veebifirmad??

  • stuff† 17 a

    Olen lasknud teha mitmeid veebilehti, tegijateks on olnud nii väiksemad kui ka keskmise suurusega veebifirmad. Kuid rahule ei saa jääda küll siiani ühegi tehtud tööga, ega ka enda tööga. Küll tehakse asi valmis, siis ei mingisugust tagasisidet enam, vigu ei paranda keegi jne.. Eks olen ka aru saanud, et niipalju kui maksad siis sellist teenust sa ka saad.

    Küsimus siis selline, et kas kellelgi on ka olnud häid kogemusi mõne web firmaga? Firma kes suudaks teha nii
    /ülesande püstituse/programmeerimise/disaini/tegeleks asjaajamisega/pakuks pärast supporti/jagaks midagi otsingumootori optimeerimisest/oleks tegelenud hansa ja ühisapanga pangalingiga/mobi sms gateway/turundus/. Või on see utoopia? Liiga kallis?

    31. oktoober 2006 - 12:26:13 · Otselink

  • tajo 17 a

    palju on liiga kallis?

    31. oktoober 2006 - 12:40:46 · Otselink

  • kui sul pidevalt igakuise hoolduse jaoks pappi köhida ei ole (loe: mingi aeg koguag bronnitud), siis jäädki seda teenust lootma.

    31. oktoober 2006 - 12:57:52 · Otselink

  • stuff† 17 a

    to:penlonely ma ei tea.

    to:vaalaskala saan aru, et midagi tuleb maksta, iga asi maksab. Aga siiani on kõik rääkinud, et parandame vead jne.. Kuid pärast ei tee keegi enam midagi. Eks nüüd olen targem, et kõik tuleks kirja panna. Tahaks ühe asja ära teha, olen midagi natuke ka kirja pannud. Kuid ise ei tahaks muuga tegeleda, kui kirjelduse edasi anda, kokku leppida tingimustes, muu tehtaks juba Andekate inimeste poolt valmis. kuidas lahendus.ee-l tööga on :) ?

    31. oktoober 2006 - 13:16:44 · Otselink

  • "to:penlonely ma ei tea. to:vaalaskala saan aru, et midagi tuleb maksta, iga asi maksab. Aga siiani on kõik rääkinud, et parandame vead jne.. Kuid pärast ei tee keegi enam midagi. Eks nüüd olen targem, et kõik tuleks kirja panna. Tahaks ühe asja ära teha, olen midagi natuke ka kirja pannud. Kuid ise ei tahaks muuga tegeleda, kui kirjelduse edasi anda, kokku leppida tingimustes, muu tehtaks juba Andekate inimeste poolt valmis. "

    ma ei tea küll mida sa tellid, aga kui sa ise erinevaid asju erinevatest kohtadest tellid, siis jah tegele enda nõudmiste ja vajaduste kirjeldamisega ja selle kirjelduse up to date hoidmisega, see oleks siis nagu sinupoolen projektijuhtimine

    kui progemisega probleeme ja sul on piisavalt knowhowd:

    1. vali endale framework mida sa järjepidevalt kasutad. Hea oleks , kui see oleks dokumenteeritud. Vabavara ma muidugi igale poole ei soovitaks, aga kui sa ise välja valid ja sinu vajadused katab, siis hoolitse, et dokumentatsioon oleks taseml ja kiiresti omandatav. Edasine on juba programmeerijale lihtsam näpuga järgi ajada

    2. tee ise analüüs alati ette ära (või tee see eraldiseisvalt programmeerijast, et vend ei hakkaks süsteemi endale mugavamsk optimeerima), alati näe ette kaks varutegijat, et juhuks, kui keegi sind üle laseb või soppa hakkad saama, siis lõpetad yhega ja jätkad teisega.

    3. ole ise agar suhtleja ja testija ja tagasiside andj, kusjuures selle juures ole marurahulik.

    need sammud aitavad sul sisuliselt outsourcingu puhul ikkagi endale vajaminev lõpuks hankida, muidu saad yhelt yhte ja teiselt teis ning lõpuks pudru ja kapsad. Kui ise endale vähemalt mingid alused selgeks teha ja jääda frameworkile kindlaks suudad ise orenteeruda ja kui uus tegija jääb hätta suudad pakkuda talle tuge, et ei tekiks sulle juurde jlle üks täiesti uutel alustel tarkvarajupp.

    Põhjus miks keegi ei tegel asjade hooldamisega on ee, et rahavood on kõigil ebastabiilsed ja nagu sa ise ostaks nad samuti kõik meelsamini sisse hetkel kui neil raha on, kui raha ei ole, siis müüakse ennast sinna kuhu saab ja vanad kliendisuhted ja hooldusraha sellisel juhul ettevõtet veepeal ei hoia. See on tingitud jne jne , aga see pol selle teema jutt

    "kuidas lahendus.ee-l tööga on :) ?"

    tööd on, tööjõudu ei ole ja üldiselt on väikestel ikka raske :) pole kapitali mida investeerida tööjõu koolitamiseks ja enda juures hoidmiseks ja mõistlikum on teenuse pakumise asemel mingi reaalse asja müügile orienteeruda

    31. oktoober 2006 - 13:35:52 · Otselink

  • stuff† 17 a

    Soovikski kõike seda jama vältida, et ise ei pea pärast hakkama jälle asju läbi ussimu..i ajama. Kunagi sai Adm ist tellitud mingi portaali konseptisioon, siis istusime koos 3 si ja rääkisime hansa ja ühispanga pangalingist, üks mees räägib, et jah meil olemas need, kui vaatad seljataha, siis teine mees hoiab näppu suu ees, et teine liigapalju ei lobiseks ja järsku saaks veel kliendilt rohkem pappi kätte ajades lolli juttu, et väga keeruline programmeerida jne.. See võtab ju igasuguse isu koostööd teha, või mis? Lõpuks programmeeris siis üldse mingi teine firma, kuid ei mingit vigade parandsut ega midagi enam.

    Neid kogemusi on veel. Ei taha enam selliste asjadega kokku puutuda ja oleks nõus ka teenuse eest maksma. Mõtlesin, et uurin maad enne kui midagi tegema hakkan.

    Eks üldiselt on jäänud ka asjad nõrga promo taha. Kuid seekord tahaks ka oma vigadest õppida ja asja paremini teha

    31. oktoober 2006 - 14:43:30 · Otselink

  • pangalingi saad suvalisest firmast max 3,5k kätte, kui ise asja jagad , siis scriptid näidistena igalpool olemas

    31. oktoober 2006 - 15:02:13 · Otselink

  • Allar 17 a

    Esimene eeldus on 1 kindel partner ja teine eeldus on eesmärgiselgus ja kolmas eeldus on enda aktiivsus.
    Garantii tagab firma pikk eluiga. Kui juba 5 aastat on turul oldud, siis ühe aastaga turult ei kao :)

    vaalase lauset parafraseerides "väikestel on raske ja suurtel pole aega".

    31. oktoober 2006 - 15:30:52 · Otselink

  • üldiselt ole ise ka hea partner, siis toimib ka koostöö.

    31. oktoober 2006 - 15:52:15 · Otselink

  • stuff† 17 a

    "pangalingi saad suvalisest firmast max 3,5k kätte, kui ise asja jagad , siis scriptid näidistena igalpool olemas "

    See oli lihtsalt näide ja see pangalingi osa oleks ainult üks osa tervikust.
    Firmasid siis keegi ei nimeta? Enda kogemustest?

    31. oktoober 2006 - 16:32:59 · Otselink

  • võta aga telefoniraamat/netikataloog ette ja kõlla kõik läbi ja küsi mis on teenuste hinnad. Kahju aint sellest, et kõik tahavad su käest enne analüüsidokumente jne , et konkreetsele jupile pakkumist teha

    31. oktoober 2006 - 16:45:40 · Otselink

  • stuff: äkki sa tahad liiga odavalt kõike saada. minujuures on samuti käidud ime pakkumistega, eredaim näide on osta.ee sarnase oksjoni tegemine 5000 krooniga, kamoon. ütled hinnaks 100 000 (lambist näide) siis vahitakse sulle umbluusilmi otsa ja saadetakse perse, naabrimees teeb odavamalt ja paremini irwwww

    sinu portaalist, tahtsid midagi delfi (turuhind olevat 80 miljonit) sarnast 10 000 krooniga?:))))))

    31. oktoober 2006 - 16:46:02 · Otselink

  • Delfi progremine maksab 80 milli? Pigem vist peaks vist vaatlema Delfi portaali suure tervikuna, mitte andmebaas>ärikiht>html? Väärtust loovad seal asuv informatsioon ning kasutajate hulk.

    31. oktoober 2006 - 19:51:11 · Otselink

  • stuff† 17 a

    Mul pole mingeid analüüsidokumente. Need peaks ka tegema ikka teadja inimene. Mul on idee mis on praegu 1 lehel .doc formaadis. Ja ehk leiaks finantse mida sinna investeerida. Mul on kontakt inimesega kes pakuks teenust sellele lehele st. telefoni number. Kõik ülejäänud, kaasa arvatud selle inimesega lepingute või suusõnaliste kokkulepete tegemine, kuni SEO tööga peaks tegema web firma. Hilisem lehel opereerimine jääks minu teha.
    Ja robotneger ma saan aru, et kvaliteet maksab. Siiani olengi ämbrisse astunud sellega, et olen püüdnud saada odavamalt. Samas peaks ju ka aru saama, et ostja tahab ikka soodsamat hinda ja müüa tahab samuti endale parimat hinda, tuleks leida kuldne kesktee, et mõlemad rahul oleksid.

    31. oktoober 2006 - 20:18:40 · Otselink

  • no siis pead alustama systeemi analüüsi tellimisest, et hiljem selle põhjal üldse mingit reaalsusele vastavat hinda ja ajakulu oleks sul/sulle võimalik arvutada

    31. oktoober 2006 - 20:31:22 · Otselink

  • stuff: nu kui sul on ainult 1 doc leht siis pole sul ju midagi. okei, ma ei tea mis idee sul on (ütleme et on veebipood) siis ühe lehega ei suuda sa eales mingit ideed edasi viia. arvatavasti on sul seal kirjas:

    1. veebipood
    2. ostukorv
    3. pangalink
    4. tooted

    ja ongi kõik, aga sellest ju ei piisa. kõik peab olema läbimõeldud, kui hakkad alles töökäigus jalgratast leiutama siis läheb kole kulukaks ja tõmmata saad ka (omal süül), sest keegi ei tea mida sa lõppude lõpuks tahad.

    tahad odavat/kompaktset lahendust siis eeltöö pead ikka isetegema, seda ei saa ühelegi firmale edasi delegeerida. otsid progejad, näitad näpuga, tee see, tee too, koguaeg kontrollid (pead olema mingi maniak kes oskab töötajaga käituda, mitte nagu meie marko kes lõigub kõrisi läbi), vot nii...

    31. oktoober 2006 - 22:37:43 · Otselink

  • stuff† 17 a

    to robotneger, tegu ei ole veebipoega, see ehk oleks üks osa. Kirja mul on pandud ikka rohkem kui see. Aga põhimõtteliselt küll, seal on kirjas idee kui selline. Tehniline lahendus puudub. Ja ma räägingi, et tahaks leida sellise firma, kes on võimeline ja kellel on tahtmist sellest ideest koos minu koostööga kokku panna see leht. Mind isiklikult ei huvita üldse mis tehnilisi lahendusi selle jaoks kasutatakse. Ja alati kui on paremaid ideid firmal, siis saab need läbi vaadatud. St. firmal peaks ka olemamingisugune huvi asja teha. Seni pole ma seda kohanud.
    to: vaalaskala see oleks jah võimalus, et kõigepealt istuks koos, arutaks teeks analüüsi jne. Vaataks kas asjal on ilmet ja peale seda otsustaks tegemise.

    01. november 2006 - 08:31:01 · Otselink

  • nu kui sul rahalised vahendid on siis miks sa ei peaks leidma sellist firmat? muidugi pole mõtet dpa sarnasesse ühemehe firmasse minna, ikka sinna kus on potensiaali asja valmimiseks.

    samas ma ei saa aru mis erihuvi peaks firmal olema, ta saab raha millel on prioriteet. vähe raha - vähe huvi, palju raha - suur huvi

    01. november 2006 - 11:33:58 · Otselink

  • Kui Sul on idee, raha, teostushimu jne. , siis tavaliselt tuleks luua korralik ja toimiv arendustiim ning hea asi teostatakse siiski protsessikäigus ja tihedas suhtlemises. Ma ei usugi, et ükski firma viiciks või olekski neil aega sellise projektiga, kus lambist tyyp lendab sisse, et tehke mulle delfi, andke yle ning mina teenin siis sellega pappi.

    Sinu poolt on idee, nende poolt teostus. Nemad ei ole kohustatud Sulle ideid välja pakkuma.

    01. november 2006 - 14:14:34 · Otselink