KV.ee

veeb · okia · kv.ee

jaanuar 2014

m.kv.ee

Lühikirjeldus

Eesti Esimene Kinnisvaraportaal

Tootjafirma

OKIA

Klient

KV.ee

0 meeldimist
  • tajo 10 a

    Uus KV.ee — tundub, et kõik see, mida City24 uuendus ei olnud, on siin teoks saanud.

    12. jaanuar 2014 - 02:13:10 · Otselink

  • Sven 10 a

    Ei päriselt, kus on kaardiotsing ja kus näeb kujutuse juures kaarti?

    12. jaanuar 2014 - 21:52:21 · Otselink

  • see tundub olema mobiliversioon http://www.kv.ee/ on õige monstrum :) edevam kui city a seal kv -s on päris hopeless see , et ruutmeetrite järgi ei saa otsida paneb alati lampi :D

    12. jaanuar 2014 - 22:13:00 · Otselink

  • Oi kuidas mind häirivad sel mobiililehel need vanamoodsed multiselectid, mis mobiiliga tegutsedes kohe üldse ei tööta nii nagu vaja. Millegi choseni laadse kasutamine ei ole raketiteadus ju

    13. jaanuar 2014 - 13:54:54 · Otselink

  • See on mobiili versioon vist ainult jah. Mobiilis vähe tahedam ja loogilisem ka.
    OKIA tehtud nagu koodist näha.

    13. jaanuar 2014 - 15:18:17 · Otselink

  • tajo 10 a

    ma ei oskagi nüüd öelda, kas see on "mobiiliversioon". desktopi peal on ilus ja loogiline ning ma usun, et on ainult aja küsimus, millal see versioon ka vanale veebile peale keeratakse.

    13. jaanuar 2014 - 17:04:21 · Otselink

  • kaups 10 a

    See on responsive sait. Mobiiline vaade lansseeriti esimesena esialgu, kliendi soov. Kuna ma olen ise selle üld-mockupi taga (lisaks meie poolt osales UI loomises veel 3 inimest), siis püüdsin teha muuhulgas sellist asja, mida ise ka tahaksin kasutada. Eks sees on ka omajagu kompromisse ning esialgu kindlasti ka veel buuge, see on alati suurte saitidega sedasi.

    14. jaanuar 2014 - 11:10:05 · Otselink

  • Kaups, kui sul on seal natukenegi mingi influence asjade muutmiseks, siis olin just eelmine nädal sunnitud igapäevaselt seda portaali kasutama, kasutasin ainult mobiilivaadet, sest live site on ikka tõsine sitt. Mobiilivaates samas puudub kaardiotsing mis on väga asjalik feature olenemata selle ülisitast realiseerimisest live saidi puhul.

    Kuldne on muidugi see, et see kes kinnisvara otsib kasutab Eestis kõiki portaale kus kinnisvara üleval. City otsingust ei taha keegi mõteldagi ja ühelgi portaalil ei ole featuret "permalink otsingule" , et jumala eest sul ei oleks võimalik jagada seda mida sa otsid või aitad kellelgi otsida. Portaalidel on kindlasti omad argumendid , aga mina näen küll tohutut võimalust olla turul parima funktsionaalsusega suht lihtsalt analüüsitavate tegevuste kaudu.

    * kv.ee title on väga mõttetu, pange title teise järjekorda : tänav, linn, muu inf ja muudate inimeste elu 1000% mugavamaks.

    Miks? Kui otsitakse kinnisvara siis kuulutusi bookmargitakse, bookmargi pealkirjaks läheb automaatselt lehe title ja kujuta ette mis on nähta bookmargina, kui title on järgmine:
    <title>Kinnisvara KV.EE - Kinnisvara pakkumised - korterid majad maad äripinnad.&nbsp; - Müüa maja, Viljandimaa, Viljandi, Karja</title>

    Just just kõik bookmargid on : Kinnisvara KV.EE - Kinnisvara pakkumised - korterid majad maad äripinnad ... Ma ei suuda ära kiita , kui fantastiline see on :) et kõik bookmargid on ühe nimega

    * mul ei ole ametlikku statistikat, kui palju on seal äri/elupinna objektide suhe. Kui tegu on elupinna otsinguga, siis on mulle oluline info järjestuses: elupind, üldpind, krunt, misiganesmõõde , sest ma tahan osta elupinda ikka elamiseks , tore , kui on üldpind 100m2 , aga tegelik elupind 23m2 ja kuur 77m2 , aga otsingutulemustes on lihtsalt mõttetu info.

    Reaalne test näitas, et lihtsam on ruutmeetrid märkimata jätta ja lihtsalt visuaalselt välja filtreerida need mis ei sobi ja need mis ei sobi oli umbes 70% tulemustest, kui taheti otsida ruutmeetrite vahemiku kaudu. Seega tugevalt üle poole oli info mida ei olnud üldse vaja töödelda. Ilmselt on siin peasüüdlased ka maaklerid kes teevad kõik et kuulutuse info ei oleks adekvaatne vaid oleks pigem mingi reaalne lead kui inimene lisainfo küsib.

    * arvutivõhikud ei taba ära , et objekti tüübi valik käib mobilivates ülevalt tabidest. Peale taipamist on ok ilmselt , aga esimesel kasutamisel võtab aega. Lisaks võtab mobiilis mõttetult ruumi ikoonidena.

    * vaikimisi võiks olla võimalik otsida kindlasti ka ruutmeetrite vahemikus . Inimene kelle on olemas mingi elupind võib tahta lihtsalt suuremat või väiksemat elupinda otsida. Tubade arv on lahe, aga ei ole piisav sest on olemas kahetoalised 60m2 ja 3 toalised 120m2 ja neljatoalised 70m2 jne

    14. jaanuar 2014 - 11:32:31 · Otselink

    11

    • lehe description on ka ajuvaba, lehe description peaks vastama alamlehe kirjedusele.

    • veel, kuulutus fb jagades on esimeseks pildiks maakleri foto (tegelikult saab ka pildi ju ilusti defineerida). Psiasjad, aga tuleks fixida.

    Loe kõiki

  • Meeldib, vaalas tõi palju asju välja millega nõus, eriti linkamine/bookmarkimine ja kaardi otsing!, aga samm edasi igaljuhul.

    14. jaanuar 2014 - 13:48:50 · Otselink

  • Taimar 10 a

    Tääbe ei jaga ära tõesti, ma ka ei saanud aru – tajusin neid pigem kiirlinkidena vastavatesse loeteludesse. Mulle tundub vale tõlgendamise põhjus olevat selles, et vaikimisi ei ole ükski tääb valitud ja puudub visuaalne vihje, et tääbid ja vorm on seotud ning toimivad tervikuna. Kui seda visualiseerida, oleks kasutusloogika ja otstarve automaatselt selgem.

    Vaikimisi võiks igal juhul valitud olla esimene tääb, pähe tuleb kaks varianti:

    (1) Kui on oluline võimaldada otsida üle kõigi kategooriate, võiks lisada esimeseks punktiks “Kõik”. Praegu vist ei saa pärast kategooria valimist seda maha ka võtta? Tõsi, avalehele liikumine tühistab kategooria, aga see ei ole läbinähtav. Eraldi punkt on kriitiline.

    (2) Kui ei ole oluline võimaldada otsimist üle kõigi kategooriate, jääks “Korterid” esimeseks punktiks. Selle võiks eelvalida ning vastavat vormi kasutada.

    14. jaanuar 2014 - 13:51:17 · Otselink

    2

    • Jep, ma olen ka selle vaikimisi valiku mittetoimimise tõttu mures.

    • OKIA-l oli au välja töötada UI, integratsiooni au jäi aga Allegrole. Suure süsteemi puhul juhtub ikka, et integratsioonil tekivad bugid :)

    Loe kõiki

  • TT 10 a

    Tänud kriitika ja kiituse eest.

    Oma eesmärgiks võtsime KV.ee mobiili- ja tahvlisõbralikuks muutmise ja olla sellega meie alal esimesed.
    Kuna meil majas kogemust sellel alal nappis, siis hakkasime partnereid otsima. Lõpuks jõudsime OKIA juurde. Nii meil, kuid usun, et ka OKIA'l puudus täpne arusaam, kui mahukas töö see on. Lisaks kõigele on veel erinevaid seadmeid, op. süsteeme ja nende versioone, ekraanisuurusi ning brauserid, et ka täna ei tööta leht mitmetel neist kas üldse või esineb vigu. Vanemad op. süst. versioonid pidimegi kõrval jätma ja mõned IE'd.

    Töö meil käib ja üleval olev kriitika ning ettepanekud tõid meile nii mõnegi ülesande nimekirja juurde.

    Tänaseks on esimene foorumis olnud ettepanek - "vaikimisi tääbi valik" tehtud.
    Kaart on valmimas ja palju väiksemaid asju on tegemisel.

    Kui on ideid või soovitusi, andke tuld!

    Kas keegi on reaalsest vajadusest kasutanud mobiilirakendust KV Üürikad?
    Paluksin asjatundliku tagasisidet.

    17. jaanuar 2014 - 08:56:18 · Otselink

    2

    • Nii on. Erinevate seadmete värk ongi lõputu "avastamisrõõm", bulletproof lahendust polegi olemas. Siiski sait peaks töötama kõigiga.

    • Kiiduväärt! :)

    Loe kõiki

  • Kas keegi on reaalsest vajadusest kasutanud mobiilirakendust KV Üürikad?

    eks saate ise teha statistikat , kui populaarne see on ja ilma mõõdikute sisseehitamiseta ja trackinguta täna vist ühtegi appi enam ei tehta ka , aga üldjoontes on maailmas hoiak, kui app dubleerib veebilehte: http://idontwantyourfuckingapp.tumblr.com/

    17. jaanuar 2014 - 10:30:30 · Otselink

  • Lihtsalt uitmõteid, aga mob api puhul sama kaardi teema, oleks mugav, kui app kuvaks kaardil pakutavad üüripinnad või müügis oleva kinnisvara. Saaks kasutada ka location põhiselt. Et kui ma midagi vaatama lähen, kuvaks kohe ka läheduses olevad pakkumised.
    Saaks tegelikult isegi kuvada teekonna juhised, kui lähed kinnisvara vaatama (annaks jälle lisaväärtust)

    Olen jälle vaalasega nõus. Lihtsalt rakenduse pärast midagi teha ei ole mõtet, alati peaks olema mingi lisaväärtus. Mobiili api puhul näeksin kahte asja, üks oleks kaardilahendus ja teine oleks notifications kui turule tuleb parameetritele vastav kinnisvara (see on juba olemas, aga võiks täiustada parameetrite valikut ja loogikat).

    Enamasti vast otsitakse siiski suhteliselt kindlatele kriteeriumitele vastavaid pindu. Loogika võiks olla näiteks järgmine, otsid elupinda või äraipinda, soovid osta või üürida. Sisestad parameetrid (suurus, tubada arv, korrus, piirkond, hinnavahemik jne valid lisateenused (parkimiskohad, valve, internet jne). Saad vastuseks olemasolevad pakkumised ja hiljem uued pakkumised teavitustena või vahest ka sms võimalus, et kui tuleb 100% parameetritele vastav kv.

    Kindlasti peaks mob lahendus olema süngis veebilahendusega. Mõtlen, et ma saan arvutis soovitud objektid välja valida, mida tahan vaatama minna ja see info oleks mul mobiilis olemas.

    17. jaanuar 2014 - 11:01:50 · Otselink

  • appide puhul on ju võimalusi palju ja arvestades et mobiilseadmeid on ikkagi väga palju ja varsti ka Eestis rohkem, kui arvuteid, siis ilmselt pole ka sellest keelelgi pääsulindu ja peab nende seadmetele rohkem rõhku panema:

    kuulutusteportaalid puhul võiks üsna kergelt toimida läbi mobiili:

    * teed pildid moblaga (arvestades kuulutuste pitlide taset mis portaalides on võib tulemus isegi paraneda )
    * sealt kus käib facebooki sharemine võib käia sharemine ka kuulutuseportaali ja kuulutuse sisestamine
    * bam maksa kuulutamise eest või lase endale maksta jne
    * jälgi tagasisidet (ala proxy meiliaadress mis tekib unikaalselt igale kuulutusele ja forwardib su tavameilile ja laseb seda kõike lugeda ka veebist, appist jne)

    äriklientidele saab rohkemgi lisaväärtust pakkuda, maakleritele oleks mobiilse seadme toega funktsionaalsusest ehk rohkemgi kasu. aga selle kasulikkust peaks eelkõige ikkagi mõõtma nagu ka muid muudatusi veebis jne.

    17. jaanuar 2014 - 11:14:35 · Otselink

    4

    • Ilmselt üks mõistlik, kus valid rolli. Sest ühel hetkel võib müüjast ostja saada ja vastupidi.

    • nii ja naa, müüa app võiks olla tegelikult eelkõige abivahend näiteks maaklerile/kv firmale. a'la nagu fb on eraldi app page admin jaoks.

    Loe kõiki