigni või illukasse ... või tglt ma paluks 3., sellist Indesign Light küljendussofti, milles saaks kiirelt multipage template/masteri põhiseid asju teha.

    13. veebruar 2008 - 15:24:44 · Otselink