Noorteportaal Ruupor vajab hädasti veebidisainerit!

  • Mina olen Ailar Väärtmaa ja juhin nüüd umbes kaks nädalat sellist ettevõtmist nagu http://ruupor.ee.
    Projekt sai alguse eelmisel sügisel, mil eKoolil ja EÕELil tekkis vajadus portaali järele, kus end kajastada. Algselt oli portaal mõeldud 8-11 klassi noortele, et neid harida läbi lihtsustatud ja lühendatud uudiste.

    Reaalsus oli aga mai kuuks selline, et meie põhilised lugejad olid gümnasistid ja tudengid. Eks see oli kohati ka tingitud sellest, mida me sinna kirjutasime. Mina ise liitusin ettevõtmisega jaanuaris ja olin seal majandustoimetaja tegevuse lõpetamiseni.
    Kui mulle pakuti võimalust asja juhtima hakata, oli selge, et heategevuslikust asjast peaks saama üks äge, noorte juhitud ja noortest toimetajatest koosnev sotsiaalne ettevõte! Sihtgrupiks oleme seekord võtnud kohe gümnaasiumi noored ja tudengid.
    Igatahes asi päris tõsiselt ettevõetud, andsime täna sisse MTÜ registreerimise avalduse ning me kavatseme Eesti meediamaastikul korralikku segadust korraldada. Et see segadus võimalikult suur oleks lähebki vaja meil just Sinu abi väga-väga-väga!

    Meil oli küll veebidisainer olemas, aga tema lahendused oli ikka väga amatöörlikud ja isegi koledad. Tulemust näeb siin: http://www.ruupor.ee/site/ruupor_

    Mul on olemas mingi visioon, kuidas asi umbes võiks välja näha.

    Otsime oma arendusmeeskonda veebidisainerit:
    *omad varasemat veebidisainikogemust
    *Sul on näidata mõnda varasemat tehtud tööd
    *suudad teha koostööd teiste noorte inimestega

    Vastutasuks saad Sa olla osa Eesti esimese ja ägedaima noorte portaali sünnist. Saad lasta täielikult fantaasial lennata, meie nõudmised Sinule on üsna lihtsad - ole loov ja heade oskustega!
    Tõenäoliselt pole sinu portfoolios paremat linnukest, kui portaal millel on IGAPÄEVASELT paarkümmend tuhat vaatamist!

    kirjutage mulle ailar.vaartmaa@ruupor.ee või helistage 52 36 999

    Tervitades,
    Ailar

    29. august 2013 - 22:57:33 · Otselink

  • Shhh 10 a

    Jutt on kõik ilus ja ümmargune, aga kuidas plaanite saavutada paarkümmend tuhat vaatamist päevas? Kogu lugupidamise juures on see number päris suur, arvestades teie võimalusi. Üldjoontes on sellised sotsiaal-projektid, kus raha on peaaegu 0 hukule määratud, kui pole toetuseid taga või korralikku rahakukrut. Ma olen ise näinud päris mitut sellist "noorteportaali" algatust, mis on sama kiirelt vajunud, kui ilmavalgust näinud.

    PS! Sellise külastatavuse saavutamine on päris pikk protsess ja võib võtta aasta(id). Teil on vaja kümnetesse tuhandetesse ulatuvat e-mailibaasi, lisaks igakuiselt tonnides € raha, mida reklaamkanalite ja muude turundusvõtete alla matta.

    Võtame kasvõi Soccernet.ee, mis on Eesti vutikoda. Neid külastab ma usun hinnanguliselt 10 000 silmapaari max. päevas. Sihtrühm on olemas, portaal on eksisteerinud üle 10a, toimib korralik Eestis mõistes suur foorum, uudised on produktiivsed, info värske, igapäevaselt on mida kirjutada. Sellegipoolest on piirid väga selgelt ees.

    Jõudu ja jaksu sellegipoolest. :)

    30. august 2013 - 09:50:41 · Otselink

    1

    • 20k külastajat päevas on eesti ekspress, cv online, kv.ee, osta.ee, soov.ee jne ... eks tuleb kõrgele sihtida, aga ... üsna ebareaalne ...

    Loe kõiki

  • To Shhh, kui Vahetund oli ca 2 nädalat vana, siis kirjutasin ühe loo mis tõi päevaga 15 tuhat vaatamist. Meil oli siis Facebookis mingi 500 liket. Kõik sõltub sisust, Eestis on noori oluliselt rohkem, kui jalka fänne.

    30. august 2013 - 10:21:12 · Otselink

  • Allar 10 a

    Mõned asjad millele tasub mõelda:

    1. Uutel portaalidel ongi alguses väga suur külastatavus, suuresti ka tänu meediakajastusele ja reklaamile, mis portaalile suunatakse. Hiljem kuivab külastus kokku, sellega tasub eos arvestada.

    2. Kas sa suudad kirjutada iga päev selliseid artikleid, mis toovad 15k külastust? Arvad, et noored hakkavad iga päev käima lugemas seal portaalis uudiseid või ainult siis kui keegi FB sheerib artiklit?

    3. Kuulutuses räägid uudisteportaalist noortele samas rõhutad tugevalt kujundaja loovust, fantaasiat. Mida on looval ja fantaasiarikkal kujundajal teha uudisteportaali kujundamises, kus on suhteliselt konkreetsed usability ja readability piirid ees?

    30. august 2013 - 12:26:16 · Otselink

  • tajo 10 a

    minu 2 senti.

    kas meediamaastikul segaduse korraldamiseks on vaja väga head disaini? ei. ei ole. on vaja häid lugusid. julgeid ajakirjanikke. uusi vaatenurki. väga hea meediaväljaande alustamise lävepakk on täna madal — veidi serveriruumi, üks kena wordpressi mall. let's go. aga häid lugusid konstantselt kirjutada nii, et iga päev 20, 200 või 2000 silmapaari saada on väga raske. väga väga raske.

    aga disainerit võite ikka otsida. lihtsalt see pole teie jaoks make or break küsimus.

    kõrvalteemana: mina ei julgeks küll teile disaineriks tulla, kui eelmise töid tagantselja ja avalikult amatöörlikeks ja koledateks reklaamitakse :) suhtumise küsimus, eks.

    30. august 2013 - 13:48:13 · Otselink

  • Maart 10 a

    Abiks igale alustajale

    http://themeforest.net/category/wordpress/blog-magazine

    30. august 2013 - 13:56:00 · Otselink

  • Kui see jubehalb asi on see, siis see pole jubehalb, lihtsalt poolik.
    http://www.ruupor.ee/site/ruupor/

    font ja reavahed on probleem küll, teksti küljendus üldisemalt. natuke rohkem kontrasti ka. aga muidu ... pole hullu

    30. august 2013 - 22:07:10 · Otselink

  • Ütleme nii, et minu ja veebidisaineri nägemus asjast on ikka väga erinev...
    Aga tänud igasugu soovituste eest, esmaspäev näitab mis saab :)

    Ufodest kirjutav Telegram on mõne kuuga üsna populaarseks saanud...

    30. august 2013 - 23:24:38 · Otselink

    3

    • Loetum kui Eesti Ekspress näiteks..

    • Numbreid nad küll ei avalda aga alexa? Heh. Vaata nende youtubes olevate videode vaatamisnumbreid ja võid ise järeldusi teha vast.

    Loe kõiki

  • Üldiselt võib teema ära kustutuda, asjaga on ühel pool

    31. august 2013 - 14:33:44 · Otselink

    1

    • Siin teemas palju õpetlikke postitusi, usun, et jääb ikka siia pikemalt ehk igavesti :)

    Loe kõiki