Tule õpi ennast multimeedia kujundajaks!

  • Ooker 10 a

    Seesinane post pole suunatud mitte niivõrd tänastele kuivõrd just tulevastele pixeli-kunnidele. (Kes, ma loodan, pixel.ee-d aeg-ajalt külastavad)

    Asi on selles, et Kuressaare Ametikooli disainiosakond võtab vastu (gümnaasiumihariduse baasil) multimeedia kujundaja erialale uusi noori.
    Ah et mis see "multimeedia kujundamine" tähendab? On olemas riiklikud õppekavad, kus see kõik on väga-väga pikalt ja kaunilt ja väga-väga keeruliselt kirja pandud, nii et neid ma siin tsiteerima ei hakka.
    Reaalselt tahame, et meilt lahkuks inimene, kes on saanud selgeks algtõed ja praktilise kogemuse, et töötada tulevikus veebi-, meedia või reklaamiga seotud ettevõtetes. Või miks mitte näiteks mõne mängutootja juures igasugu vihaseid linde või nummisid pandasid joonistada? Ka edasi õppimiseks annab meilt saadud haridus igati korraliku baasi. (Teab omast kogemusest.)

    Eriala nimes on rõhk sõnal "kujundaja", aga olgu öeldud, et lisaks tavapäraste kujundamise, kompositsiooni ja muudele "kunstilistele" ainetele, saab multimeedia kujundaja põhja alla ka tehnilisema poole pealt - näiteks programmeerimise ja veebiarenduse algtõdede tundma õppimisele on pühendatud suur osa õppekavast. Aga eks seegi osa programmist on koostatud, pidades silmas esmalt ikka seda va visuaalset poolt.

    Kuressaare Ametikoolis on disaini ja kujundamisega seonduvaid erialasid õpetatud oma 20 aastat, aga seni on peamiselt rõhk olnud nn "analoogsetel" distsipliinidel nagu dekoraator-stilistid, keraamikud, nahatöö jne. Ent ajad muutuvad ja paar viimast aastat on olnud repertuaaris ka multimeedia kujundamise ja teabegraafika õpetamine.
    Eelmisel aastal valmis koolil igati äge uus maja, kus on tipptopp riist- ja tarkvaraga varustatud kujundus- ja multimeediaklassid, fotostuudio jne.
    Lisaks raudvarale oleme saanud nüüdseks kokku ka päris hea valiku Saaremaal elavaid või Saaremaaga seotud erialaõpetajaid, kes töötavad õpetamise kõrvalt igapäevaselt oma ala spetsialistidena. Lisaks õpetajate põhitrupile kaasame aeg-ajalt huvitavaid külalisesinejaid.

    Lisainfot leiad aadressidelt: http://disainimajakas.ee/ , http://www.ametikool.ee/
    Jooksvalt saad end meie tegemistega kursis hoida FB-s: https://www.facebook.com/disainimajakas

    Nii, et kui sa seda siin lugema juhtud, gümnaasium on läbi, aga sa ei ole endale järgmiseks aastaks-paariks tegevust veel leidnud, siis mõtle selle peale, eks. Samas, liiga kaua ära mõtle, sest dokumente saad esitada kuni 9. augustini. Järgmine vastuvõtt on alles 2015!

    PS: Kaugemalt tulijate jaoks on olemas kohe kooli juures asuv õpilaskodu (õpilaskodu - see on sihuke korralik ühikas :) ).

    06. august 2013 - 23:17:35 · Otselink

  • Ooker 10 a

    Vastuvõttu multimeedia kujundaja erialale pikendati 30. augustini, sest gruppi on veel vabu kohti.

    Avalduse saab esitada siin või analoogformaadis Kohtu 22, Kuressaare.

    Ma olen näinud aastaid kui raske on firmasse leida uusi noori tegijaid, kellel mingigi platvorm all oleks, mille pealt edasi liikuda. Selle baasi laome me Disainimajakas ilusti alla, kui ainult endal huvi jätkub. Nii et mööda külgi ei tohiks see õpetus ühelgi alustajal maha joosta.

    Püüan rohkem mitte oma teemaga spämmida, võib-olla augusti lõpus veel ühe up'i panen :)

    14. august 2013 - 21:28:49 · Otselink

  • jüri 10 a

    Viimane hetk!

    30. august 2013 - 00:41:57 · Otselink