nädal3 - möla

eelmine

  • m703324 16 a

    mainin siin siis ära et minumeelest on äge et keegi ikka joonistab veel üldse... kas siis paintiga või pastakaga, hiirega või varvastega.

    Kui me hakkame jooni tõmbama teemal kes võib postida või kes on kellegi arvates liiga algaja siis see asi ei jõua kusagile.

    Lollitada ei tasu. joonistage ja vaadake. siiamaani on igast joonistusest olnud midagi õppida.

    29. oktoober 2007 - 17:46:40 · Otselink

  • Mulle ikka meeldis, et sai möla ka ajada. Jah kiusata ei ole ilus ja täitsa mõtetut juttu kah hea küll. Aga möla loob hea fooni ja annab tagasisidet ning annab võimaluse oma lemmikutele verbaalset pöialt hoida. A noh samas mul on see värk võibolla mingi diagnoosi alla käiv kah, nii et...

    29. oktoober 2007 - 17:57:16 · Otselink

  • Nojah, teisalt andis Tõnis suht hea vihje, et kui sõna võtad, pane pilt ette. Kogu rahva joonistamisvõime kasvule mõjuks see tohutult.

    PeZ, seda sa tahadki jah!
    :)

    29. oktoober 2007 - 18:08:12 · Otselink

  • Ked† 16 a

    A ma ei saa üldse aru miks või keda see möla segab?:S Mul on siin sektsiooni kõrval üks scrollbar mida sikutades saab vaevata alla sekundiga teema algusest teema lõppu.

    29. oktoober 2007 - 18:13:58 · Otselink

  • m703324 16 a

    möla tekitab veel rohkem möla ja kärbib joonistamise julgust ja ka soovi.

    29. oktoober 2007 - 18:16:55 · Otselink

  • Ked† 16 a

    Ei no ma saan aru küll et Eesti digijoonistus on kehvas seisus ja sellesse tuleb ettevaatlikult ja kannatusega suhtuda, utsitades algajaid ja julgustades, aga teemasse puutuva kriitika kärpimine on siiski taunitav. Tagasiside peaks ju ometigi sama tähtis olema kui teos ise. Vähemalt autori jaoks.

    29. oktoober 2007 - 18:22:52 · Otselink

  • A ma avastasin, et enda tehtud piltide puhul on photoshopi filtrid kohati täitsa teema või noh sobilikud

    29. oktoober 2007 - 18:27:24 · Otselink

  • ma küll ei kasutand neil esitatud töö puhul, aga pärast proovisin

    29. oktoober 2007 - 18:28:20 · Otselink

  • henk 16 a

    Ked, vaata, on vaks vahet, kas tagasisidet annab m703-324 või mõni juhuslik mööduja, kes lihtsalt muuseas tahab midagi halvasti öelda. põhiline vahe on selles, et m703-324 suudab vajadusel oma ekspertiisi pildiga tõestada ;)

    seega päris hea lahendus. ma saan rahus oma möla edasi ajada teemas, kus ei pea pilti lisama iga posti juurde :D

    29. oktoober 2007 - 20:49:38 · Otselink

  • Ked† 16 a

    Ei no kahtlemata on vahe sees. Selleüle ma ei vaidlegi. Aga kes tahab sitasti öelda see saab siin teemas seda ikka teha ja rikub see siis vähem tuju kui antud kommentaar otse pildi all ei ole?

    29. oktoober 2007 - 21:20:39 · Otselink

  • Aga siin on ju ikkagi paha kommenteerida teist teemat

    29. oktoober 2007 - 21:34:47 · Otselink

  • Rauno 16 a

    vähem möla ja rohkem pilte ;]

    ja penlonely oma on täiega kick äss!

    29. oktoober 2007 - 21:54:52 · Otselink

  • PeZ 16 a

    eesmärk kindlasti pole kriitikat kärpida!
    aga ma arvan et piltide threadid võiks piltide jaoks hoida - muidu lihtsalt 15 posti möla (ja kindlasti seal sees ka mõne posti jagu põhjendatud kriitikat) kohta 1 pilt. Võiks teha ka selle et - kõik kes postivad uue pildi, annavad ka oma arvamuse kõigi eelnevata piltide kohta?
    see on vabatahtlik aga oleks kõigile hea ma arvan.

    30. oktoober 2007 - 07:57:42 · Otselink

  • Arvan et mõistlik mõte. Mul endal on väike dilemma. Kuna ma olen päris palju klassikalise maaliga tegelenud, siis tundub digimaal nagu veidi "vähem väärtuslik" või nii... Vähemalt digimaalis traditsioonilise tehnika järgimine. See tundub mulle isiklikult veidi mõttetu (siin pole teragi kriitikat teiste aadressil). Digimaalil võiks olla mingi digitaalne iseloom minu meelest. See asi mille ma tegin on maalitud põhimõtteliselt üks-ühele samas tehnikas ja ka koloriidis mida olen kasutanud päris palju õlimaali puhul. Digitaalne iseloom mis see olla võiks? Võibolla viide kosmosele :)? Võibolla selgelt tajutavad pikselid või vektorid? ... Ma ei tea. Peab veel aretama. Niipidi analüüsides jääb silma Annu, Crafi ning Soomuki tehnika. Ps.teised on ka väga seffid :)

    30. oktoober 2007 - 08:34:30 · Otselink

  • m703324 16 a

    see vähem väärtuslik jutu kohta kysin: kas tekst mis on arvutil kirjutatud on vähem väärtuslik kui trykimasinaga või siis suisa sulega kribatud?

    tule oma mõttes natukene tagasi - mis on üldse pildi eesmärk? kas põhiliselt manifesteerimaks meediumit ja materjale või siiski pildi enda (sisu) pärast.

    klassikaline maal on ka naljakas variant - vanasti ka tempera mehed rääkisid et õli on mõttetu mänguasi ja tõeline kunst see kindlasti pole. Ja siis veel käi korra moodne kunst läbi. St. kunsti üks mõte on kindlasti inimeste ajusid kõditada või siis suisa labidaga anda - nii maailmavaate suhtes kui ka kunsti enda mõtte ja muutumise suhtes.

    ma olen seda digimaali juttu kymneid kordi eri nurkade alt seletanud aga millegipärast teksti, foto, arhitektuuri jne analoogidest saab rahvas aru aga digimaal on "vähem väärtuslik".

    Võibolla on asi selles, et sa pole lihtsalt näinud vapustavaid digimaale... meil siin ju pole. Ma ise olen ka kesine näide. Aga niipalju võin öelda, et kui pilt avaldab muljet siis selle järele on nii emotsionaalne kui materiaalne nõudlus.

    Ma ise olen harrastanud väga erinevaid materjale ja tehnikaid aga eelistan digimaali selle praktilisuse, puhtuse ja paindlikkuse pärast.

    30. oktoober 2007 - 10:25:18 · Otselink

  • PeZ 16 a

    ma arvan et tehnika ei loe. kui keegi soovib, siis ka teemas foto poleks ehk liiast, aga siis peaks olema mitte suva klõps vaid miski rohkem läbimõeldud.
    eriti mõndade vähe keerulisemate teemade puhul.

    30. oktoober 2007 - 10:34:43 · Otselink

  • PeZ 16 a

    ja kui keegi "pärismaali" suudaks produtseerida, oleks see eriti äge.

    30. oktoober 2007 - 10:35:46 · Otselink

  • Mina endale piire ei sea, tehnika nimi on "Tavaline plätserdamine asjaga mis kätte satub ja valmistab rõõmu" või joon- ja punktspämm. Seni kuni keegi perse ei saada, spämmin edasi. (kui saadab spämmin tagasi:)

    30. oktoober 2007 - 10:39:18 · Otselink

  • To: m703-324

    Vat ei oska öelda... See on lihtsalt siuke subjektiivne tunne nagu. Digi teosel jääb minu jaoks nagu üks tasand puudu - materiaalne tasand. Hinge ja vaimu tasand on olemas. Mateeria mõiste tekib justkui alles välja printides ja see ei pruugi väga ilus (jälle subjektiivne arvamus) olla, eriti lähedalt vaadates.

    Klassikalise maali puhul (ütleme näiteks õli) on fiiling tagatud ka lähedalt vaadates (abstraktsed vormid ja nauditav tehnika jne). Samas ma ei väida et digimaal ongi vähem väärtuslik, ma räägin oma tundest. Konkteetsemalt öeldes on tunne see, et digimaal mis jäljendab traditsioonilist maalihtehnikat ja ei too sisse lisaväärtust tekitab küsimusi lihtsalt. Loomulikult mõnele sobib rohkem jne, aga mis on konkreetselt ikkagi see põhjus miks viljeleda maali niipidi?

    Puhtalt ja paindlikult saab maalida ka pintsliga, see nõuab lihtsalt võibolla veidi teise laadilist distsipliini... Kui digimaal jäljendab klassikalist tehnikat ja leiab mingi edastatava sõnumi või pointi läbi põhjenduse siis ei teki ka küsimusi. Aga kui digimaalil oleks mingi täiesti oma nägu siis tekiks küsimusi võibolla vähem. Noh sellised mõtted lihtsalt.

    Selles mõttes on sulega kirjutatud tekst kindlasti väärtuslikum minu silmis kui arvutiga imiteeritud sulekiri.

    m703-324 kas sa viitsid panna mõne näite mõnest sumeelest parimast digimaalist või mõnest lemmikust vms?

    30. oktoober 2007 - 10:51:01 · Otselink

  • Kait 16 a

    kindlasti Graig Mullins ...kes omab siis väga tugevat traditsioonilist tausta, kuid viis digimaali ka uuele levelile...
    kuna ise pole hea sõnasepp aga jagan m703-324 vaatenurki siis jätaks vaidlemise tema hoolde. (kuigi jah sulg vs klaver polnud parim näide). aitäh
    aga ma arvan et selline kahe meediumi vahel vaidlemini tulenebki eelkõige ühe poole ignorantsusest :)

    30. oktoober 2007 - 10:59:43 · Otselink

  • Ma ei võta seda enda poolelt kui vaidlust. Pigem kui teemaarendust ja arutelu.

    30. oktoober 2007 - 11:20:05 · Otselink

  • henk 16 a

    Tõnis001, ma saan aru, et juba valmis fondi kasutamine sule kirja matkimiseks on vähem väärtuslikum kui päris sulega kirjutamine. Samas arvuti abil uue fondi loomine, mis jäljendab sulega kirjutamist on minumeelest vägagi "kunstiline" tegevus (parema termini puudumisel).

    Ehk siis asjaolu, et midagi tehakse arvuti abil, on tulemuse juures küll täiesti tähtsusetu detail. Kõik muu on oluliselt määravam.

    30. oktoober 2007 - 11:27:39 · Otselink

  • m703324 16 a

    sulega saab koledasti idiootsusi kirjutada ja microsoft wordiga saab meistriteoseid kirjutada. Ilusat maja saab planeerida cadis või H pliiatsi ja sirkliga.

    Loomulikult on paljudel vanadel asjadel oma võlu ja tunne. Vinüülplaadi krõbin näiteks - vaieldamatult mõnus. Aga see, et tänapäeval muusika on enamasti muudele kandjatele toodetud ei muuda muusikat ennast vähem väärtuslikuks eksole.

    Arvan, et tähtis põhjus miks digitaalsel teel illustratsiooni/maali viljeleda on kindalsti praktilisus. Asju tutvustatakse asjast huvitatud vaatajaskonnale siiski enamasti digitaalsel teel. Illustratsioone kasutatakse nii raamatute kui ka kõige muu jaoks kah enamasti digitaalselt.

    St. ok. kui kellelgi on eesmärk imiteerida traditsioonilisi materjale (Painter) siis minugipoolest. Minumeelest see ei ole paha aga ei ole ka eesmärk iseenesest. Küll aga kehtivad "traditsioonilised" (ehk siis surematud) asjad nagu proportsioonid, värviõpetus, kompositsioon jne nii skulptuuris kui õlimaalis kui digimaalis.

    Ja kui juba selleni tulla siis ma ei näe midagi halba selles, et minu väljatrykkidel (nagu ka fotodel) pole tekstuuri.

    Muide kui keegi on huvitatud siis sel laupäeval ma näitan asju ja vastan õlu eest kysimustele WHA! yritusel

    30. oktoober 2007 - 11:34:43 · Otselink

  • :D

    30. oktoober 2007 - 11:45:45 · Otselink

  • soomuk 16 a

    digi ja päris on üsna võrdselt andekust vajavad. samas on digiviguritega kindlasti kordades mugavam, kiirem ja ka kergem soovitud tulemuseni jõuda (undo, layerid, brushid etc.). ma arvan, et hea kogemus oleks intous3 asemel vahelduseks ka päris pintslit proovida. mitte, et ma digitulemusi kritiseeriks... imho on päris pintslilt üleminek digile tunduvalt kergem kui vastupidi. ise plaanin ka kunagi selle wacomi majja tuua, aitab pintsliga joonistamisest - kapi taha enam ei mahu lihtsalt õlid ja akrüülid ära.

    30. oktoober 2007 - 14:55:31 · Otselink

  • Oo, mölisemise võimalus! Aga nüüd ei tule.
    Muidu tahtsin ühte teist asja teha, ennast noh, aga tuli ikka purjus Che või Johnny Depp

    30. oktoober 2007 - 15:33:54 · Otselink

  • dääm, valesse kohta ka veel

    30. oktoober 2007 - 15:34:12 · Otselink

  • minujaoks seisneb see ehedus ja mitteehedus selles, et klassikaliste vahenditega teost luues ei ole autoril võimalust peale teose valmimist tulemusse eriti kardinaalselt enam muduatusi sisse viia (ala, joonistan kiirelt uue pea või muudan taustvärvide toone või terve pildi kontrasti jne) ja seetõttu lõpptulemuses on rohkem näha ehedust hetkest millal teos sündis ja autori käekirja ka muidugi.

    Ma ise muidugi joonistada ei oska, aga digifoto ja analoogfotoga olen natuke tegelenud. Analoog sümpatiseerib mulle rohkem just sellepoolest, et kõik otsused teose tekitamiseks on tehtud hetkeks millal katik avatakse/suletakse ja lõpptulemus ei ole saadud steriilse järeltöötluse tulemusena. Olukord kus igal filmil on oma käekiri ja igal valgusel oma tugevus on minujaoks foto juures erilise väärtusega. RAW failist saab seda kõik ise tekitada ja seetõttu näeme tihti fotodel momente mis on ilusad, tunduvad reaalsed, aga sellegipoolest kunagi reaalsuses ei ole eksisteerinud.

    Võibolla paljudel sellepärast just digivahenditesse väike eelaimdus ja eheduse puudumine peidus. Samas nullist joonistama hakates digis on ilmselt teine teema ja ehedusest ei peaks puudust tulema.

    30. oktoober 2007 - 15:34:15 · Otselink

  • tajo 16 a

    minu jaoks loeb ainult lõpptulemus. pildista keskformaadi või seebikarbiga, joonista vihikusse või CS3s, lõpuks ei ole seda meetodit KUIDAS pilt valmis mitte kellegil vaja teada.

    30. oktoober 2007 - 16:52:41 · Otselink

  • mulle meeldib mässamine

    30. oktoober 2007 - 17:03:18 · Otselink

  • no selles mõttes, et asjadega mässamine või millegi tegemine ise

    30. oktoober 2007 - 17:03:52 · Otselink

  • m703-324, pagan katsetama ärgitad!
    Mõtlesin just, et peaks veidi vahet, et jõuaks muude asjadega kah tegeleda.
    Läheb vist metsa see plaan

    30. oktoober 2007 - 21:12:51 · Otselink

  • m703324 16 a

    katsetama millega?

    30. oktoober 2007 - 21:25:29 · Otselink

  • joonistamisega ikka
    või noh huvi tekib nii muudkui edasi proovida
    enne oli siuke tunne et no pole mõtet punnitada, et ei tule midagi välja
    nüüd jälle uus isu
    no pärast pildi vaatamist ikka

    30. oktoober 2007 - 21:32:02 · Otselink

  • Samas ikka tore ka et eraldi teema tehti mölisemiseks. Näiteks tuli praegu kange isu rääkida sellest kuidas keldripoe Olga laupäeviti oma vanameest hoovipeal erinevate esemetega taga ajab.
    Piltide alla poleks see sobind...

    siia kah mitte...

    Midagi teha ka ei saa kui selline isu tuleb, loodus on nii võimas.

    30. oktoober 2007 - 22:58:14 · Otselink

  • Kid† 16 a

    savinegger - tavaline blend ju

    31. oktoober 2007 - 01:17:51 · Otselink

  • Ked† 16 a

    Antonionu on ühel pildil kiilakas, teisel siilipeaga ja kolmandal korraliku parukaga. Neljandal paistab tal habe olevat... kusjuures teistel tema piltidel seda ei esine. Kameelion?

    31. oktoober 2007 - 17:42:15 · Otselink

  • kas pead silmas, et hobuste piltidel seda ei esinend? (käisin vahetult enne sassooni tegemas)

    31. oktoober 2007 - 17:49:35 · Otselink

  • Ked† 16 a

    Ei noh ma mõtlesin, et kui teemaks autoportree, et siis su piltidel olevad kujud võiksid sarnaneda veidi või midagi. A ega see vist samas tapvalt oluline ei ole ka. Peaasi et pilte palju:P

    31. oktoober 2007 - 18:08:02 · Otselink

  • Rauno 16 a

    minusarust ka, tehke kõik ikka mitu varianti. ma ka praegu teen teist. siis on põnevam...ma praegu rongis muuseas....üle 10ne aasta...vägev on.

    31. oktoober 2007 - 18:45:01 · Otselink

  • Ah need juuksed ei loe midagi, seal on palju koledamaid asju ja eriti koledad jäid pildi äärest üldse allapoole.
    Muide, kas mingist hetkest peaks oma piltpostitusi piirama hakkama või vaba voli? Noh et kas on mingid mõõdetavad viisakuspiirangud?
    Mul vahel lihtsalt tuleb selline ühiskonnale heategemise tahtmise tunne peale ja siis mõtlen, et äkki ei peaks nii palju igal pool spämmima.
    No ma siis võtan mõne õlle tavaliselt ja uskuge, see nõrkusehetk saab kui peoga pühitud!

    31. oktoober 2007 - 20:08:38 · Otselink

  • Tegelt võiks keegi veel siin miskit maali moodi asja näidata, nagu eeskuju mõttes. Äkki saaks veidi miskit shnitti, muidu jäängi mingit klubihuumorit tegema

    31. oktoober 2007 - 20:49:47 · Otselink

  • Rauno 16 a

    tra pez näeb välja nagu robert hoopis.....see kõrvits siis...
    kle sa vist oledki see? teed bändi ka ja puha...kuskilt lugesin, et genka vend teeb ka bändi.

    01. november 2007 - 00:14:32 · Otselink

  • Nii Ked, kuna su pilt on ilmselt suht originaalilähedane siis ma ilmselt tean mihuke sa oled, seega kui sa nüüd minu piltide kohta midagi pahasti ütled, saan ma su üles otsida ja sulle isiklikult pahasti vastu öelda:)

    02. november 2007 - 07:33:09 · Otselink

  • Tegelt ma ootan ära teema, kus kõik peavad oma torsot joonistama ja siis vaatan, ega see liiga musklit täis pole.
    Igaks juhuks.

    02. november 2007 - 07:39:04 · Otselink

  • Ked† 16 a

    heheee..:D.... no kas ma siis enne tõesti nii halvasti kohe ütlesin? Rohkem nagu tähelepanekud olid.

    02. november 2007 - 08:22:25 · Otselink

  • Ah ei ütlend muidugi, niisama aasin

    02. november 2007 - 08:33:25 · Otselink

  • m703324 16 a

    mina küll Kedi ära ei tundnud pildi pealt. aga tubli pilt sellegipoolest. meenutab stiili mida kasutatakse mängude jaoks character concept art tegemisel.

    Igaksjuhuks teen natuke kriitikat ka - nõrgeim element pildil on juuksed. Ses suhtes et vormi pole, füüsikat, kaalu, ruumilisust.

    kusjuures korralikult pilte sai ju nädalaga (Y)

    02. november 2007 - 09:36:39 · Otselink

  • jaa üks asi mis mulle m703-324 piltide juures meeldib ongi vorm, skulpturaalne selline, täitsa tajutav nagu.

    02. november 2007 - 09:56:12 · Otselink

  • Ked† 16 a

    Sarnasusega on jah nii nagu ta on. Mul oli tükk tegemist enne kui üldse mingigi tajutava kujutise pildile sain. Pidin peegli appi võtma sest foto järgi ei õnnestunud kohe kuidagi. Oleks pidanud valgust ka sättima sest hetkel valgustab ainult seljatagune laelamp ja nägu jäi suht ühtlaselt varju ja sellepärast ta vist veits pannkooki meenutab et vormi oli minusugusel algajal sedasi raske leida. Juustekriitikaga olen ka nõus aga hetke oskustest jääb parema saavutamiseks puudu... ja tegelt mitte ainult juuste juures vaid igalpool tunnen ma ennast kohati täiesti saamatult... käsi võiks ka kindlam olla ja bla blaa.
    kaks vaheetappi ka kui kellegile huvi pakub:
    1 2

    02. november 2007 - 10:26:15 · Otselink

eelmine