Kodulehege papi teenimine

  • Sain ka kodulehega hakkama, mis toob sisse natuke pappi, mul tekib ainult küsimust, kuidas maksudega lood on. Siin vast teisigi kes teenivad natuek tsekkidega googlest raha vms.

    24. oktoober 2007 - 21:05:11 · Otselink

  • Eraisikuna on sul aastas tulumaksuvaba miinimum (12x 1kuu maksuvaba miinimum), kui sellest üle läheb (kasutad seda miinimumi oma töökohas või teenid lihtsalt rohkem tulu) pead hakkama tulumaksu maksma, kui tulud laekuvad ettevõttele, siis maksustatakse ettevõtte poolt tehtavaid väljamakseid (nagu palk, dividendid, erisoodustus jne)

    eraisik täidab aastas korra eelmise aasta kohta tuludeklaratsiooni ja peale seda deklaratsiooni on vaja maksta maksud tuludelt millelt pole makse veel arvestatud

    24. oktoober 2007 - 21:19:41 · Otselink

  • henk 16 a

    aga eraisiku puhul peab sots maksu ka maksma?

    26. oktoober 2007 - 09:28:53 · Otselink

  • "aga eraisiku puhul peab sots maksu ka maksma? "

    Oleneb summadest, kui maksuametile tundub, et see tulu on sul ainus elatusallikas ja see tulu tekib stabiilselt (ei ole ühekordne ost-müük jne), siis eksisteerib võimalus, et algatatakse kohtuasi ja nõutakse selle tulu sotsiaalmaksustamist tagantjärgi (koos intressidega). Nii on tehtud isikutega kes väidavad end elavat ainult dividendidest.

    Kui sa saad kuskilt mujalt (ütleme , et käid tööl) normaalset palka millelt makstakse maksud, siis seda probleemi arvatavasti ei teki.

    Kui see tulu on juba arvestatav tulu, siis oleks mõistlik tekitada sellele taha osaühing ja olla ise kõikide osade omanik. See annab teile vabaduse vajadusel maksta endale palka või võtta see tulu välja dividendidena ja maandada nii riske mis võivad tekkida maksuseaduste erinevatest tõlgendustest. Kuna kuulume Euroopa liitu , siis liidu raames võite ise endale sobivama maksukliimaga riigi vaadata, kui Eesti ei sobi.

    26. oktoober 2007 - 10:15:36 · Otselink

  • iam 16 a

    "Kui see tulu on juba arvestatav tulu, siis oleks mõistlik tekitada sellele taha osaühing ja olla ise kõikide osade omanik. /--/ Kuna kuulume Euroopa liitu , siis liidu raames võite ise endale sobivama maksukliimaga riigi vaadata, kui Eesti ei sobi. "

    osaühingu omanik võiks olla ikka tankist, kuna elame ikkagi eestis ;)

    26. oktoober 2007 - 12:26:58 · Otselink

  • Mina saadan kahtluste korral alati maksuametile kirja küsimusega kuidas toimida, neil on kohustus vastata (mingi konkreetne aeg oli), maili jätan alles. Siiani on asi laitmatult toimind.

    27. oktoober 2007 - 01:39:46 · Otselink