Sketch ? Kas lihtsalt popp värk või kasulik ka mõnes mõttes ?

  • Maart 8 a

    Hoi,

    Mõnda aega on juba peas olnud mõte, et milles see fenomen siis esineb ? Internet on täis artikleid, kus ülistatakse seda vägevat hipsta tarkvara, aga reaalset infot, et mis see sajandi ime seal on, ei ole veel endale selgeks teinud.

    Kes viitsib võiks kirja panna. Kasvõi oma kogemuste pealt, et miks see asi siis nii hea on ? Mis on Sketchi eelised Photoshopi ees? Nagu reaalsed eelised, mis teeksid disaineri elu kergemaks ja miks peaks selle vahetuse tegema.

    Endal on pigem selline seisukoht, et erilist vahet pole. Umbes nagu Audi või Volkswagen. Mõlemad nad täidavad oma eesmärgi, olenevalt kuidas lõpptulemuseni jõuad.

    http://bohemiancoding.com/sketch/

    23. september 2015 - 23:00:17 · Otselink

    1

    • Aga proovi trialit...ma ise mingit suuremat "imet" sealt küll ei suutnud leida...rohkem vist jah selline Cool Kids teema.

    Loe kõiki

  • Eile just sattusin ise lugema seda: http://hackingui.com/sketch-design/a-year-using-sketch/

    24. september 2015 - 09:55:13 · Otselink

  • Maart 8 a

    Jah, selliseid pealiskaudseid artikleid mõtlesingi. Räägitakse olematust SVG toest, mis on ju vale. Photoshop saab ilusti hakkama SVG failidega. Räägitakse bugidest, mis on tavaline nii uue tarkavara puhul ja eks neid fixitakse on the way. Ainuke asi, mis sealt artiklist nagu silma jääb on need plugina võimalused arendaja seisukohast.

    Ühtlasi saan ma aru, et Sketch on ikkagi puhas vektor tool ja layout masin, mis tähendab ,et fototöötlus tuleb ikkagi photoshopis teha. Juhul kui sa ei töötle oma pilte siis on jah muidugi teine teema.

    Kindlasti üks asi, mis vajab mainimist on ka kindlasti hind. Creative cloud on monthly payment, aga Sketchi ostu teed sa ühe korra ja App Storest.

    24. september 2015 - 10:21:41 · Otselink

  • ei ole cool kids teema , asjalik proge ja mul on sketch ostetud ja ma saan sellega kõik mis arendajale vaja tehtud, mul ei ole selleks vaja photoshopi ja välja käia sama hinda mis photoshopi eest. samas kui kellegil on vaja teha asju mida photoshop paremini suudab, siis tal on selleks vaja photoshoppi ja kallim hind ka õigustab ennast .

    fenomen seisnebki selles, et sul ei ole kõigeks vaja photoshopi :) prof tulemuse saamiseks piisab kui tunned oma tööriista. sketchi hind on nii odav , et ajab naerma photoshopi hind on nii kallis, et arendaja seisukohast elusees ei teeni tasa.

    seega : brew cask install sketch

    24. september 2015 - 11:02:49 · Otselink

    3

    • Kaups, korra 100 euri maksta on odavam kui aasta aega 60+ €/kuus Samas ma ei väida, et agentuuri jaoks on CC täiesti vältimatu vajadus täna.

    • photoshop 287. 77 €/yr vs 99 eur vms see sketch oli , photoshop on ka cool lihtsalt ma ei ole seda enam aastaid pidanud kasutama

    Loe kõiki

  • verner 8 a

    Pigem ongi see teema, et kus keegi ennast mugavamalt tunneb ja kas viitsib/tahab sketchi süvenema hakata...ise olen leidnud ennast wireframemas sketchis ja õiget layouti tegemas photoshopis...pluss see, et arendajad ootavad psd-d kuna istuvad windowsi peal. Photoshopkillerit nagu paljudes artiklites lubatakse ma selles hetkel veel ei näe.

    24. september 2015 - 11:29:29 · Otselink

    1

    • mõnesmõttes ta mingile seltskonnale ongi photoshop killer , aga väänatud tõde, iga töö jaoks oma riist ja scetch on (veebi, mobla jne UI) arendaja seisukohalt väga hea lahendus

    Loe kõiki

  • MP 8 a

    Olen rohkem arendaja kui disainer ja Sketch võimaldab mul kiiresti:

    idee -> wireframed erinevatele vaadetele -> kliendi tagasiside -> responsive css disain erinevatele vaadetele -> kliendi tagasiside -> arendus -> töö tehtud -> raha.

    Ma pole PSi ammu kasutanud, aga mu mäletamist mööda on seal üsna keerukas nt 10 erinevat vaadet process flowna nt 3 erineva seadme tarbeks ära kirjeldada ja siis seda hiljem hallata.

    Soovitan mõlemad kõrvuti avada ja siis mõnda päris ülesannet täitma hakata ja siis otsustada, et kumb paremini istub.

    24. september 2015 - 12:30:52 · Otselink

  • oww 8 a

    Ma olen Sketchi ca pool aastat kasutanud ja see on mu elu ikka palju mugavamaks teinud. Pealtnäha lihtne programm suudab tegelikult väga palju erinevaid eesmärke täita. Suurtemate veebiprojektide juures ei kujutaks ettegi kuidas ma ikka veel ainult Photoshopiga teeks (kuigi ta saab ka üpris tihti kasutust, piltide lõikamiseks jne.).

    24. september 2015 - 12:57:21 · Otselink

  • Sketch on OK teatud ülesanneteks - ma isiklikult ütleks, et pigem arendajatele, kes soovivad kiiresti midagi valmis teha ja ei taha disainerist sõltuda. Paar nädalat tagasi lennujaamas istudes kuulsin kõrval lauast väga head kommentaari "Sketch on nagu mood, mis läheb üle... Või siis ostetakse ära peagi..."

    24. september 2015 - 14:03:11 · Otselink

    4

    • vat siin ongi - Photoshopi võib varsti Affinity Photo välja vahetada. link

    • opaa...

    Loe kõiki

  • matude 8 a

    Sketch of UI disainerile mugavam kui Photoshop. Tänapäeva maailmas kus veebidisainer võiks frontendi ka osata progreda kujutab Sketch endas selleks otstarbeks suunatumat tööriista.

    25. september 2015 - 12:08:06 · Otselink

    2

    • See mugavus on suhteline. Ma näen iga päev disainereid, kes Sketchiga tööd teevad ja kui küsid neilt midagi disaini tehnilise poole pealt, siis on mökmök - teha on lihtne, aga lahti seletada ei osata

    • See kui seletada ei oska, on probleem pigem ikka disaineri tasemes, mitte Scetch'is :)

    Loe kõiki

  • Ma olen paar aastat UX'i teinud. Hetkel iOS arendaja seega lähen sinna arendajate poolele, aga oskan valgustada nõks ka UI disaini poolt.
    Sketch üldiselt parim ja kiireim tööriist kui teed digitaalseid/interaktiivseid asju. Assetite eksport on magic ja kõik ongi välja mõeldud selle mõttega, et saad UI'd teha. Muu graafiline disain, prindi jaoks jm on väheke probleemsem. Et selleks ta niiväga pole.

    Välja tooksin järgmised asjad (võrdlen photoshopiga):
    - assetite eksport (eriti mobiili jaoks @1x @2x @3x mdpi xhdpi jne)
    - artboard loogika (suht nagu illustratoris, aga photoshopiga võrreldes edasiminek suur)
    - kõike kõvasti lihtsam pikslipeale teha (konkreetne matemaatika. PS'is fookus mujal kuidagi)
    - jagatud stiilid (see on photoshopis ka tegelt)
    - symbols (photoshopis ka olemas aga jälle kõvasti vähem intuitiivne)
    - vektorite mudimine on hea lihtne ja loogiline

    Kui hetkel kasutad UI disainiks photoshop'i siis see olukord tuleks kiiremas korras lahendada Sketchi kasuks. Photoshop pole UI ehitamise tööriist. Kui kasutad Illustratorit, siis vast on ok mitte Sketchi võtta.
    Ega ta sajandi ime tegelikult pole, vaid hea fokusseeritud konkreetne tööriist konkreetseks asjaks. Kui oled peamiselt UI disainer, siis anna Sketchile 2 nädalat ja ma olen kindel, et PS'i poole enam ei vaata.

    25. september 2015 - 12:11:48 · Otselink

    1

    • +1 aga Fireworksi asset export on veel täna kordades kvaliteetsem kui Sketchil :P Illukast või Photoshopist rääkimata.

    Loe kõiki

  • Photoshopi fookus on tõesti mujal - kaks täiesti erinevat maailma, erinevat eesmärki. Ma ütleks samuti, et kui oled Photoshopi kasutaja, siis vaata pigem Sketchi poole. Kui oled Illuka kasutaja, siis ei tasu vaadata :) Kui sa just ei taha kõiki oma disaine ise koodida... ja isegi siis ma pigem kirjutaks koodi ise, mitte ei laseks seda masinal teha. Sõltub tasemest muidugi... lõpuks leiad endale sobiva niikuinii.

    Mina teen enamuse disainitööd täna Illukas, sest mul on vahendid, mis võimaldavad mul AI tõmmata misiganes platvormile (veeb, mobile). Kui grid, specid ja layerid on paigas, pead ainult progeja otsima, kes vectorile elu sisse küllab :) Assetid lähevad fonti, mida saab samuti iga dpi jaoks eraldi tweakida... lõpuks on oluline see, mida sa valitud tööriistaga teha suudad.

    25. september 2015 - 13:58:19 · Otselink

  • Ei ole Sketchi installinud kuna meil muist töid kodeeritakse win keskkonnas. See on vist nii mõnelgi takistuseks .. praeguse seisuga ei plaanita Sketchi teistele platvormidele arendada.

    Illuka osas eelkõnelejaga nõus. Miks me ei räägi Sketch vs Photoshop vs Illukas? Veebigraafika (ikoonid, logod jms) on täna nagunii lõpptulemusena vektor. Artboardide süsteem illukal oluliselt parem.
    Photoshop kipub oma layerite kuhila all ära surema + pead kulutama aega, et oma setid ja layerid arusaadavalt nimetada, eriti kui keegi teine sinu psd-d kodeerima hakkab.

    Illuka kitsaskoht ongi vist assetite export kui tahad, et mingist tükist tehtaks kuskile folderisse auto 2x, 3x jne raster, siis seda sisseehitatud pole. Githubist leiab mõne scripti mis üht-teist automatiseerib aga pole eriti jätkusuutlik lahendus.
    Variant on teha oma tükkidest dünaamilised sliced ja siis save for web ja 100%, 200% jne ...

    Mis värk selle Fireworksiga on? See peaks olema justkui mastertool ülalmainitud problede lahendamiseks. Samas oma elu jooksul olen näinud ainult ühte meest, kes seda kasutas reaalselt tööks. Tundub, et Adobe on ise ka sellest aru saanud ja plaaniks justkui vaikselt välja suretada seda äppi?

    25. september 2015 - 17:08:38 · Otselink

    2

    Loe kõiki

  • Zap 8 a

    Minu list Sketchi eelistest Photoshopi ees (arvestades, et üks on fototöötlustarkvara ja teine pole selleks üldse mõeldud)

    • Tööfailid palju väiksemad
    • Assets export
    • Puudub kuutasu
    • numbriliste väärtuste korrutamine/jagamine, liitmine/lahutamine
    • Kiire
    • Artboardid
    • Kauguste Mõõtmine

    Saagem siiski aru, et tegu on programmiga, mis on mõeldud UI lahenduste loomiseks, ükski disainer ei hakkaks pakendikujundust ju Paintiga tegema, igal asjal oma kasutusala.

    Kasutan Sketchi iga päev - mingiks "hipsteriks" end ei pea aga tööriist on aus ja hea olgu ma või sellepärast hipster

    25. september 2015 - 19:27:19 · Otselink

    1

    • Assets export, numbriliste väärtuste korrutamine/jagamine, liitmine/lahutamine, Artboardid. Kauguste Mõõtmine on kõik siiski Photoshopis ka.

    Loe kõiki

  • Ooker 8 a

    Mo meelest on nii, et mis iganes vähegi tõsiseltvõetav alternatiiv Adobe asjadele tekib, on ainult positiivne.
    Tegelt ma ju armastan Adobe tooteid, kasutan neid igapäevaselt ja isegi õpetan teisi neid kasutama, aga ma ei saa kuidagi lahti sellest tundest, et olen mingit otsa pidi Adobe ori :)

    26. september 2015 - 00:26:35 · Otselink

    1

    • Väga positiivne jah et konkurendid on tekkinud - adobe on ka jalad perse alt välja võtnud ja 2015 aasta CC versioon on juba väga hea. Soovitan uurida.

    Loe kõiki

  • Kriv 8 a

    kes nüüd ütleb mis veebikujundamise töörist kõige paremini koodi välja annab? Mingi keerlisema lehe jaoks ei kasutaks, aga mingi landingu võiks küll valmis vorpida, kui kood on piisavalt hea, responsiivne.

    27. september 2015 - 11:39:13 · Otselink

    2

    • Kui Macaw välja tuli, siis oli selle ümber kõva hype, et väljastab väga head koodi. Mul küll kogemus puudub, aga võid uurida ja teada anda, kas on väärt tööriist. http://macaw.co

    • Suhteliselt ajaraiskamise programm. Kohati nagu isegi saab teha ja siis läheb kõik paigast.

    Loe kõiki