Aadressita reklaamist loobumine

  • Tahtsin juba ammu seda teha, aga ei suutnud kuskilt neid kleepekaid välja võluda ja ei olnud meeles kuskilt uurida seda. Tänahommikune pasalaviin lausa sundis seda tegema :)

    Niisis: Kui kellelgi on vaja spämmist oma postkastis loobuda, siis saab seda väga lihtsalt teha, kui saata kiri info@post.ee ja surada kitrja sisuks postkasti omaniku/valdaja nimi ja täpne aadress koos palvega aadressita reklaamidest loobumiseks.

    Aadressita reklaamist loobumine posti lehel

    19. september 2007 - 11:02:41 · Otselink

  • wuzz 16 a

    see on paraku ainult eesti posti oma, mis ei kanna enamus spämmi laiali. teistele kandjatele tuleb ka teavitada. mingi sait oli kus sai seda kõike koos teha. lisaks aitab väga hästi kleepekas postkasti peal.

    19. september 2007 - 11:44:13 · Otselink

  • post saadabki nädala jooksul selle kleepeka sulle, saab näha kas mõjub

    19. september 2007 - 11:45:40 · Otselink

  • ma panin 2 kleepekat oma postkastile .. üks on "Ainult tellitud posti kast" ... teise teksti ei mäleta.

    Peale nende kleepimist pole mingit rämpsu tulnud - isegi kohalik linnaleht ei käi enam.

    Ma muidugi redutan väikelinnas, kus reklaami hulk pole võrreldav pealinna, või mõne suurema linna omaga ..

    19. september 2007 - 11:58:36 · Otselink

  • Rauno 16 a

    neid kleepse saab muidu nendest utkadest ka, kus võtmeid paljundatakse...

    19. september 2007 - 12:03:19 · Otselink

  • ma ka Pärnus, aga noh naahui mulle iga päev tuleb mingit T-marketit, k-rautat , ehitusservicet, rimit, selverit jne jne

    19. september 2007 - 12:21:00 · Otselink

  • Ooker 16 a

    Spämm tuleb suure ümbriku sees toppida Eesti Posti oranži postkasti ja peale kirjutada "VALE AADRESS. PALUN TAGASTADA SAATJALE."

    Edit: Seda siis juhul kui kleeps ei aita. Esialgu tasub proovida ka kleepsuga - mõnda aega mõjub.

    19. september 2007 - 13:01:37 · Otselink

  • siim s 16 a

    miks just eesti posti oranzi postkasti? ma pakun, et vähemalt samapalju panevad postkasti reklaami teised firmad (express post jne)

    19. september 2007 - 13:40:19 · Otselink

  • Ooker 16 a

    Okei, ma polnud päris täpne - Eesti Posti poolt pandud spämm panna Eesti Posti postkasti. Kuidas eristada seda muust pahnast? Ma millegipärast arvan, et teine kandja ei viitsi mu Eesti Posti poolt toodud ajalehte lahti teha ja reklaami hoolikalt sinna vahele sokutada vaid virutab niisama kasti.

    Tuleb muidugi öelda, et Eesti Post peab tegelikult sellest poliitikast väga hästi kinni. Probleeme on aga voolava kaadriga - iga kord kui uus postiljon tuleb, on vaja natuke noomida, selgitada kleepsude tähendust ja siis jälle rahu majas. Kuni tuleb uus tegelane.

    PAHA lugu on aga selles, et postiljonile jääb see minu reklaamleht ikka kätte. Ma ei tea mis nendega edasi tehakse. Loodushoidliku kodanikuna oleks mul hea meel kui seda minu reklaamlehte üldse ei trükitakski, aga seda on vist juba palju loota. Sest iseenesest pole ju vahet, kes selle prügikasti viskab, kas mina või postiljon.

    Edit: Okeiokei, ennetades noomivaid sõnavõtte, teatan, et korjan vanapaberi hoolikalt kokku ja... kogun kuuri... Kui kuur täis saab, viin ilmselt kuskile ära.

    19. september 2007 - 17:01:32 · Otselink

  • iam 16 a

    "Ma millegipärast arvan, et teine kandja ei viitsi mu Eesti Posti poolt toodud ajalehte lahti teha ja reklaami hoolikalt sinna vahele sokutada vaid virutab niisama kasti."

    Enamus ajalehti (nt EPL, EE) toob ju koju express post ja sellel on väga suva kõikidest siltidest, korrusmajas on vähemalt see hea, et otse kasti ei topita, vaid eraldi "reklaami riiulile"

    aga jah, ega muu ei aita jah kui personaalne tegelemine postiljoniga. ükskord oligi nii, et nägin hommikul aknast, et mingi reklaamikandja käis ringi tänaval ja siis hüppasin hommikumantlis välja kui hakkas mu ridaka juurde tulema ja näitasin kätega ära et minu kasti ei pane midagi ja ... töötas :)

    19. september 2007 - 21:41:31 · Otselink

  • Ooker 16 a

    "Enamus ajalehti (nt EPL, EE) toob ju koju express post ja sellel on väga suva"

    Kui ma ütlen, et mulle toob Eesti Post, siis usu, ma ei valeta.

    19. september 2007 - 22:51:53 · Otselink

  • v2rv† 16 a

    mul on trepikojas postkastide kõrval suur korv sildiga REKLAAM ja enamasti viskabki postiljon või kuller oma kama sinna sisse. Postkasti satuvad lisaks arvetele enamasti kaubamaja ja stockmanni mõttetud ajakirjad ja vahel harva ka mingi reklaam... lisaks on see korv ka selles suhtes hea, et saan postkasti jõudnud reklaami ise sinna ära visata, ei pea tuppa prügikasti tassima.

    19. september 2007 - 22:59:53 · Otselink

  • mh, ei maksa nüüd nii lugupidamatult ka suhtuda kolleegide loomingusse :) Paljust sellest kraamist saab ju teha käsitööpaberit, kollaaze vms

    20. september 2007 - 09:50:45 · Otselink

  • "mh, ei maksa nüüd nii lugupidamatult ka suhtuda kolleegide loomingusse :) Paljust sellest kraamist saab ju teha käsitööpaberit, kollaaze vms "

    Mul tuli meelde seik kooliajast, kaheksas klass vast oli, kus ühel hommikul avastati, et keegi oli koolimajja sisse murdnud ja ühes klassis rämedalt õpetaja laua sahtlid vedelat sitta täis sittunud. Kolleegid nii ju ei teeks :) ja ilmselgelt jäi süüdlaseks mingi pätt õpilane.

    Ära situ raisk mu postkasti kolleeg, sina ju süüdi ei jää ja ilmselgelt rikub nii mõnigi hommik mõni eestlane jätkuvalt postiljoni tuju.

    20. september 2007 - 10:51:54 · Otselink

  • Jolly† 16 a

    Ahiküttega/kaminaga inimestel pole põhjust kurta :)... kui ehk selle üle et liiga palju kriitpaberil kraami tuleb, see raip ei põle hästi.
    Mul isiklikult veel lisaks ahiküttele veel selline koduloom ka, kellele ei anna mingi variandiga selgeks teha et liivakasti sittuda tuleb... ehk siis tal on enda kergendamise koha valikul mingid oma põhimõtted. Ei jäägi muud üle kui paber alla panna... selleks sobib kriitpaber ka.

    Päikest :)

    20. september 2007 - 12:33:15 · Otselink

  • Ooker 16 a

    Pahatihti tõesti tähendab sõna "andmebaasiturundus" seda, et püütakse kusagilt mingi andmebaas inimeste infoga pännu panna ja neile kontrollimatu sitalaviin kaela uhada, mitte seda, et kogutakse andmeid ja inimese nõusolekut, et millisest infost konkreetne indiviid huvitatud on :)

    20. september 2007 - 12:38:06 · Otselink

  • Ooker 16 a

    "Ahiküttega/kaminaga inimestel pole põhjust kurta :)... kui ehk selle üle et liiga palju kriitpaberil kraami tuleb, see raip ei põle hästi. Mul isiklikult veel lisaks ahiküttele veel selline koduloom ka, kellele ei anna mingi variandiga selgeks teha et liivakasti sittuda tuleb... ehk siis tal on enda kergendamise koha valikul mingid oma põhimõtted. Ei jäägi muud üle kui paber alla panna... selleks sobib kriitpaber ka. Päikest :) "

    Nojaa, aga ahju oleks ju tuhat korda otstarbekam puudega kütta, selle asemel, et puud paberiks teha, ilusad pildid peale trükkida ja siis ahju sumada.

    20. september 2007 - 12:39:23 · Otselink

  • Jolly† 16 a

    VonAppetite, niipalju seda kraami nüüd ka ei tule, et sellega korteri soojaks saaks :)
    Ma pigem tõin näiteid reklaamipaberi sihtotstarbepärase kasutamise kohta.
    Ja seni kuni mingitel tüüpidel õnnestub teistele tüüpidele maha müüa idee,
    et kui nende toode/teenuse tutvustust valimatult 100000-le inimesele saata, siis on võimalik kasumit teenida, pole ka selle laviini vähenemist oodata.

    Suur kast kirjaga "REKLAAM" on kortermajas päris hea idee :) Kui täis saab siis vanapaberikasti ja korras.

    Ja veel teemaga natuke seonduv: supermarketites jääb igasugu papp- ja vineerkaste päris palju üle. Kunagi nägin, kuidas mingi pensionär neid kokkupressitud kaste prügikastist endale kärusse tõstis - ilmselt ka kütteks. Natuke kurb, aga samas asjalik. Inimene saab tasuta kütet ja praegusel ajal levinud metsikust ülepakendamisest tolku ka.

    20. september 2007 - 13:09:06 · Otselink

  • Ooker 16 a

    Eino loomulikult ei ole selles midagi paha kui metsiku ülepakendamise või ülereklaamimise tagajärjel tekkinud risuga midagigi mõistlikku suudetakse ette võtta.

    Ometi oleks mõistlik võidelda põhjuste mitte tagajärgedega.

    Aga no eks see probleem kaob varsti ära nagunii. Inimkond tarbib ennast surnuks kiiremini kui me seda oodata oskame.

    20. september 2007 - 14:00:38 · Otselink