Ebastandardne tööturule sisenemine veebivallas

  • Alo 5 a

    Tervitus kõigile! Sellele lehele siin olen aastate jooksul ikka ja jälle sattunud ja nüüd lõpuks tekkis ka endal vajadus esimene postitus siia kirjutada. Mul on üks küsimus, mis on küll veidi lahtise otsaga.

    Nimelt alustasin 2013 aastal enda huvist WordPressi peal kodulehtede tegemist. Disaini ja strateegia poolega tegeles abikaasa, kõige tehnilise poolega tegelesin mina. Pole kunagi suuremat probleemi olnud, millele poleks lahendust leidnud ühel või teisel viisil. Orienteerun HTML-is, CSS-is ja suudan neid kasutada et lahendada probleeme, kuid nullist pole ühtegi theme-i seni kirjutanud (viimasel ajal kasutanud GeneratePress-i ning Elementor-it) ning PHP udemy koolitusega alustasin mõned nädalad tagasi.

    Nüüd on mul aga tekkinud olukord, kus oleks vaja stabiilsemat palka/töökeskkonda, kuna pere kipub suurenema ning pean tunnistama, et muud valdkonnad ei tõmba nii tugevalt kui WordPress antud hetkel.. Nagu eelpool mainitud, PHP /JavaScripti oskused seni puuduvad, kuid olen valmis neid vajadusel ja aja olemasolul omandama.

    Pikk jutt kokku võtta: Otsin nõu või veidi juhendamist, kuidas sellise taustaga oleks võimalik mõnes Eesti (suuremas...?) veebiagentuuris kasvõi mõne madalama redelipulga pealt alustada.

    Igasugune tagasiside oodatud. Aitäh!

    25. juuni 2018 - 22:48:02 · Otselink

  • miks alustada madalalt pulgalt :) turg on tipus ja iga asjaliku suhtumisega inimene võetakse tööle.

    26. juuni 2018 - 00:23:59 · Otselink

    1

    • Just. Sõltub muidugi iseloomust, aga projektijuht vms ametid on ka olemas

    Loe kõiki

  • lemps 5 a

    Põhiline mida enamus (normaalseid) tööandjaid vaatab on mõistlik suhtumine ning tahe teha seda mida sa teed. Oskused on õpitavad. Kogemus tuleb läbi projektide, isegi kui sa kodus üksi saavutad mingi elementaarse taseme, näiteks PHPs, siis reaalses projektis on lugu teine, õpid poole kiiremini. Pigem paku kohe ennast sellesse rolli agentuuris mida sulle meeldib teha ning samal ajal täienda ennast. Usu mind sa pole ainuke :)

    26. juuni 2018 - 10:24:57 · Otselink

  • Ainus ebastandartne asi sinu jutus on see, et sa ei eelda, et sa oskad kõike ja oled maailma kõige nõutum töötaja. Viimastel aastatel tundub, et ülikoolist tulevadki ainult mingite generaatorite peale veebi teinud kujud kes elementaarseid asju ei mõista ja samas palganumbrit küsivad äripäeva rikaste top-i põhjal vist.

    Kui sul on õige suhtumine ja tahe õppida, siis praktiliselt igas veebiagentuuris on sellisele inimesele ruumi.

    26. juuni 2018 - 18:34:42 · Otselink

  • kaups 5 a

    Minu kogemusest klassikaline "WP turg" on pigem languses. Mitte WP osakaalult, aga eelarvetelt. Üha raskem on leida kliente, kes nõus samaväärselt maksma kogu custom made tööd kinni kui varasemalt. Template jms on osa turust ära söömas. Muidugi see pole must-valge, aga ma näen trendi allapoole selles äris ning ise otsime uusi nishe.

    27. juuni 2018 - 12:06:20 · Otselink

    2

    • juba ~10 aastat on see kõik olnud .nl regioonist odavam osta, kui Eestist (olenemata projekti suurusest). Eestlane väikse tiimiga ei püsi lihtsalt konkurentsis

    • @kaups - kas on näha ka seda, et WP Customisse investeerimise asemel pannakse see raha hoopis turundusse? See oleks ju ise-enesest positiivne kui peale lehe valmimist sellega edasi ka tegeletakse :)

    Loe kõiki

  • Tammik 5 a

    ca 2 aastat tagasi olin ma sarnase mure otsas. olin küll aastaid põhitöö (mitte IT) kõrvalt tegelenud väiksemate projektidega (fullstack), kuid ühegi it-ettevõtte palgal ei olnud kunagi olnud. ning ühel hetkel tundus, et tahaks ainult progeda.

    saatsin ca 5-le ettevõttele oma vabas vormis CV, kus lihtsalt ja ausalt kirjeldasin oskused ja mõningase kogemuse, ning panin kaasa ka nn "ametliku" mitte-it CV.

    tuli 2 pakkumist ja ühega saime ka tingimustes kokkuleppele. siiamaani olen rahul.

    27. juuni 2018 - 18:33:25 · Otselink

  • Tammik 5 a

    @kaups sellele template eelistamise teemale on minu arust olemas ka ilmne põhjus.

    kui ntx vilunud wp enfold theme konfija/bloki liigutaja saab pâevaga parema tulemuse kui keskmise veebiagentuuri meeskond kuuga customi teeks, siis klient ei maksagi rohkem!

    27. juuni 2018 - 18:41:55 · Otselink

    1

    • Olen nõus. Nagu iga tööstus jõuab ka IT harud sinna maale kus valmis toode on mõistlikum kui custom arendus. SMEl pole vaja lihtsalt rohkemat kui piisavalt viisakas veeb.

    Loe kõiki