Hanked ja Drupal

  • kaups 9 a

    Maanteeameti ühel üksusel on veebihange käimas, kus nõudeks on Drupal. Tegu on ühe suure nn massikülastajale mõeldud turismiobjektiga ning veebi eesmärk on eelkõige turunduslik. Drupali kasutamine ei ole põhjendatud, v.a. mingi corporate poliitika. WP ajaks asja küll ja veel ära.

    Aga nõue on kindlalt Drupal ja me ei kvalifitseeru. Ma ei saa aru, miks peab olema nii jäik, see tundub olevat kellegi individuaalne mugavus/harjumusnõue.

    Sellega välistavad nad minu teada enamus häid agentuure, mistõttu parimat tulemust kindlasti see hange ebavajaliku nõudega ei saavuta. Lisaks on tegu platformiga, mis pigem kahandab jätkuvalt oma turuosa. Viimase 5 aasta trend: http://goo.gl/mg92Ie

    Mis arvate sellest?
    Ma ei oska midagi isegi teha hetkel, jõuetu tunne on taaskord riigiga suheldes.

    16. detsember 2014 - 13:21:48 · Otselink

    1

    • Kust neid hanke tingimusi lugeda saab?

    Loe kõiki

  • leedu 9 a

    Kuna enamus valitusasutusi liigub või on juba liikunud Drupali peale, siis see raha, mis nad taotavad arenduses, võidavad töötajate koolituses tagasi.

    aga ma olen nõus, võiks olla Voog, Squarespace või Grid ja asi tahe .. WP ei ole kuidagi parem selles kontekstis kui Joomla või Drupal .. Kõik kolm on iganenud, ebamugavad nii arendajale kui kasutajale .. see on päeva lõpuks harjumuse küsimus .. Sulle, mulle ja ka kliendile.

    16. detsember 2014 - 13:36:26 · Otselink

  • kaups 9 a

    Nad ei pruugi arenduses kaotada raha, nad kaotavad raha tõenäoliselt äris, kui näiteks konkreetset lahendust teeb ettevõte, kes ei tea midagi turundusest ehk eesmärkidest.

    16. detsember 2014 - 14:12:09 · Otselink

  • leedu 9 a

    on the other hand .. on olemas ka OK agentuure, kes ka Drupali peale mõistavad teha .. Velvet, Newton .. to name a few (antud hake konteksti ma ei tea) .. eks see on vist koostöö tegemise koht, tegelikult ju. Tõmba Hardile (wunderkaut) traati, aitab su ilma suurema kärata sellest trilemmast välja :)

    16. detsember 2014 - 14:53:33 · Otselink

  • wuzz 9 a

    Võibolla ongi eesmärk teatud agentuure, nimesid ei nimetaks, vältida?

    16. detsember 2014 - 16:58:29 · Otselink

    1

    • kindlasti on soov konkreetseid pakkujaid vältida .. ja kindlasti ei ole nende hulgas OKIA

    Loe kõiki

  • Kunagi oli ju ka hange, kus sooviti osta maastureid, mille mudelinimi algab "P" tähega... Väga vajalik ja läbimõeldud tehniline aspekt.. Selles valguses see Drupali nõue polegi niiväga absurdne.

    16. detsember 2014 - 17:31:45 · Otselink

  • Allar 9 a

    Mulle tundub, et asi on ikkagi selles, mida mnt ameti IT inimesed ise oskavad adminida/hallata. Olen aru saanud, et need portaalid ja veebid liiguvad eri asutuste käes ka kohati ja sellessuhtes on lihtsam, kui tegu ühe kindla platvormiga, mida inimesed majas sees tunnevad.

    Wordpressi inimesena tundub mulle Drupal küll huge pain in the ass ja ma ei saa selle "võlust" aru, aga pole täpselt uurinud ka...

    16. detsember 2014 - 20:46:13 · Otselink

  • plipli 9 a

    Pigem on harjumise asi - ei ütleks, et üks oleks palju keerulisem kui teine :) Ülemineku protsess on aga alati valus. Peab pikalt juurdunud harjumustest jagu saama.

    Vähemalt see käib minu kohta.

    Mulle iseenesest meeldib uue Drupali admin pool rohkem kui Wordpressi oma.

    17. detsember 2014 - 12:21:40 · Otselink

    3

    • Vaalaskalaga nõus. Seda kes pole kumbagi kasutanud peab nii või naa õpetama. Iseasi kumal on learning curve lühem.

    • mitte lühem, pikem, miks üldse sellise jamaga inimeste aega raisata :)

    Loe kõiki

  • Ardi H 9 a

    Drupali tugevus on tehniline võimekus, suuremat tehn. keerukust nõudvaid lahendusi on selle peale efektiivsem teha kui nt Wordpressi. Pole kindel kas see põhjus on Kaupo mainitud hankega seotud, aga mõnes teises hankes on see igati adekvaatseks põhjuseks olnud.

    Igale tööle oma tööriist vmt.

    18. detsember 2014 - 13:29:01 · Otselink

  • Paindlikus on Drupalil suurim eelis minu arvates- iseasi kas see kaalub üles WP populaarsuse. Suuremate (eriti custom arenduste) jaoks sobiks ilmselt paremini kuigi enda kogemus näitab, et tegelikult ei jää ka WP's ka hätta. Lahendused lihtsalt erinevad ning lõpuks peab mõne patchi mõlema puhul ikka kirjutama.

    * samas endal väga käsi ei tõuse Drupalit kasutama kui on valida.

    18. detsember 2014 - 15:09:14 · Otselink

  • Sven 9 a

    A kumb on parem kas windows või mac?

    19. detsember 2014 - 14:58:26 · Otselink

    3

    • miks mitte? kehvem võrdlus ikka pole kui drupal vs wp :)

    • või kuuma kartuliga on parim!

    Loe kõiki

  • Kriv 9 a

    Töötan riigiasutuses, kust paljud hanked pärit on. Kui meil on olnud soov platvormi piirata, siis tõesti selle tõttu, et [1] keegi meie enda omadest suudaks tööle järelvalvet teha, [2] hiljem oleksime ise võimelised backendis asju liigutama ja [3] aastate pärast, vajaduse tekkides, oleksime võimelised arendajaid leidma mõistliku hinna eest (ehk PHP on parem kui .NET näiteks).

    23. detsember 2014 - 11:17:20 · Otselink

  • kaups 9 a

    See ongi mõistlik. Iseasi, kas on vaja piirata platformile, millele on arendajaid vaid murdosa arendajatest, kes valdaksid mõnda teist platformi ning mis näitab pigem langustrendi.

    25. detsember 2014 - 22:51:36 · Otselink

  • Kriv 9 a

    Võib ka vaadata siis põhjusele otse näkku. Otsustajad vaatavad varasema kogemuse pealt ja küsivad nõu oma Drupali arendajatelt, ehk info liigub suletud ringis. Kui sinu soov on, et asutused liiguksid D pealt sammu edasi WP peale, siis on sinu, kui teadja, ülesanne inimesi harida. Firma, kes spetsialiseerub kindlale platvormile, on ju ise vastutav, et potentsiaalsed kliendid teaks antud platvormi võludest. Anna kohalikule disainerile ülesanne - leida viis kuidas kõik Drupali usulised korraga ümber konverteerida, sest kui WP tõesti on parem, siis saab seda ju teha.

    Ma hangete reeglitega väga kursis ei ole, võib-olla ei saa antud olukorras midagi muuta. Aga kui tegu on reaalse probleemiga, tuleb tuleviku jaoks ennetavat ravi teha.

    26. detsember 2014 - 01:04:18 · Otselink

    2

    • Kindlasti saab seda mingis kontekstis ja mahus teha, per asutus, aga suures pildis pole reaalne. Me eriti ei osale riigihangetes ja nüüd kui tekkis mõte, saime kohe vastu näppe. See nörritab.

    • nojah, kui lihtsalt tuulutad, siis polegi vahet. Aga vastuseks su originaalsele küsimusele: kõik on õige - hange on vastav tellija vajadustele, tellija on andnud endast parima.

    Loe kõiki

  • Allar 9 a

    Mitte väga kaua aega tagasi ei olnud WP nii ahvatlev platvorm arendusteks kui Drupal.

    Nüüd on see muutunud, aga kuna Drupal on ennast nii sisse söönud riigi infosüsteemidesse, siis muudatused mõtteviisides võtavad aega...

    28. detsember 2014 - 15:23:44 · Otselink