sõdur ja välismaised lingid

  • magnus 16 a

    ma nüüd ei tea kuidas te suhtute pixlis sellisesse teemasse, aga mind isiklikult väga huvitab kuidas kajastatakse situatsiooni teistes riikides. lisaksin enda poolt bbc kommentaaride lehe

    29. aprill 2007 - 20:00:50 · Otselink

  • jüri 16 a

    digg kommentaarid
    mitte just kõige tõsiseltvõetavam, aga huvitav oli lugeda

    30. aprill 2007 - 02:26:33 · Otselink

  • bbc kommentaarid saaks ju ära öelda ka kahe kommentaariga:

    Esimene: kõik on okei ja Eestil on õigus
    Teine: Eestil ei ole selleks õigust

    Täiesti mõttetu kommentaaride jada. Kohalikud muulased ei integreeru peale seda sündmust kuidagi teisiti ja see sündmus ei muuda sellega seoses eriti midagi (va see, et paljudel on nüüd armani riided ja üks vend on endal eluks ajaks margi täis teinud).

    Meil ei ole vaja aastal 2007 käia tänaval ja karjuda "Eesti vabaks", sest me oleme juba üsna pikka aega vabad ja rõõmsad inimesed. Küsimus ei ole ju hetkel meie vabaduses, muulaste integratsiooniprobleemides vaid linnaplaneeringus ja kadunud riigikorra püstitatud mälestusmärgi sobimatuses ühe vabariigi pealinna.

    30. aprill 2007 - 07:09:31 · Otselink

  • tfk 16 a

    No kuskil koolihariduses on ikka midagi väga mäda kui 15-25 vene noored ei tunne ajalugu ja austust riigi vastu kus nad elavad. Loodame, et kui nad vägegi bbc kommentaare lugesid saavad targemaks (kuigi see on väga loll mõelda).
    Kõige hullem on veel see, et õpetajad ässitavad neid selliseid samme tegema.

    Loodame, et see on õppetund mõlemale poolele. Vaikides ei parane nii kui nii midagi!

    30. aprill 2007 - 07:24:44 · Otselink

  • tfk 16 a

    "No kuskil koolihariduses on ikka midagi väga mäda kui 15-25 vene noored ei tunne ajalugu ja austust riigi vastu kus nad elavad. Loodame, et kui nad vähegi bbc kommentaare lugesid saavad targemaks (kuigi see on väga loll mõelda). Kõige hullem on veel see, et õpetajad ässitavad neid selliseid samme tegema. Loodame, et see on õppetund mõlemale poolele. Vaikides ei parane nii kui nii midagi! "

    30. aprill 2007 - 07:25:13 · Otselink

  • tfk 16 a

    kustutada vist ei saa? sry vajutasin valet nuppu.

    30. aprill 2007 - 07:26:02 · Otselink

  • Laurits 16 a

    Mhmh nõustun ka selle arvamusega, et haridusega on asi ikka väga mäda. Aga nagu juba kuulda võis... plaanitakse koolid läbi "kammida" ja plats sellistest pedagoogidest puhtaks lüüa, nad teps mitte ei sobi õpetama kui nad ise ei austa seda riiki kus elavad.

    30. aprill 2007 - 07:39:34 · Otselink

  • iam 16 a

    kaua seda koolireformi edasi on lükatud? nüüd aitab, 1. september 2007 kõik koolid eestikeelseks ja EESTI haridust pakkuma, sh Eesti nägemust ajaloost. Selle jaoks võiks allkirju koguda, mitte savipätsule reklaami teha...

    p.s. ma olen rohkem eestlane kui cYr ja vaalaskala kokku :P

    30. aprill 2007 - 10:39:41 · Otselink

  • Biitnik 16 a

    Kes teist ei oleks olnud 13 aastane :) tuletage meelde, kui äge ja õige tundus mingi asi millest kõik rääkisid.

    Ei saa noortele pahaks panna, nemad on kõigest keskkonna peegeldus. Kui ikka venekeeles räägid, siis loed ka vene meediat ja sealt ka kogu see provokatsioon pähe jõuab.

    Ainuke asi mida tuleks pahaks panna on venemaa poolne räme provotseerimine ja rõvedad avaldused poliitikute poolt, umbes "majanduslikud sanktsioonid" "põhjus sõda alustada" "poliitikud ei saa hakkama riigi juhtimisega" "Ansip astugu tagasi, sest ta ei aja perset urvakile rõvetsejate ees" jne. Venemaa poolt äärmiselt ebadiplomaatline käitumine ja seejures veel jutlustada mingist eetikast jms. No mida veel?

    30. aprill 2007 - 11:03:15 · Otselink

  • tonal† 16 a

    kas keegi oskab öelda, mis on saanud savisaare vastu allkirjade kogumise lehest? viimati käisin, siis oli seal ligi 6000 allkirja. refreshides tuli sadade kaupa juurde.
    kesikute käsikute poolt torpeedo?
    see mees on kogu oma karjääri üles ehitanud rahvuste lahkulöömisele.
    kunstlikult seda kruttinud.

    ma ei saa aru, mis vahe peab olema, kas inimene on soomlane, sakslane, juut või venelane. ennekõike on ta inimene.
    ühe mu sõbraga jõudis aastaid hiljem kohale, et ta on juut. ma ei saanud enne aru tema vajadusest aeg-ajalt juutide teemal ironiseerida...
    ei pea vajalikuks siiani.
    mis kurat mulle loeb, mis rahvusest inimene on kui temaga saab normaalselt suhelda?
    ütleks, et sügavalt inimese enda probleem, kas ta tahab mingis kuuluvuses komplekse endas arendada või tahab selle teema veega alla lasta ja inimestega ilma kompleksideta suhelda.
    kas on selline minevikuinimene või tahab tulevikku minna.

    viskavad üle sellised laiade massidega manipuleerijad.

    reaalses elus ei ole tribüüne ja masse. on sina ja mina -- ja mõlema suhtes osapoole hea tahte küsimus on , kas tahad koostööd teha või tahad laiata/laamendada/nõuda/vihata

    kusjuures väga andekas käik oli alkoholi keelustamine -- see võiks katseliselt mai keskpaigani vähemalt kesta.
    usun, et selle eest saab nii mõnigi laamendaja kodus vanematelt peksa või sõimata. :)

    30. aprill 2007 - 11:18:41 · Otselink

  • " p.s. ma olen rohkem eestlane kui cYr ja vaalaskala kokku :P "

    oo milline õnn :) su isa on Suur Tõll?

    30. aprill 2007 - 11:20:57 · Otselink

  • iam 16 a

    "oo milline õnn :) su isa on Suur Tõll?"

    see rohkem vaimuka vahepalana repliigiks savipätsu avaldusele, no offence.

    tonal, väga õige, et inimene on eelkõige inimene ja mitte rahvuslane. kui ma käin mööda eestit ringi siis ei teki mul mingit probleemi rääkida sakslase, inglase, venelase või taanlasega, ma suhtun neisse samasuguse respektiga kui oma sõpradesse. samas oli terve selle aktsiooni ajal näha kuidas nemad (vene märatsejad) VIHKAVAD eesti riiki, eesti politseid ja eestlasi. See pole enam normaalne, see on see mille vastu mina hetkel olen. Kui elad siin, siis ela, pole probleemi, maksa ilusti makse, näita manöövri ajal suunda, tervita müüjat viisakalt jne, aga ära tule tänavale ja hakka ütlema et ma vihkan kõike seda mis siin on, see on ju see teade mida nad praegu levitavad.

    eesti rahvuslastest rääkides, ega nad väga palju targemad pole. kõige parem sellises olukorras oleks ilusti kodus istuda, las politsei ajab oma asjad nendega ära, poleks olnud teateid kaklustest erinevate rahvuste vahel jne. see on küll selline eestlaslik alalhoiu instinkt, aga ma arvan et siin olukorras oleks see ennast õigustanud, me peame praegu rahulikult võtma ja nüüd hakkma vaikselt seda pööblit harima austama riiki milles nad elavad, alustades koolidest ja lõpetades töökohtadega.

    ma olen ka alkokeelu poolt kahe käega, kasvõi terve suvi. alkovaba õllet veel ju saab, ilma selleta oleks küll laupäevased saunad kurvad või mis?

    30. aprill 2007 - 11:39:42 · Otselink

  • Noh ilus idee, et oleme kõik inimesed ja meil on poohui saame hakkama, aga reaalsuses see millegipärast ei toimi. Vaadake hiljutisi mässe Prantsusmaal jne kõige suuremad probleemid on ikkagi rahvuste vahelistes ja usulistest erinevustest tulenenud konfliktides. Hetkel tuli meil olematust asjast konflikt mida üritatakse näidata maru rahvusliku probleemina. Õnneks ei tule see välja ja vägivaldsed avaldused vaibuvad kiirelt jääb ainult kontrollitud ja viisakas vastuseis nagu intelligentsele inimesele kohane. Pääsesime kerge ehmatusega ja järgmine kord oskame tehttud vigadest õppida (nii kohalikud , kui muulased)

    Aga, kui rääkida sellel pseudorahvuslikul integratsiooniteemal: Milleks? Milleks mina ja teie oskame eesti, vene, inglise, ladina, saksa jne keelt, kui see kellega ma nendes keeltes suhtlen seda millekski ei pea ja võtab seda, kui iseenesest olevat asja. Tõesti, me oleme rahvuslikult ka samasugused tondud ja läheme maruvihaseks ja jääme vihast pimedateks, kui klähvimiseks läheb, aga valdav enamus meist on rohkem integreerunud, kui see keda integreerida tahetakse.

    Sellesuhtes on meil arengumaad ikka hea mitu põlvkonda

    30. aprill 2007 - 11:57:08 · Otselink

  • holic† 16 a

  • homme on MAY 1ST REBOOT

    30. aprill 2007 - 15:09:15 · Otselink

  • Kait 16 a

    suht hea mõte

    30. aprill 2007 - 16:18:19 · Otselink

  • Im† 16 a

  • Im† 16 a

    WSJ

    Estonia and the Bear
    April 30, 2007

    Russians rioted in Tallinn and other Estonian cities this weekend, leaving store fronts shattered, dozens injured and one man dead. Their stated grievance was the removal Friday of a Soviet war memorial from central Tallinn. The real inspiration was Moscow.

    The Estonian government transferred the bronze statue of a Red Army soldier and exhumed remains of Soviet troops to a military cemetery near the capital. Estonians are generous to keep them at all. The Soviets annexed their country in 1940 and only let go 51 years later. France doesn't have a memorial to the Nazi occupation.

    Since its liberation, no former Soviet republic has managed to irritate the bear as much as this plucky Baltic mouse of 1.3 million people -- including 300,000 Russians -- famous for its ultramodern economy. Moscow has for years accused Estonia and Latvia of violating ethnic Russians' rights. These countries insist, not unreasonably, that Russians learn a few words of their language to gain citizenship.

    The memorial fracas gave Cold War nostalgics in Moscow an excuse to strike fresh. The upper house of Russia's parliament called on President Vladimir Putin to break off diplomatic ties, and the Kremlin warned of "serious consequences." Foreign Minister Sergei Lavrov, a man unafraid of irony, said Estonia "was a country where human rights are not respected." Some of the 1,000 rioters arrested arrived only in recent days from Russia. Tallinn was calmer yesterday, but other towns saw looting and clashes with police.

    In spite of such scenes, many Baltic Russians are none too displeased that the Cold War ended and left them stranded in what became prosperous and free societies that have recently joined the EU. Their ethnic kin to the east aren't so lucky. And the majority of Latvian and Estonian Russians have gotten their citizenship.

    As the rioting shows, the Kremlin can still stir the Baltic pot. Fortunately, as a NATO member, little Estonia doesn't fear for its life, circa 1940.

    01. mai 2007 - 11:17:18 · Otselink

  • tonal† 16 a

    lõpeb kuidagi imelikult.

    minu jaoks sitt artikkel, sest mängitakse ikka sama liini peal, mis savisaar putin ja co -- et on mingid rahvused. et on mingid suured massid.

    mina küll ei mõtle ärgates, mis rahvusest ma olen.
    võib mööduda nädalaid, et ei pea sellest mõtlema.
    selline üldistatud kategooriates mõtlemine on lapsik.

    nüüd aga mõtlen nendele kodus vene keelt rääkivatele inimestele, kes elavad eestis.
    nende jaoks on see kui haigus, mis tuleb läbi põdeda. kas ma tahan samastuda nende agressiivsete primaatidega või ma tahan olla inimene.
    ma olen piisavalt palju saanud venemaal ja ukrainas ringi liikuda ja seal on nii erinevaid maailmu.
    ja mul on kahju, et seal on selline ajupesu. et seal valitseb ikka veel vägivald ja inimeste allasurumine. et tapetakse ajakirjanikke, kes julgevad sellele süsteemile vastu seista.
    meil on kõik võimalused see endast välja suruda.
    ja on olnud piisavalt aega, et taibata, mida tahta.
    eituses ei saa elada.
    mul on trennikaaslane, kes otsustas eesti keele ära õppida ja ta igal võimalikul juhul üritab ennast eesti keeles väljendada.
    ta teeb seda mõnikord ääretult mittegrammatiliselt, aga me saame sellest üle.
    ja ma saan aru, et minu poolt oleks ebaaus, kui ma räägiksin temaga vene keeles. sest niimoodi ma võtan ära temalt võimaluse keelt praktiseerida.
    mul on kõrini näppe näitavatest ja tuututavatest inimestest, kes nõuavad teistelt ja ise ei liiguta endas halligi.
    see rahvusliku identiteedi jutt on suur manipuleerimisvahend.
    olgu mis keeles tahes räägituna.

    01. mai 2007 - 11:56:45 · Otselink

  • Im† 16 a

    FT:Russia rail move to hit Estonia

    02. mai 2007 - 23:32:50 · Otselink